![]() |
|
Pomoc s výberom led tvZdravím,potrebujem pomoc pri výbere Led Tv,medzi týmito modelmi sa rozhodujem: Sony KD 49X8005C Panasonic TX 50CS630E Samsung UE48J6272 Na tv budem hlavne pozerať šport,takže my ide hlavne o výborný obraz,a o dobrú plynulosť obrazu pri sledovaní športu. Ďakujem za info. |
jozef84
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 397 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 82 | |
![]() |
|
@Frank11Využiť upscaler v TV na HD programy som spomenul,len ak to bude potrebné z jedného dôvodu a to pokiaľ neprejde všetko do UHD. Sony má Twin DVB-S2 4K HEVC a si predstav, že z 2 m ako som zvyknutý vidím rozdiel aj na HD programoch... O tých, ktoré sú v UHD, samozrejme zatial len poskromne, ani nehovorím, tam je rozdiel výrazný...A zamestnať sa na staré kolená v nejakom profi štúdiu aby som mohol porovnávať obyčajný a štúdiový upscaler, tak to nemienim...Vážim si dôchodok a chcem si ho trochu užiť... ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
ManetoNerozumiem o čom točíš. Upscaler v každej TV je na to, aby sa SD rozlíšenie PAL dorátalo na body zobrazovača TV - full HD. A samozrejme upscaler v TV, ktorej hodnota je napr. 800 €, nemôže odviesť takú kvalitnú prácu ako štúdiový v hodnote 10 000 €.Ja tvrdím, že na uhlopriečkach do 50" - 55" sa nerozozná kvalitný (rozumej štandardný) fullHD obraz od UHD pri bežnej sledovacej vzdialenosti 2 - 3 metre. Ak neveríš, a ak Ti to umožnia, vyskúšaj si to v predajni televízorov. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 494 |
![]() |
|
@jozef84zkus pouvažovat nad projektorem , úplně jiná dimenze a k tomu nějaký audio systém a jsi jak v kině , klidně bych se stavil na nějaký film(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC
|
bbitom
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 679 |
![]() |
|
@Frank11Tak do predajne televízorov nemusím... Na jednej strane obývačky mám FullLed 42"LGLE8500 Infinia 1920x1080 a na druhej strane 49"Sony Bravia KD-X8309C 3840x2160 a si predstav keď pustím na LG štandardný FullHD obraz z Netflixu a na Sony v UHD z Netflixu tak rozdiel je priepastný... A len tak mimochodom keď som v roku 2008 kupoval LG TV musel som k tebou uvedenej čiastke ešte skoro takú istú pridať...Neviem kto tu o čom točí? Stál si vôbec ty v tej predajni naraz pred FullHD a UHD televízorom, keď mi to doporučuješ?![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
![]() |
|
Frank11Poznám google ale já tu TV taky nekupuji tak se ptám toho kdo ji kupuje.Jinak jenom pro osvěžení paměti.Kolik stála trochu solidní CRT třeba Sony jenom 72cm před deseti-12 lety a kolik se vydělávalo?A dneska tedy já bych nad cenou okolo 35-40 tisíc moc nepřemýšlel.Tolik totiž stála ta CRT a prodávalo se to uplně normálně.O posledních modelech CRT 16:9 a uhlopříčce kolem nějak 96cm raději nebudu mluvit.Já bych si pokud bych jenom trochu mohl drobet připlatil.Ale je to jenom muj názor a nikomu se ho ani náhodou nesnažím vnucovat.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
ManetoJá ho vidím zvláště ve tmavších scenách dost často.TV ani satem to tedy není.![]() ![]() |
hobo
![]() |
|
@hoboMožno to bude tým, že ja mám radšej tmavšie farby a kontrast a jas tiež moc nepreháňam...![]() ![]() ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
![]() |
|
ManetoJenom dodám že je to sotva pár dní jsem viděl krátce nějaký film tuším na Prima HD deklarovaný jako nativ HD no to byla hruza ukrutná.Vlastně i HBO HD má dost často obraz na opravdové hraně při pozornějším sledování.TV je dobrá Philips řada 9 s plným zadním podsvícením-lokálním ztmíváním černá je opravdu černá ale ten problém je jak oba dobře víme jinde...![]() |
hobo
![]() |
|
