Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Nástupce Amiko IRD 7800 s fcí Fast scan

Ahoj, hledám pro sebe nový přijímač. Starý Amiko IRD 7800 nemá funkci fast scan a já už nechci složitě vyhledávat nové aktualizace a pokaždé třídit programy.

Prosím o radu, jaký přijímač koupit abych už nemusel ladit programy, které se přesunuly jinam, či nové programy, které se zařadili do programu. Mám Skylink. Funkce nahrávání, apod. nevyužívám.
Děkuji

spotrebujt
Registrace: 3/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 70
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nástupce Amiko IRD 7800 s fcí Fast scan

Linuxové přijímače mají ubohé manuály. Softwerově jsou nedotažené a vyžadují odborné znalosti. Kdo jim rozumí tak je mu samozřejmě hej.

mibo1949
Registrace: 1/2013

To by mně zajímalo co např. na Medialinku v zásadě nedotažené. K čemu je třeba u něj manuál a odborné znalosti (i ty jsou u mně co se týče linuxu slabé).

HiFiOK
Registrace: 12/2006

HiFiOK

To si dělej sám ale já nejsem blázen. Tohle když jim řeknu tak budu předělávat přijímače od nuly každý týden. Rv

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Moje zkušenosti s koupi satelitu jsou, že všichni chtějí jednoduchý a spolehlivý přijímač, který zapnou a po zhlédnutí nějakého programu zase vypnou. O nějaké další funkce nemají zájem. Gosat GS 7060 HDI toto plně splňuje, navíc jako jeden z mála si po vypnutí SD frekvence dovede najít novou. Je jasné, že jsou desítky jiných přijímačů a obchodníci je potřebují prodat, takže se snaží zákazníka ukecat, což se jim většinou podaří, protože většina lidí tomu nerozumí a tak si koupi přístroj, který vůbec nepotřebují. Takže Gosat doporučuji.

vlcek
Registrace: 1/2009

Gosat nedoporučuji. Už i já dávám pokud možno jenom linuxy (a že mi to trvalo)a nikde nic nepředělávám. Nechápu proč ta nevraživost proti novýn technologiím.

HiFiOK

Sam pre seba iny ako linux uz nechcem.
Ale technickym antitalentom radsej doporucim skylink ready.

Kasr
Registrace: 8/2008

Linux, nelinux, lidem je to určitě jedno, 99% neví co to je, ti mají problém s tím, že musí fungující SD přijímač vyhodit a koupit nový HD. A ten by měl byt jednoduchý, mít slušnou kvalitu, a aby nemuseli pořad přelaďovat, protože to většina neumí. Toto Gosat maximálně splňuje i do budoucna. Měl jsem v ruce desítky jiných přístrojů, takže vím, o čem mluvím.

vlcek

@vlcek

Ja som mal v ruke už pomaly stovky rôznych stb, ale dovolím si s tebou nesúhlasiť! Je to o ľuďoch a veľakrát je výber správneho typu stb založený aj na povahe, ale aj na potrebe jednotlivca! To že človek, ktorý požaduje od stb iba jeho jednoduché prepínanie a bezpracné aktualizácie potrebuje iba Skylink Ready stb nieje úplnou realitou. Netreba všetkých hádzať do jedného vreca!
Napr. skús mi nájsť stb z označením Skylink Ready, ktorý je combo? T.j. má v sebe aj tuner na terestrial! Je to dobrá výhoda, mať aj takúto možnosť! A mnoho ľudí "laikov" si takúto možnosť aj náležite cení - a toto mám taktiež z osobnej skúsenosti! ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

vlcek

Naprostý souhlas. Gosaty a Zebry v pohodě,těch tu mám po okolí nejvíc, lidem bohatě stačí, nic dalšího než jednoduchost nevyžadují. R^

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

Zrovna minizebra SE žádnej zázrak není.

sirda
Registrace: 11/2006

Terestriální tuner má každý v televizi a ten většině stačí. Já neříkám, ať si všichni kupují Gosat, ten kdo si chce s přijímačem hrát, ať si koupi jiný, třeba linux. Já mám VU+ SOLO SE V2 a to už je pěkná hračka, ale ne pro všechny.

vlcek

@vlcek

Myslíš že v dnešných časoch má každá stará babka, či dedko nový tv z dvb-t tunerom?
Hold to si na veľkom omyle!!! ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Co já mám zkušenost, tak cena televizoru šla pěkně dolu a i důchodci se rádi zbaví velkých a těžkých beden, s ohledem i na velkou spotřebu el. energie. Když hraje televizor celý den, tak se jim investice brzy vrátí, a to nemluvím kvalitě obrazu a malé obrazovce.

vlcek

Kvalitě obrazu, pokud nemyslíš HD, tak :laughing: :laughing:
A na šetření el. energií nejvíce doplatí šetřílkové :laughing: :laughing:
Je třeba co nejvíce šetřit aby se o to více zdražovalo.

HiFiOK

Mluvím o špatné kvalitě obrazu na starých televizorech. Za vysokou cenu el. energie mužem poděkovat (nevhodné slovo)ům ve vládě za bioenergii, nenažranosti energických společnosti a mohl bych jmenovat další, až po Havla a jeho sametovou revolucí.......

vlcek

@vlcek

som "stary" dedko. na povale mam stary CRT sony, pretoze ma len 72cm a uhlopriecku 4:3...obrazovo su stare analogove CRT-ecka na vyssej kvalite, ako dnesne digitalne LED tv. moja PLAZMA ma spotrebu el. energie cca200W. LED tv mam so spotrebou cca100W a CRT 50W....

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

vlcek

CRT měly a mají lepší kvalitu obrazu než ty současné, převážně levné LED-ky. Źivotnost a spolehlivost byla také větší.
Za vysokou cenu el. energie můžou hlavně ti voliči co ty zloděje stále volí a nebo nejdou k volbám vůbec.

HiFiOK

Jenže dnes už ty staré televizory dodělávají a ten obraz je strašný, většinou i zvukově. Málo komu to hraje v dostačující kvalitě. Starší lidé preferují větší obrazovky s ostřejším obrazem. Někdo říká, že ledky jsou omalovánky, ale většina je spokojena, hlavně že vidí puk při hokeji. K volbám už nechodím, není koho volit. Po sametové revoluci jsme byli naivní a věřili ve slušnost a poctivost, chyba na naší straně. Nejlepší řešení by bylo ty Havlisty tenkrát pustit, ať si jdou na ten vysněný západ. Molo to byt dnes úplně jinak

vlcek

No kámoš taky pořád otravuje s přeladěním pro starou měl nějaký amiko(sd)půlka programů už nejela tak si koupil nějaký Zircon taky Skylink ready :lookaround: vybalil jsem ho z krabice zapojil(dokonce tam byl HDMI kabel)za pár minut hotovo R^ vysvětlil co a jak a šlape jak hodinky(zatím :O )to je můj názor :mad:

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Galerie: jackino

sirda

O nějaké minizebře jsem nemluvil.

BIDLO
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 70

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra