![]() |
|
tv so sat. tuneromahojte vie mi niekto poradiť mám nový LG televízor 42LF652V so satelitným tunerom ked som ho naladil poukladal mi stanice od pozície 4000 nedá sa to nejako urobiť aby boli od 1 mám skylink dekujem |
Kekso1
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
Favoritníseznam by měl jít od 1-.....nebo to taky nejde?![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
@Kekso1Mám UHDTV Sony s 2xDVB-S2, 2xDVB-T2 a vyriešil som to jednoducho manuálnym naladením... Mám len tie stanice ktoré chcem a zoradené ako ja chcem... Len sa s tým treba trochu pohrať a nenechávať všetko na automatiku...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: tv so sat. tuneromPřehoď si DiSEqC ! |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 716 |
![]() |
|
RE: tv so sat. tuneromKekso, jde to, musíš ty stanice od 4000 premistit na 1,2,3, atd. V menu je položka uprava seznamu programu a pak musíš v tabulce vybrat postupne programy od Skylinku a v polozce barevnych tlačítek mas napsano premistit, myslim ze je to zeleny nebo zluty tlacitko na ovladaci, najedes na program který chces premistit a potvrdíš barevny tl a v tabulce zadas pozadovane číslo a potvrdíš na ok a program budes mit na 1 atd.. Pokud vim když zvolíš u prvotního nastaveni Skylink/cslink, tak by se ti měli programy naladit podle seznamu Skylinku. Nejde s nima ale presouvat, jedine s programama od 4000 muzes vlozit do seznamu dopředu. Pak je volba upravy programu ještě přes Q.Menu jak tu někdo psal a tam se myslim da i mazat. Je tu o tom spoustu dotazu. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: tv so sat. tuneromvlcek pokud mu ty programy jedou jak na Astra 23,5E tak na Astra 19,2E, tak prehazovat diseqc nemusi. Zalezi co zvolil za moznost naladeni při prvotnim nastaveni televizoru. |
HYPER
![]() |
|
RE: tv so sat. tuneromPokud má DiSEqC dobrý, tak mu to naladí od pozice 1 a ne 4000 a bude to mít setřiděné podle Skylinku. |
vlcek
![]() |
|
RE: tv so sat. tuneromS opačným DiSEqC em to naladí také dost programu, protože některé frekvence jsou na satelitech stejné, ale ne všechny. Nevím kolik programu naladil, to nenapsal. |
vlcek
![]() |
|
RE: tv so sat. tuneromvlcek, u známého jsem ladil LG s Diseqc povelem pro monoblock Inverto black a programy se naladily od 4000 a to same se stejnym monoblockem na jiné LG TV a programy se naladily podle seznamu Skylinku. Takze to bude i o sw verzi a typu.-) Jinak ti ale reknu ze LG TV nejsou po obrazove strance spatny, ale stve me na nich prave ten nesvar v trideni programu, který je uz několik let stále stejny. To u Samsug TV se vyvojari stále snazili něco s tim udelat a výsledek je aspoň jako u klasického satelitního prijimace v trideni a mazani programu. U te funkce podle seznamu Skylink muzes zustat pokud mas zakladni nabidku a volba serazeni seznamu ti nevadi jak u TV LG tak u Samsung TV. U Samsung TV bych ale zapracoval ještě na chybe při serazovani programu v oblibenem seznamu, kdy se program na c.6 presune na c.2, ale pozice se po ulozeni neprepise z 6 na 2. Zustava tam stejne číslo, takze pokud chces seznam podle sebe při volbe Fastscan seznamu Skylink v oblibenem seznamu, tak tam musíš presouvat uz programy v tom poradi v jakem je chces seřadit. Proto nedoporučuju volbu u Samsung TV podle Skylinku v pripade, ze bude seznam programu jinak, nez je u Skylinku ve Fastscan seznamu. Tam je lepsi volit klasiku podle moznosti Satelit a vse rucne nastavit naladit a seřadit pripadne vymazat podle sebe. |
HYPER
![]() |
|
RE: tv so sat. tuneromHYPER, souhlasím s tebou, ale měl by se k tomu více vyjádřit Kekso1, my se můžeme akorát dohadovat, když nevíme jak ladil a co naladil. |
vlcek
![]() |
|
![]() |