![]() |
|
Příjem ultra HD 4KMožná hloupý dotaz: Bude HD STB přijímač (Amiko 8250+)zvládat i příjem Ultra HD 4K rozlišení, nebo mám začít šetřit na nový STB?*******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50 | |
![]() |
|
MikekTak rok výroby neviem, ale vyrábajú to ešte. Tento určite nevie:http://www.lg.com/sk/televizory/lg-40UF695V/technical-specifications T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 610 |
![]() |
|
peterskTa HEVC umi, co tam mas dal? |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
RE: Příjem ultra HD 4Kmoje nervy...II.miestoAB CryptoBox HD 752...4x
|
jsivak
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 525 |
![]() |
|
kokunVedle jsi ty. Bohuzel klasicky pripad, nerozumim tomu, tak jen papouskuju neco, co nekde pisou. HEVC je jen kodek, nic jineho, neni to nic co by potrebovalo specificky hardware, potrebuje to jen procesor, ktery to stihne spocitat. Neni zadny duvod proc by to neslo dodatecne dodelat updatem firmwaru kamkoliv pokud na to bude dostatecny hardware, ktery to zvladne spocitat. A samozrejme musi vyrobce chtit. Abych jen neplacal, zde je link o tom co jsem psal, jak to LG dodelal do svych starsich modelu updatem firmwaru.http://technet.idnes.cz/lg-vylepsi-i-starsi-televizory-d3p-/tec_video.aspx?c=A150326_175818_tec_video_nyv Jedina vec souvisejici s 4K, ktera se opravdu dodelat firmwarem neda a potrebuje specificky hardware je HDCP 2.2 |
Mikek
![]() |
|
RE: Příjem ultra HD 4KMikek: "Neni zadny duvod proc by to neslo dodatecne dodelat updatem firmwaru kamkoliv pokud na to bude dostatecny hardware, ktery to zvladne spocitat."Ano, ale jak jsem psal, jen do těch, které jsou na to hw připravené. A těch je jen mizivé % na trhu. ![]() V podstatě se shodujeme. |
kokun
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 867 |
![]() |
|
RE: Příjem ultra HD 4Khttp://technet.idnes.cz/vymena-televizoru-0nt-/tec_video.aspx?c=A160201_164753_tec_video_nyv |
kokun
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 867 |
![]() |
|
RE: Příjem ultra HD 4KTak ale to jen potvrzuje, co jsem tu napsal. :) Vse 4K od vetsich vyrobcu ma HEVC od 2015 dale, Samsung a LG i 2014. |
Mikek
![]() |
|
Jsou to dvě samostatné věci:1. Příjem HEVC, H.265 a2. Obraz v rozlišení 4k. a)Již dnes jsou na družicích TV stanice, které obě věci slučují a umožňují tak příjem v ultra HD rozlišení. b)V druhé polovině roku se v ČR začne vysílat DVB-T2 v kompresi H.265. Již dnes jsou k dostání set boxy, které takový příjem umožní a výstupní signál upraví podle požadavku, takže nové vysílání půjde sledovat třeba i na skleněném televizoru v rozlišení SD. c) pro sledování nového vysílání v ultra HD rozlišení je nezbytný nový zobrazovač, který to dokáže, buď TV nebo PC display. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Příjem ultra HD 4KJe vidět, že je tady hodně diskutujících zmanipulováno marketingovou propagandou. Na UHD ve 4K si ještě u nás musíme dlouho počkat. To, že v Německu bude 80 kanálů mne jaksi nezajímá. Další věc je technické vybavení. Plnohodnotné sledování UHD má smysl s DLP projektorem a promítáním na zeď s uhlopříčkou minimálně tři metry a s audio systémem 10.2. Vše ostatní je šmíra. Ale ano, já vím, tady vlastně o kvalitu ani nejde...Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
