Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Pomoc s výberom led tv

Zdravím,potrebujem pomoc pri výbere Led Tv,medzi týmito modelmi sa rozhodujem: Sony KD 49X8005C Panasonic TX 50CS630E Samsung UE48J6272 Na tv budem hlavne pozerať šport,takže my ide hlavne o výborný obraz,a o dobrú plynulosť obrazu pri sledovaní športu. Ďakujem za info.

jozef84
Registrace: 2/2011
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 82
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Pomoc s výberom led tv

@HiFiOK.
Presne tak. A ten argument "údajne" skutočne nemá chybu.
@jozef84.
Môžem sa spýtať, odkiaľ získavaš signál do TV. Pozemská DVB-T na Slovensku, alebo máš aj satelitný príjem s HD prijímačom, prípadne od akého providera?

Frank11
Registrace: 2/2009

Mám Skylink,prímač Technisat sir,aj dvb-t.

jozef84

V dohľadnej dobe vysielanie UHD zo Skylinku určite nehrozí a HD vysielanie UHD televízor nijako zreteľne nevylepší. A výsledný obrazový pocit SD vysielanie z DVB-T, UHD TV skôr pohorší.
Ale ako vravím, je to každého vec, či sa mu oplatí vraziť o 600 € viac do najnovšieho výkriku techniky, ktorú v horizonte 4 rokov zrejme nevyužije a ďalších 3 s veľkou pravdepodobnosťou nerozozná. Ale ten pocit, že mám 4K, môže mať pozitívny účinok na majiteľa.

Frank11

Frank11

Já osobně ani náhodou nepožaduji v TV UHD.Ale bohužel ty vyšší řady v podstatě s jiným rozlišením nejsou a to i třeba pouze metrové obrazovky.Ale já jsem zřejmě trošku ujetej a tak nějak bych do rozdílu v ceně kolem 10-15 tisíc vždycky sahnul po té dražší-zatím musím říci jsem nikdy neměl problém s dražší TV ale znám spoustu lidí co měli problém se šunty např.o polovinu levnějšíma.A pokud je do TV pouštěno převážně HD tak těch 55 palcu je tak nějak přijatelné než cokoliv menšího.Nakonec tazatel at se přeci rozhodne sám co si koupit.Debata je přeci o tom aby každý řekl svuj názor nic víc nemohu a ani nemá cenu dodávat.Navíc neradím to co mám doma ale co bych si momentálně v případě koupě TV pořizoval. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

HiFiOK a Frank11, asi to bude pre vás novinka, ale Samsung je v súčasnosti jeden z najväčších producentov panelov pre ostatných vyrobcov televízorov, napríklad aj pre Sony. Propagovaný Panasonic používa panely Sharp a LG. Prestali s výrobou vlastných panelov, keď skončili s plazmami. Navyše je tu ešte producent panelov AUE, od ktorého berie mnoho výrobcov. Takže áno, údajne sa bežne stáva, že ten istý model napríklad od Panasonicu má panel od LG, Sharpu či Aue a to, aký konkrétny model panelu máš v TV sa dozvieš jedine cez servisné menu konkrétneho TV, alebo ak by si ho rozobral. Sú to informácie z rôznych diskusných fór, sám sa v tejto oblasti nepohybujem. Vyjadrovali sa takto všade sa ľudia, ktorí sú v tejto oblasti profíkmi. Vzhľadom na to, že sa všetko dnes lacno vyrába v Ázii, dávam tomu vysokú pravdepodobnosť.

PetoBB
Registrace: 3/2014

Jo, je to možné, ale i nemožné. A co elektronika okolo panelu?
Ta je neméně důležitá.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

hobo

No vidíš. A ja zasa poznám chlapíka, ktorý si kúpil výbehový model vlajkovej lode od Samsung, po 2 a pol roku mu kľakol, zmierený s tým, že vysolí riadnu pálku za opravu (tá TV bola drahá, nechcel ju vyhodiť) ju odniesol do servisu Samsung. Po dvoch týždňoch mu volali, aby si po ňu prišiel. Aké bolo jeho prekvapenie, keď mu oznámili, že na tieto modely sa už súčiastky nevyrábajú a v Európe ich nikto už ani nemá na sklade. Kontaktoval aj priamo výrobcu, ale nepochodil. Povedali mu, že ak si tú súčiastku zoženie niekde vo svete, tak mu ju vymenia. A bolo po vlajkovej lodi.
Určite máš pravdu, že tie lacnejšie výrobky sú šunty. Podľa mňa je najlepšia zlatá stredná cesta.
Tiež máš pravdu, že tie vyššie rady sa vyrábajú už len UHD. Ale kvalita zobrazeného SD a full HD obrazu ani trochu nezodpovedá cenovému nárastu v tej vyššej triede. Zaplatí sa za rozlíšenie UHD (ktoré sa zatiaľ nevyužije) a niekoľko aplikácií, ktoré doteraz ani v TV vlastne nikomu nechýbali a veľa ľudí ich využije len minimálne, ak vôbec.

Frank11

PetoBB

Takže už "údajne" neberie Samsung a Panasonic panel od jedného výrobcu. Tak to mi naozaj odľahlo.