Pomoc s výberom led tv@Maneto .Tak ten Tvoj "štandardný" full HD obraz z toho Netflix-u asi nebude až taký štandardný. Ľudské oko totiž pri tých vzdialenostiach a tej 50" ploche obrazovky už nedokáže rozlíšiť viacnásobný počet bodov ako je je 1920x1080. To nie je z mojej hlavy, poštuduj trocha internet a tiež si nájdi odborné stránky, kde posudzujú rozdiely medzi full HD a UHD. A keby som to osobne nevidel aj na predajni, tak by som Ťa tam asi neposielal. @hobo . Pamäť býva niekedy zradná, takže radšej cenníky. Slušná až špičková 28" - 32" širokouhlá 100 Hz CRT TV stála v roku 2003 od cca 40 000 Sk (Sharp 70GF-66SC) do cca 85 000 Sk (Philips 32PW9527 Pixel Plus Real Flat) podľa vybavenia a rôznych finesov. No a čo s tým chcel naznačiť ? Aj vtedy si takýto TV mohlo dovoliť pomerne málo ľudí. Na druhej strane si treba uvedomiť, že vtedy sa tie TV vyrábali z omnoho viac kvalitnejších súčiastok ako teraz a preto tá investícia, aj napriek vysokej cene nebola taká zlá, lebo zároveň okrem kvality aj nepomerne dlhšie vydržali. V súčasnosti sa TV vyrábajú skôr ako spotrebný materiál, než na trvanlivosť. Pre bežne zarábajúceho človeka nemá význam vrážať výrazne viac ako 1000 € do TV, ktorá do 5 - 7 rokov buď morálne a technicky zastará, alebo sa pokazí a oprava býva už vždy nerentabilná. Okrem toho si @jozef84 stanovil finančný strop na 800 € a už to je vyššia suma, ako cena Panasonic-u z jeho výberu. A ešte k tomu googlu. Ja osobne by som kvôli piatim klikom nevypisoval novú otázku na pýtajúceho sa. |
Frank11
![]() |
|
RE: Pomoc s výberom led tvĎakujem za reakcie,ale nič som sa nedozvedel. Či ten Panasonic,Sony,Samsung. |
jozef84
![]() |
|
RE: Pomoc s výberom led tvNo přece tem Panasonic. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Pomoc s výberom led tvPresne ako píše HiFiOK. Ak chceš investovať viac a kúpiť niečo relatívne kvalitnejšie, kúp 100Hz Panasonic. Ak chceš ušetriť, tak podľa môjich osobných skúseností bude postačovať aj ten Samsung J6272. Relatívne kvalitnejšie píšem preto, že všetko je to dnes vyrábané ako spotrebák a kľudne sa to môže pokaziť už po roku.. Treba mať asi aj šťastie na "kus" :) |
PetoBB
Registrace: 3/2014 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
RE: Pomoc s výberom led tvĎakujem.... |
jozef84
![]() |
|
Frank11Napsal jsem to porovnání z osobní zkušenosti,kdy zhruba v těch letech dělal muj syn v Datartu a poměrně často jsem tam za ním chodil na čumendu.A sám jsem byl překvapen kolik takto drahých TV se tam prodalo.A kupující nevypadali na milionáře.Nic víc nic mín.Takže dnes bych nad TV za 35-40 vubec nepřemýšlel o ceně.Já bych spíš hodně přemýšlel o TV za 15.Ale je to na každém jak se zachová.Mluvím za sebe.A pro tazatele muj názor zduraznuju jenom muj-záleží na něm.Já bych u toho Panáka nešel pod řadu CX740E.55 palcu cena cca.32000Kč.Nebo i CX750 cena cca.38000Kč.To by byl muj výběr.![]() |
hobo
![]() |
|
jozef84Ty zrejme tie príspevky poriadne nečítaš. Úplne na začiatku si to dostal na striebornom podnose, neskôr si bol uchránený od mylnej informácie a potom Ti boli poskytnuté ešte aj dôvody, prečo práve Panasonic. Tak neviem, čo by si ešte chcel. Nabudúce bude asi lepšie, keď Ti budú radiť len tunajší "odborníci" na všetko so "široko" úzkym rozhľadom.To, že sa diskusia zvrtla trocha aj na niečo iné, to nech Ťa nemýli, to sa tu stáva dosť často. Na nezmysly treba reagovať, aj keď to nie vždy pomôže. |
Frank11
![]() |
|
Frank11áno,já bych doporučil plazmu a ledky okolo na vánoce |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
hoboMyslím, že keď si niekto dá cenový strop 800 € za TV, tak asi nemá na to, aby riskoval kúpu TV drahšieho o 600 € oproti modelu, ktorý on sám zaradil do výberu, pri veľmi pravdepodobnej možnosti, že za 5 - 7 rokov bude potrebovať znovu nový.A čo mu vlastne tá CX-ková rada drahšia o 600 € ponúkne naviac? O 12,7 cm väčšiu uhlopriečku, UHD rozlíšenie ktoré zatiaľ zrejme nevyužije a bude skôr hendikepom pri sledovaní ešte stále bežného SD signálu. No a pár internetových aplikácií, ktoré sa pohodlnejšie ovládajú v PC a v tom TV ich použije možno 3x za mesiac. Tak ak toto stojí za 600 € naviac - prosím, nech sa páči. |
Frank11
![]() |
|
