Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Novy prijimac-zadny signal vs stary prijimac o.k

Dobry den profiici,
poridil jsem novy Linuxovy prijimac FS9105+ (FW enigma2 Infinity) a pripojil ke stavajicimu funkcnimu rozvodu (80cm parabola,monoblock SMART TMT43 twin(podle serioveho cisla velice stary),Astra 23,5 a 19,2) ovsem nemam zadny signal (nastaveni jednoduchy, DISEqC AB (23,5[na drzaku];19,2[svidra]) v poradku a kdekoli jinde plne fcni dokonce na stejnem monobloku stejneho vyrobce ovsem se seriovym cislem o 4 raaady vyssim).Puvodni prijimace jsou Icecrypt 2000 se sdilenim karty,ktere funguji bez problemu (pouze SD proto menim). Zkousel jsem vsechna mozna nastaveni DISEqC a porad zadny signal. Odhaduji, ze novy prijimac si nerozumi s timto postarsim DISEqC ktery je v monobloku. Nejsem v tom kovany, tak se chci zeptat driv nez poridim novy monoblock, jak moc je pravdepodobna nekompatibilita a jestli vidim zakopaneho psa na spravnem miste.

ajfik
Registrace: 4/2016
Odpověď v diskusním vlákně

@ajfik

že jsi tedy šel do linuxu,když nejsi kovaný,jak říkáš? :(( :( :-/

korkoran
Registrace: 10/2006

@korkoran

kovany v SAT technice. Unix systemy delam na profesni urovni 10 let a tenhle box uz mam plne fcni 2 roky doma, jen to ted menim rodicum.

ajfik

RE: Novy prijimac-zadny signal vs stary prijim...

Takova kravina zkus zapojit pouze jen jedne prjimac.

Ze CATV jsem presedlal do IPTV a jsem za to rad :D

linuxik
Registrace: 5/2006

Nevím, proč by neměl monoblok fungovat, spíše to tipuji na nějaký problém v SH4 Enigmě, zkus to znovu nahrát do přístroje. A nebo může být vadný tuner, zkus original firmware :-)

matchboxx
Registrace: 9/2012

@ajfik

Vem multimetr a kus koaxu, přesvěč se, že z stb vychází nějaké napětí. Montuji z 80% linuxy a takový problém jsem u linuxu nezaznamenal, u boxů na ali občas.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Zkus to takhle

Zkus to takhle:
Jdi do "menu" - nastavení - prohledávání stanic - "konfigurace

tuneru", na názvu tuneru "OK".
V menu tuneru nastav, kurzory L/R: Konfiurační mód - rozšířené

(advanced),
na dalším řádku: "Satelit" postupně kurzorem přepínej názvy satelitů

a kontroluj údaj LNB v řádku pod ním. U všech satelitů tam musí být
"not avaliable" (nepřipojen). Až takto dojdeš k názvu "Astra 1 19,2E",
nastav (přiděl) v řádku LNB kurzorem vpravo "LNB1". Otevře se submenu
LNB1. Přejdi až na řádek "DISEqC Mód" a tam nastav "1.0" - otevře se

submenu k LNB1. Přejdi na řádek "Potvrzený DISEqC příkaz" a nastav

"AA".
Vrať se nahoru na řádek "Satelit" a pokračuj ve vyhledání názvu

"Astra3 23,5E", tam nastav LNB2, DISEqC mód - 1.0,
potvrzený DISEqC příkaz na "AB".
Vrať se na řádek s názvy satelitů a zkontroluj zda nějaký jiný satelit
nemá přidělený stejný LNB jako už jdi použil (LNB1, LNB2)- jinak u

takového satelitu nastav "not available".
Pro uložení nastavení stiskni "OK".
Ukonči otevřená menu "EXIT" x krát...
Přepni kanál. Zkontroluj kanál z druhého satelitu.
Když to nebude chodit, vrať se do "Nastavení tuneru" a nastavení LNB1
změň "potvrzený "DISEqC příkaz" na "AB" a u LNB2 na "AA".

Zlom vaz ! .. a napiš.

bob.r
Registrace: 1/2006

@linuxik

to jsem samozrejmne udelal. Porad stejna kravina se signalem ;)

ajfik

@matchboxx

ten satbox jede jinde bez problemu (i na stejnym monoblocku SMART TMT43 jen novejsim).

ajfik

@gunter

ten satbox jede jinde bez problemu (i na stejnym monoblocku SMART TMT43 jen novejsim).

ajfik

@bob.r

Tuhle cestu mam take jiz za sebou.Mam mirne jine polozky v menu ale jde o to same. Projel jsem vsechny moznosti portu. Signal v satfinderu stale nic. Ani na jednom LNB/satu. Kdyz jsem proveroval ten sat na rozvodu u sebe tak bez problemu vsechno najelo na prvni dobrou. Proto mam podezreni na DISEqC .