@DusanTo že si na UHD v 4K musíme ešte počkať je jasné a s tým s tebou súhlasím... tých pár promo kanálov a upscaling nie je ešte 4K vysielanie. No že čím viac metrov a čím viac audio, tým viac kvalita, s tým sa súhlasiť nedá... Kvalita je o niečom inom.![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Příjem ultra HD 4KNeni na co cekat, na Netflixu je uz ted docela dost UHD obsahu, UHD bluray je za dvermi. |
Mikek
![]() |
|
@MikekÁno na Netflixu je hlavne US, viem, sledujem... To však dokáže každý 4K televízor s podporou HEVC... Zabúdaš však, že to nie je satelitný príjem v UHD...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
Upscaling kvalitu obrazu zlepšíKdyž začalo vysílání HD, měl jsem Technisat HD S2. Přijímač dokázal obyčejné SD vysílání přepočítat na HD výstup, dnes běžná věc. Výsledný dojem byl lepší, než sledování SD přes Scart.Podobně nyní je možné přepočítávat HD vysílání na UHD. Výsledek jsem ještě neviděl vlastníma očima, vůbec ale nepochybuji o tom, že obraz bude lepší než Full HD. To dlouhé období, než začnou pravidelně vysílat UHD CZ+SK si lze tak docela zpříjemnit, zejména v případech, kdy někomu dochází životnost TV přijímače. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
MikekOstatné typy nebudem tu uvádzať, lebo by som len typoval. Ten typ čo som uviedol nevie zo satelitu cez DVB-S2 tuner "spracovať" 4K. DVB-T a DVB-C tuner ani neviem, lebo podľa mňa nevysiela nikto 4K obsah. Takže s procesorom problém nebude. 4K obsah z vonkajších zdrojov zobrazí.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@ManetoKvalita je o uživateľskom zážitku. Takže sliepňať do metrovej obrazovky s 4K rozlíšením a mať pustené obyčajné stereo, nie je pre mňa kvalita.![]() Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
@MikekU te 40UF695V to mate podlozene necim jinym nez idnes clankem? Protoze na danskych strankach LG se u tohoto modelu pise"HEVC Codec 4K 30P(USB,IP Only)". |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
ivovi0Ja som to skúšal. USB a IP only - naozaj.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: Příjem ultra HD 4K(USB,IP pouze)Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix
|
Antoš
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 2 318 |
![]() |
|
@peterskZkousel na prazskem DVB-T2/HEVC? Docela by me to zajimalo, sma takove podezdreni mam. Protoze pokud tak tomu skutecne je, tak idnes nepravdive zvyhodnily LG oproti ostatnim vyrobcum. |
ivovi0
![]() |
|
ivovi0Sam to vyzkouseno nemam, ale primo tu na foru psal nekdo, kdo to mel napred take pouze pres USB a pak po updatu i pres DVB. |
Mikek
![]() |
|
ivovi0Mal som možnosť, len satelitný tuner vyskúšať.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: Příjem ultra HD 4KStejně to u nás bude z(nevhodné slovo)né kompresí jako u FULL HD... Ty artefakty jsou šílené. U 4k budou 4x větší. |
rejča
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 697 |
![]() |
|
RE: Příjem ultra HD 4KRád bych tady zmínil ještě jedem pohled na věc. Sám jsem si koupil VU+ Solo 4K. A koupil jsem si ho, protože má výborný obraz na HD i SD, protože se mě prostě líbí, protože je to novinka a můžu se učit něco nového, a protože jsem si chtěl prostě udělat radost.![]() VU+ Solo 4k
|
bartnet70
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
@MikekJa jen vim, ze tady nekdo uvadel, ze zprovoznil HEVC na DVB-S2 po aktualizaci FMW u LG UB850V. O jinych pripadech nevim. |
ivovi0
![]() |
|
RE: Příjem ultra HD 4K...a kdo si myslí ,že bude UHD zadarmo at zvedne ruku.....![]() |
Cucerak
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 388 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50 | |
![]() |
|
![]() |