pierrepetrTak určite, plazma je na šport to najlepšie. Ani kvalitný projektor nie je zlý, ale o tom reč nebola. Plazmu zoženie už len na inzerát a to je vždy riziko, v tom prípade skutočne ozaj už len Panasonic a v servisnom menu si pozrieť nabehané hodiny, počet vypnutí a zapnutí, a tiež si v ňom pretestovať panel na retenciu a body. Pred mesiacom sa mi podarilo zohnať pre brata na inzerát za 280 € 50" full HD plazmu Panasonic Neo PDP. Mala nabehaných niečo cez 18 000 hodín, čo je úplne v pohode. |
Frank11
![]() |
|
Frank11kvalitní věci se těžko shání a taky prodávájí,každej chce jen srač.ky za pár šupů |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
RE: Pomoc s výberom led tvNa 99,9% vyhral ten Panasonic,zájdem do elektra,a budem testovať. |
jozef84
![]() |
|
@Frank11Nesmieš veriť všetkému čo kto napísal na internete...![]() To si si vážne taký istý, že v predajni si videl na UHD televízore aj obsah v rozlíšení 3840x2160 a nie len 1920x1080 ? Tiež som prečítal množstvo "odborných" článkov, pred tým ako som TV kúpil, v ktorých sa podobné vyjadrenia vyskytujú ![]() ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
![]() |
|
RE: Pomoc s výberom led tvPri tom Panasonicu si pozri aj vybavu a podporu. Ten Samsung ma podporu H.265 a ma aj S2 tuner. Panasonic ani jedno. Ten panel beru udajne bezne od jedneho vyrobcu... |
PetoBB
Registrace: 3/2014 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
RE: Pomoc s výberom led tvJo údajně, tak to jo![]() |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Pomoc s výberom led tvSatelitny tuner nepotrebujem. Na tie úpravy programov,nemám nervy. |
jozef84
![]() |
|
Maneto"Nesmieš veriť všetkému čo kto napísal na internete"Posudzujem podľa skutočne odborných stránok, nie diskutujúcich a la Parabola. "Na Netflixe sa štandardné rozlíšenie SD vôbec nenachádza" No a? Spomínal som niekde v príspevku SD rozlíšenie z Netflix-u? Zato Ty si teraz priznal, že sa tam používa aj tzv. malé HD rozlíšenie 720. To uznávam, v tom prípade by bol rozdiel oproti UHD naozaj viditeľný. "Neriadim sa každou ptákovinou, ktorú kto kedy napísal, ale hlavne svojim úsudkom." A odkiaľ, alebo ako získaš ten svoj úsudok? Musíš si najprv prečítať čo a kto napísal, a potom si podľa svojho úsudku z toho vybrať. Pri čítaní sa však dostaneš aj ku vyslovene propagandistickým, reklamným a zavádzajúcim článkom, ktorých hlavnou úlohou je len za každú cenu podporiť biznis. Takýchto článkov je v médiách už abnormálne množstvo a ich jediným zámerom je ovplyvniť práve Tvoj úsudok. Na každom kroku vidíš, koľko ľudí je ovplyvnených reklamou, propagandou a aké obrovské množstvo reklamy je v komerčných televíziách. Keby to nefungovalo, teda nemalo vplyv na diváka, tak by jej toľko určite nebolo. A reklama už dávno neslúži len na oboznámenie diváka s novým výrobkom, hlavne sa ho snaží presvedčiť, že každý nový produkt je omnoho lepší ako predchádzajúci. To samozrejme býva často aj pravda, ale či ten kvalitatívny posun je aj adekvátny novej cene produktu je veľmi otázne. A keďže nové produkty sú vyrábané vyslovene na spotrebu a pre istotu už často mávajú zabudované tzv. kur..tka (ak by náhodou produkt vydržal dlhšie), treba byť pri výbere opatrný. "A oko nie je P... , oko vidí" To máš v každom prípade pravdu, ale oko, tak ako je na jednej strane vynikajúci orgán na videnie, tak zároveň na druhej strane je ešte stále dosť nedokonalé a nie je problém ho oklamať. Nakoniec aj televízia toho využíva. Prípadov, ako sa dá oko oklamať je veľa. Aj čo sa týka rozlíšenia detailov, má oko svoje limity. Z väčšej vzdialenosti jednoducho už nedokáže rozlíšiť to, čo zbližša. To sú medicínske fakty. Ale veľkú úlohu pri vnímaní zohráva ešte psychológia. Vtedy má človek pocit, že vidí toho viac, pretože hodnoverne vie zistiť(napr. pohľadom zblízka), že daný obraz má viac detailov, prípadne jemnejšiu štruktúru. A tento pocit sa mu zachová aj pri odstúpení do väčšej vzdialenosti. Čím sa však čoraz viac vzďaľuje, tak aj ten pocit sa pomaly vytráca. Takže keď to zhrniem, tak Ti vlastne trochu závidím. V Tvojom prípade tá investícia do UHD skutočne mala význam - psychologický. |
Frank11
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 82 | |
![]() |
|
![]() |