@ALL: Kazdopadne vsem dekuju VSEM za Vas cas! Zkusim jeste zabadat a pak jdu na vymenu monoblocku.

ajfik

ajfik

Vyměň ten monoblok a uvidíš...
Jedna z variant je, že do monobloku mohlo zatéct a vnitřní oxidace mohla zapříčinit posun frekvence lokálního oscilátoru, takže MF je teď trochu posunutá a zatímco starý SD přijímač to ještě schroustnul tak 9105+ už ne... To bys zjistil kdybys zkoušel po malých krocích v rozmezí +-15Mhz hýbat s frekvenci TP při ladění na přijímači...

lance
Registrace: 10/2008

@ajfik

keby das single 1 LNB z Jedneho LNB by si musel mat signal to je jedno ci je to Astra 19.2 alebo 23.5, takze najprv zisti ci mas signal ako taky bez prepinania disecq kvazi s 1 LNB, ked MAS, budes vediet ktora druzica je AA, potom nastavis prepinanie na AB atd atd...

krikri
Registrace: 3/2010

este

este - tento isty (druhy linux prijimac) ti fungoval doma - tam kde mas prvy linux prijimac??

krikri
Registrace: 3/2010

@lance

posuvat frekvence jsem jeste nezkousel. Diky za nakopnuti, vyzkousim.

ajfik

@krikri

ano, oba identicke prijimace mi doma funguji.

ajfik

Možná závada HD Boxu (i nové přístroje občas nefungují) a nebo také může být špatně nastavená parabola. To, že ti dva jiné přijímače fungují (navíc shodné) nic neznamená. Záleží na citlivosti tuneru. Nevím, jaký tuner má HD Box 9105+, ale HD Box 9300 má velice slabý tuner a vyžaduje velice přesné nastavení paraboly. Takže, pokud ta parabola není nastavená úplně přesně dle kvalitního měřáku, mohla by být chyba i tam. A věř tomu, že ti klidně můžou teploměry HD Boxu ukazovat i nulu. I když ti jiný přijímač ukazuje například 92%.

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion
Registrace: 10/2007

@Alion

To dava smysl. Jen mne to netesi.;) Nejde o identicke pristroje,jen ze jel na jinem rozvodu. Je mi jasne, ze ty meraky jsou orientacni, kazdopadne stary pristroj astru3 ma na 90/84 tak by neco ten novej box mohl citit.Dik za tip. Zavolani profika na antenu zaradim na konec listu az si dotestuju alternativy na zaklade rad z vlakna(posouvani frekvence TP).

ajfik

Problem vyresen!

Dekuji vsem za Vas cas a prispevky. Problem byl ve spatne nastavene parabole jak odhadoval Alion. Takze neverte moc "teplomerum/satfinderum" a jeste jednou vsem diky. ;)

ajfik

Ale no. Ja mam nastavene podla teplomerov, Fero, Jozko, Ivan... tiez a funguje im to.

Kasr
Registrace: 8/2008

Kasr

někdo musí ty machrovinky zaplatit

pierrepetr

@Kasr

Ja spis mluvil o rozdilnosti hodnot "teplomeru" u ruznych pristroju. Viz muj problem. Stary prijimac: 90/84 Novy prijimac(slabsi tunner): 0/0 . Nerikam, ze to nejde podle "teplomeru" nastavit. Taky se mi to podarilo u noveho prijimace. Kazdopadne,jsem jeste objednal cloveka s merakem(az ctvrta firma co nabizi montaze SAT mela merici pristroj(ne satfinder za 400Kc)), pro opravdu spravne nastaveni(nektere programy se ve vcerejsim desti rozpadaly).

ajfik

Slovo nakonec nejen pro kolemjdouci

Po navsteve technika s merakem bylo zjisteno celkove spatne umisteni anteny v lodzii (castecne ve stinu okraje stropu, chytany odrazy = antena se posunula niz). Nyni vse v poradku. Takze pozor na strejdy od vedle co montuji satelity bez kvalitniho vybaveni a dostatecnych zkusenosti ;) Dekuji vsem za bezesporu erudovane odpovedi a rady. Uzavrel bych toto tema, jen at hledam jak hledam nevidim nikde tu moznost.

ajfik

ajfik

téma se uzavírá po několika měsících,je to diskuze,neplést s osobní poradnou,potom může každý do tohoto vlákna psát

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra