Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

pravý úhel na koaxiálním kabelu

Potřebuji ohnout kabel Draka AD11 S podél rohu a předepsaný poloměr ohybu nepřipadá v úvahu protože by přkážel. Která z možností je menší zlo ?
1. okenní průchodka
2. uříznout jeden konec http://imgway.cz/di/VS96/spojka.jpg
3. pokud bude problém řezat http://imgway.cz/di/A78M/spojka1.jpg

Beavis
Registrace: 9/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

RE: pravý úhel na koaxiálním kabelu

Zdar,poloměr ohybu,jak jsi pravil,je nutno dodržet (frekvenční "díry").Okenní průchodka je v případě plastových oken patrně nevyhnutelná,ovšem ne zcela optimální.
Spojku můžeš realizovat jakoukoliv,pokud není ve vnějším prostředí.Když jsou ke kvalitní F spojce,provedeny kvalitní F konektory,a je dodržen poloměr ohybu není problém.Obvyklá doporučená proudová zatížitelnost F konektoru je 0,5A.

hdpe
Registrace: 11/2007

za třetí

a dobře zaizolovat,pokud venku

pierrepetr
Registrace: 5/2006

...vulkanizační páskou ROTUNDA a žádnou jinou :)) .

hdpe

To jde : výkonný fén od manželky, nebo horkovzdušná pistole. Si to na cca 10.cm kabelu vyzkoušet - postupně ohřívat a ohýbat. Ve finále po konc. istalaci to proměřit, zda to není ve zkratu. R^

CES
Registrace: 4/2007

hdpe

na sto let to stačí

pierrepetr

@CES

Zdar,jsi Pánbůh,ověří se to rovněž prakticky :)) ,totiž když náhodou nepojede volaaká frekvencia :)) .

hdpe

Bude to celé venku na balkoně v liště. Co použít smršťovací bužírku někde jsem ji zahlídnul s lepidlem na vnitřní straně.

Beavis

https://www.alza.cz/spojka-pro-f-konektory-lomena-d439579.htm

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Beavis

a bude na to místo pršet??

pierrepetr

Zdar,smršťovací fólie pro "zatavení" existují na profesionální ošetření spojů venku,či v zemi.Kabel se očistí alkoholem ,ošetří se "stříbrnicí" a zataví se smršťovací fólie.Obvykle se tak děje ovšem pro CATV kabely průměru cca 10 mm a výše.Pokud je bužírka k tomuto určena,proč ne.

hdpe

gunter

pravý úhel je 90°

pierrepetr

gunter: tohle můj problém neřeší. Voda se tam dostane jen při velmi silných letních bouřkách. Bude to v oblých podlahových lištách a roh lišt , kde budou spojky hodlám zadělat silikonem.

Beavis

Beavis

nedělej z toho vědu,když bude za deset let problém,víš kde ho máš hledat

pierrepetr

Zdar,pokud je to v bytě a krátká vzdálenost ,mohl by jsi to střihnout po kulach tenčím kabelem,který bude k rohům shovívavý.V naprostém extrému jsem použil BELDEN H122 ,ovšem je potřeba kontrolat útlumy!

hdpe

nevěděl jsem přesně nač to máš, v tom případě to udělej-vymodeluji pomocí té pružné průchodky než nějaké skládaniny 4-5 spojek-propojek no ale jinak něco podobného jsem řešil s kabelem belden tím tenčím - šel za kobercovým soklem taky v rozích místnosti a o.k.

gunter

@gunter

Zdar,máme oba 1 cenu :-).

hdpe

No ja jsem to takhle udělal v jednom penzionku, kde byly zásuvky jinde než stála televize a jede to furt v 8 pokojích několik let a to do toho uklizečky mlátí vysavačem :), ale mám to jen do Polsatu na 770Mhz tazatel neuvádí co se vede, u sat. signálu by to mohlo být složitější

gunter

Zdar,údery vysavačem jsou obvykle příznivější,než "mlatba kladinou" volaakého soudruha v penziónu. Kábel ako kábel,len by mal byť dlhý a tlstý,pravila soudružka :)) .

hdpe

Potom je další finta: ořízne se v úhlu vrchní izolace - ta dělá ten problém, decentně nahřeješ ohneš i když pár drátků stínění praskne, tak ty vně uhybu to dostatečně převedou a nakonec zaizolujeme kvalitní páskou, jak zde píšou kolegové. A nečtěte moc zas RUSKÉ knížky. :))) R^

CES
Registrace: 4/2007

Budu takto kurvit dva kabely vedoucí od paraboly na příjem Freesat a Skylink. Zkusím je tedy naříznout a pokud to nebude dělat dobrotu budu to řešit spojkama.

Beavis

Beavis

přesně tak,možná nezjistíš problém,jsou lidi co to maj skřípnutý v plastovým okně,bez průchodky a jedou,prasáren je v terénu hodně

pierrepetr

Ohyb zvýší

indukční odpor pro cestu signálu. Signál sníží, nikoliv zastaví.
Je docela možné, že převážný podíl TV stanic bude mít dostatečný příjem.
Praxe má potvrdit teorii. Udělám pokus a vím, na čem jsem, lépe řešeno, na čem budu.
Je takový pokus příliš drahý? Řekl bych, že nikoliv. Je levnější, než ekonomická ztráta ze ztraceného času touto diskuzí. Její výsledky navíc mají velký rozptyl % úspěšnosti... :(( :(( :((

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Zdar, ono to bude prakticky fachčit ,kabel se zapraví a začistí-OK.Murphyho zákony poměrně fungují,tudíž až někdo přeladí na jiný kmitočet (třebas nyní prakticky neověřený), může nastat problém.Proto se poloměry ohybu pokud možno dodržují a nevede se o nich diskuze.

hdpe

mam na 1m - 2x ohnutý koax. /Nordix/ na 90°/balkon/ a hrám" v pohode už zopár rokov, ani ma nenapadlo, že mi to bude robiť problémy...a ešte aj rozbočovač v prípade potreby na 2 SAT- takže +3 F.Konekt.+ okenna prechodka... R^ :)

Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,

mat
Registrace: 1/2006
Galerie: mat

Několik takových zalomených aplikací koaxiálních kabelů (a tedy porušení impedanční homogenity - "vysoký útlum" v některé-ých frekvenci/í ),jsem měl možnost kdysi prakticky ověřit měř.přístroji.

hdpe
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra