![]() |
|
Skylink - nepravidelné sekanie 1 plateného kanáluZdravím, mávam problémy so sekaním Sportu 1 SK/CZ, ale nepravidelne. V minulosti sekalo aj Sport2 či Eurosport2 podobným spôsobom, ale teraz už len Sport1. Ide o to, že kanál ide 2 týždne úplne bez problém a potom 1 deň seká zvuk aj obraz tak, že sa na to nedá pozerať. Potom to prestane a zase to ide nejakú dobu bez problémov. Pre mňa je to záhada. Vravel nám raz jeden pán na predajni, že máme trošku prepracovaný prijímač, ale žeby to s tým súviselo? Netuším. |
dory99
Registrace: 6/2013 Příspěvků: 104 |
![]() |
|
RE: Skylink - nepravidelné sekanie 1 plateného...o přijímači, parabole, kartě atd jsi nenapsal vůbec nic a přitom to je to podstatnézgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Skylink - nepravidelné sekanie 1 plateného...12207/V 27500 5/6 DVB-S2 8PSKpřesně doladit parabolu |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: Skylink - nepravidelné sekanie 1 plateného...Co to je prepracovany prijimac ? Ze jeden den si da veget a potom zase ide naplno ?![]() AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 631 |
![]() |
|
RE: Skylink - nepravidelné sekanie 1 plateného...Tak to je teda pekna ptakovina.Boze. |
anton
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 261 |
![]() |
|
@dory99...prepracovany prijimac? v takom pripade, treba stb schladit. najlepsie je, obliat ho kyblom studenej vody....druha pravdepodobnejsia varianta je, ze treba poriadne nastavit parabolu /azimut-elevacia/, umiestnenie LNB musi byt taktiez presne, pozri aj skew LNB. aku velku mas parabolu? pretoze pri zlom pocasi, malej parabole, ALEBO zlom nastaveni vsetkych komponentov je to normalny amatersky stav prijmu sat HDtv. Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
....no raz som niečo podobnéZažil pri programe Deluxe music, ale bolo to ešte pri príjmači SD Kaon 570 CX, občas sekalo občas nie.A tuším tam bol "trošíčku" posunutá frekvencia alebo prenosová rýchlosť, už neviem, zažil som to raz v živote, úplna blbosť. Vymazal som program, znovu naskenoval podľa prehľadov a všetko o.k. Možno sa to netýka dotyčného programu, ale vymazanie a znovu preskenovanie by som skúsil určite. |
teleclub
Registrace: 9/2015 Příspěvků: 281 |
![]() |
|
@dory99Na jak dlouho se to seká? na vteřinku či na delší dobu? Mám podobný problém. Sekání je naprosto nepravidelné na mžik až do vteřiny.*******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
Nepravidelné sekáníObčas se mi objevuje naprosto nepravidelné sekání (proužek až zakostičkování) na mžik až do 1 vteřiny, a to na Skylinku, Freesatu a v různých STB. Nikdo nevěděl proč, co je s tím. Pak mi došlo, že nade mnou je křižovatka dvou letových cest - cca 300 letadel denně. Dlouhodobým pozorováním, jak na Flieghtradar24, tak vizuálně, jsem vypozoroval, že toto nastává občas, zřídka a nepravidelně při průletu letadla při kombinaci jeho polohy, výšky a kurzu, kdy letadlo občas náhodně protne spojnici satelit parabola. Větší letadlo (A380, B 747) větší seknutí. UPOZORŇUJI, ŽE JDE O MŽIKOVÉ MAXIMÁLNĚ 1VTEŘINOVÉ SEKNUTÍ a osobně vypozorováno.*******
|
ja987
![]() |
|
ja987že ty mrchy letadla rušej zrovna sport1 |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Skylink - nepravidelné sekanie 1 plateného...dory99 sem hodil otazku, ale uz sa neunuval ju doplnit, ci blizsie popisat...AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 631 |
![]() |
|
LucaBrazzanormálka,tady |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrNejde jen o sport1, ale mám to na všech programech. (pro upřesnění). Je třeba 14 dní klid, a pak mrk, 2 dny klid a pak i 3x za den a to bez ohledu na počasí. dory99 neupřesnil. Třeba si toho dory99 všimne jen když má zelenou trávu, třeba dory99 sleduje jen sport1, sport2 a eurosport2, třeba to má něco jiného, třeba to má nenasměrovanou parabolu a LNB - tak ať upřesní. Jen jsem napsal, že i tato možnost tu je.*******
|
ja987
![]() |
|
ja987jo letadla ve směru to ruší,jako každá jiná překážka,ale všechno |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrAno, to jsem vše výše popsal, příčinu jsem hledal asi 2měsíce a už vím, že s tím nejde nic udělat, už jsem si zvykl. Dory99 opravdu neupřesnil svůj problém, ani nezodpověděl dotazy, tak pak je každá rada drahá a zbytečná.*******
|
ja987
![]() |
|
ja987možná už dostavil parabolu a nemá důvod zde dále působit, ani poděkovat,což je dnes vzácnost |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Skylink - nepravidelné sekanie 1 plateného...Mě to dělá taky 12207/V 27500 5/6 DVB-S2 8PSK ostatní frekvence HD jdou dobře a nikdy neblbli . Mam 90 cm parabolu , monoblok na dva přístroje na druhý TV rozpad obrazu nedělá . Je zajímavý když zapnu druhou tv v dětským pokoji + satelit a běží obě soupravy najednou TAK TO NA PRVNÍ TV +satelit - setobox SE PŘESTANE najednou rozpadat obraz a vše je v pořádku . Prohodím kabely na LNB a stále blbne . Bytovka 10 let stará . To znamená , když se chci dívat 12207/V v obýváku a začne to blbnout jdu pustím TV a satelit v děcáku a koukám .![]() |
amater3389
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 494 |
![]() |
|
amater3389rozpad může způsobovat cokoliv,u tebe to je jiná mňamka |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |