![]() |
|
Mux 4 Ustí nad OrlicíZdravím, nezhoršil se někomu příjem Mux4 z tohoto vysílače.Pozoruji kostičkovaní tak poslední 3 dny. Doteď ok, má lokalita Hlinsko. Tak jen než se v tom začnu vrtat ☺. |
rkhl
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 62 |
![]() |
|
RE: Mux 4 Ustí nad OrlicíKdyž se člověk podívá na mapu pokrytí Hlinska muxem 4, tak je to jedna velká tragégie. Signál je jakž-takž pouze na severu města. Ale nejsem z té oblasti....tak snad někdo jiný....http://dtv.ctu.cz/ 0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
RE: Mux 4 Ustí nad OrlicíTazatel vůbec nepíše odkud (vysilač) programy Muxu přijímá. Možností v Hlinsku je více. Lokalitu trochu znám, mám příbuzenstvo v Koutech u sjezdovek (tam funguje Hřebeč). Nějaké problémy nemám hlášeny, ale když kouknu na mapu ČTÚ, tak na sile spustili 9.3. LTE BTS-ku. Čili pokud je příjem náhodou realizován z Chlumu, a se zesilovačem, není se co divit.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Mux 4 Ustí nad OrlicíHlinsko, silo, LTE, O2, spusteno 9.3. |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
RE: Mux 4 Ustí nad OrlicíOdkud přijímám jsem psal v nadpisu(Ustí nad Orlicí), bydlím ulice Smetanova(pod bazénem) a do teď bylo vše ok. Myslím, že to mám minimálně 3 roky bez problému. Takže to tím LTE končí. Škoda, protože jak bylo zmíňeno, tak Mux 4 v Hlinsku je špatný. |
rkhl
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 62 |
![]() |
|
RE: Mux 4 Ustí nad OrlicíProc by to melo LTE koncit ? To neni kanal 59 nebo 60 100m od zakladnove stanice LTE. Tohle jde normalne odladit. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
MPX4 z Ústí nad Orlicívysílá na k45, což je snadné od LTE odladit. To je tak, když má někdo zfušovanou anténu!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Mux 4 Ustí nad OrlicíLTE by mělo do budoucna vysílat nad 700Mhz,což je od 50-tého kanálu....Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
@EnikTakový skromný dotaz: Jak víš, že má zfušovanou anténu? A kdo mu ji v posledních 3dnech zfušoval? Do teďka mu to šlo O.K.*******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
RE: Mux 4 Ustí nad OrlicíA navic pokud si to nahlasi na mistne prislusny CTU, tak pokud je antenni system v jinak radnem stavu, ma odladeni zdarma. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
@ja987To je celkem jednoduché. 95% antén je instalovaných neodborně a 99% je bez kanálových a LTE filtrů. Takže je téměř jisté, že tazatel patří do tohoto ranku. Tím spíš, že mu to ještě před spuštěním blízké LTE BTSky fungovalo bez problémů. Takže nejde o to, že tu anténu někdo zfušoval v posledních třech dnech, ale o to, že byla udělaná neselektivně už v době, kdy ji někdo montoval. To, že něco 20 roků funguje a pak přastane, neznamená, že to bylo uděláno správně.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: Mux 4 Ustí nad OrlicíEnik - to jsou přímo logické perly... takže proto, že anténa byla udělána před 20 lety špatně (neselektivně), tj. že někdo před 20 lety neodfiltroval K60 (na kterém mnohde vysílala TV), tak proto si za dnešní zarušení příjmu LTE BTSkou s výkonem jako kráva na střeše vedlejšího paneláku, na kanále kde dříve vysílala televize, může sám uživatel... No, naštěstí všude na úřadech nesedí jen takovíto "moudří technici", ale občas i někdo rozumný... takže tyto oprávněné případy po nahlášení na ČTU lze řešit zadarmo na náklady operátora...![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Mux 4 Ustí nad OrlicíEnik: Asi máš pravdu, jako před lety když na mne vyběhl vrátný z rozhledny, když jsem byl na portable cca 50 od TV vysílače s 6m stožárem s anténou a KV vysílačkou a 2m, že budu rušit televizní signál.lance: Na ČTÚ bych asi nesázel. Po vypnutí analogu včetně vysílače, na který jsme přímo viděli 5 km je u nás v obci digitál signál téměř nulový. Na zesilovač 25 dB jde Vídeň a na 32 dB za pěkného počasí Mikulov. Petice ani stížnosti nezabraly, jen odpověď: signál je u nás v pořádku, splňuje normu. *******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
RE: Mux 4 Ustí nad OrlicíProblémem je, že na to ČTU se mnohde čeká 3-4 týdny. Takže spousta lidí to nevydrží a zaplatí anténářovi. |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 296 |
![]() |
|
breatha divíš se jim? Já ne.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Mux 4 Ustí nad OrlicíNedivím, jen konstatuji :-) |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 296 |
![]() |
|
Enik"...To, že něco 20 roků funguje a pak přastane, neznamená, že to bylo uděláno správně.."No, o tom se můžeme pobavit za 5 let, až se LTE rozleze až ke K49, až budeš sám po sobě předělávat ty svoje dnešní skvělé selektivní a LTE odfiltrované instalace, všude tam kde dnes přijímáš Praděda, Kojál atd... 90% těch Tvých instalací bude v háji úplně stejně jako ta dnešní tazatelova. Třeba ti pak taky nějaký Enik2 s křitálovou koulí v ruce vysvětlí na fóru jak si za svoje problémy můžeš sám ![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
Pánové....To, že převracíte moje slova a šíříte demagogii, není můj problém. Volejte si koho chcete, řešte problémy, jak uznáte za vhodné. Stejně nejde dělat nic jiného, než tu anténu udělat pořádně, a je úplně jedno, jestli to udělá operátor na svoje náklady nebo to zatáhne majitel antény. :-)Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
![]() |