Frank11

Asi si nepochopil pointu. Tak zjednodusene aj pre ziakov specialnych skol. Nikdy vopred nemas istotu, aky konkretny panel je pouzity v tv. Kludne moze byt v Panasonicu panel Samsung, LG, Sharp ci Aue, pretoze tam dali prave to, co im bolo v case montaze dodane na sklad. Plati samozrejme pri tychto beznych tv, nie pri spickovych vyrobcoch ako Loewe, kde zakaznik plati uplne ine sumy...

PetoBB

PetoBB

Ahá, tak oni tam montujú to, čo majú v tej chvíli práve na sklade ! Tak toto už naozaj pochopia aj žiaci špeciálnych škôl. Ďakujem Ti za Tvoje vysvetlenie výrobného procesu firmy Panasonic.

Frank11

Tak som rád, že si to pochopil. Ani to tak dlho netrvalo. Rád som pomohol!

PetoBB

ale no tak, ciastocne sa to da zato pri vybere urcit,lebo pokial viem vsetci nerobia kazdy rozmer ......... ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@Frank11

Tentokrát s tebou musím z velkej časti súhlasiť... No u mňa vnímanie kvality obrazu nie je založené na psychologickom efekte. Sedím tak blízko, aby som rozdiel medzi FullHD a UHD vždy rozoznal a nemám potrebu sa vzďalovať, keď už ten rozdiel nie je viditeľný... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Maneto

A presne o tom to je. Ty, keďže chceš vidieť rozdiel medzi full HD a UHD, tak si sadneš tak blízko, aby si ho videl. Ale bežný človek, keď vymení full HD TV za UHD TV, tak okrem toho, že si ani veľmi nemá čo v UHD pustiť, ani nezmení vzdialenosť od TV. Tým pádom ani nepostrehne rozdiel, ale hreje ho psychologický pocit, že má TV s totálne vysokým rozlíšením. Len si nesmie na ňom pustiť SD, lebo sa rozplače.

Frank11

@jozef84 Myslíš, že za srovnatelnou cenu kvalitní HD TV někdo vyrobí kvalitní UHD TV? Nesmysl. UHD panel je podstatně náročnější na výrobu, je i větší zmetkovost. Dále UHD TV musí mít výkonnější elektroniku, aby dobře zvládla upscaling na UHD, což bude 99% její činnosti, protože pochybuji, že máš rozumné UHD zdroje na sledování :) . Dále zatím žádný letošní model TV nesplňuje standard pro UHD BluRay (chybí podpora HDMI 2.0a, HDR) a tak levná model zcela jistě nebude mít požadovaný nativní 10bit panel.
Tak si to zvaž sám.
Takže, za ty peníze zapomeň na tu nejshitovější UHD a kup rozumnou HD TV.

KamilZ
Registrace: 11/2010

KamilZ

Přesně tak.A tohle jsem se v rámci debaty pokusil naznačit,ale nějak jsem nepochodil.Zase dívat se na to bude jejom a jenon tazatel.Mě např.vubec nejde o všelijaké int.aplikace ani to UHD by mne tak moc netáhlo atd.Já bych se zajímal pouze o zobrazovací panel a jeho podstatné parametry.Jenomže to UHD v případě vyšších řad je už vlastně všude. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

Dnes som bol pozrieť na ten Panasonic,obraz sa mi páčil. Ale ešte tam pôjdem,nebol čas,ho poriadne otestovat.

jozef84

někdy je to úsměvné

,mám zákazníka,kdysi jsem mu dával VU -solo,pro něj nadčasový přijímač,měl starou plazmu,tak dočasné řešení připojení přes scart s tím,že u nové TV to propojí HDmi kabelem,který jsem mu nechal v krabici,nedávno jsem u něj byl,koupil nějakýho samšunta s prohnutým panelem za spoustu tisíc Kč,krásná TV,taky si chrochtal a co myslíte??,pointa nakonec,propojil to zase tím scartem,no hnus fialovej

pierrepetr
Registrace: 5/2006

"taky si chrochtal a co myslíte??,pointa nakonec,propojil to zase tím scartem" presne a kolko takych je..... R^

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

liquere

tohle je zrovna takovej chytrolín a tech. zdatnej mladej kluk,navenek

pierrepetr

Neraz som take videl aj pri kablovke. Casom menili telku CRT na LCD, prehovorili ich na novy box HD s novou sluzbou, ale casto technik nevahal zapojit scart. Vacsinou u starsich ludi.Myslim si o tom svoje... Rv

liquere

liquere

u starších je to skoro nezbytné,oni si neumějí zapnout vstup TV

pierrepetr

To je pravda, často neřešitelný problém, umět si přepínat vstupy na bedně.

bretah
Registrace: 9/2012

Nastavim raz a hotovo, to aky crep treba stale nastavovat ? Pokial nemaju pripojenych viac zariadeni na hdmi, aky problem? Staci im ukazat ako sa to robi, ked to nedokaze ten koho platia,o com to je?

liquere

liquere

no asi máš málo takých,čo si na ovladači TV zmáčknou číslo,omylem,a už honí mobil

pierrepetr
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 82

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra