Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Sloučení TV + SAT signálu

Zdravím všechny. Potřeboval bych sloučit TV+SAT signál a následně ho rozbočit do dvou nezávislých koaxiálních kabelů. Jeden je v prvním patře a ten druhý v přízemí. Je možné použít slučovač TV/SAT 4xEMP C5/4ENP-2 (E.107-A)? Nebo máte jný nápad. V každé koncové zásuvce je pouze ten jeden koax. Zásuvka má výstup TV+R+SAT. Díky za odpověď.

HonzaS
Registrace: 4/2016
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Sloučení TV + SAT signálu

Předpoklad samozřejmě je, že již od paraboly máš vedeny dva koaxiály z twin LNB.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

@joscer

Asi jsem to špatně uvedl. Na střeše je anténa DB-T a parabola s motorem a jedním LNB, takže 2xkoax.

HonzaS

@HonzaS

Já používám toto a funguje skvěle: EMP CENTAURI E.107 C5/4ENP

VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)

Wozi
Registrace: 1/2015

@Wozi

Vlastě jsi uvedl, co jsem nabízel jako řešení. Vlastně bych potřeboval 2xvstup a 2xvýstup. Nic takového jsem ale nenašel, pouze zmiňovaný slučovač. Jde mi o to, abych to nekoupil a ono to nefungovalo dle mé potřeby. Díky.

HonzaS

@HonzaS

Mám to v rodinném domě, rozvod do 4 místností všude jede SAT, DVB-T i Rádio absolutně bez problémů.

VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)

Wozi

@Wozi

Díky za odpověď. Chtěl jsem se jen ujistit.

HonzaS

ako chceš mať s parabolou s motorom nezávislý satelitný príjem na 2 miestach ? Veď ak niekto na poschodí zapne 19,2, prízemie už signál z iného satelitu nechytí !!!

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Wozi

Chodí to i v protisměru? Potřeboval bych, aby jedním kabelem šel satelit směrem nahoru a televize směrem dolů.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

HonzaS

To co funguje u jednoho nemusí fungovat u druhého. Problém je v tom, že tyhle slučovače mají poměrně velký útlum a to zejména v terrestické větvi, následným svodem a zapojením zásuvek ho ještě zvýšíš.
Předpokladem funkčnosti je hlavně dostatečná úroveň dvb-t signálu na vstupu do slučovače.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

@gunter

R^ mám rovnakú skúsenosť. Prenos DVB-T cez utlmujúce prvky a na väčšiu vzdialenosť je problematikejší ako prenos DVB-S (S2) ...

Dzordzo

HonzaS

Ze střechy musíš mít 3 koaxy, jeden DVB-T a dva SAT, jinak to nebude fungovat nezávisle na dvě místa ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

@drobeček

on tam má parabolu s motorom - čítaj jeho druhý príspevok. Pri potrebe príjmu z 2 rôznych družíc mu nepomôže ani 7 sat. káblov a LNB octo ...

Dzordzo

@drobeček

to by potreboval LNB na všetky požadované družice (multifeed) a prepínače k tomu ...

Dzordzo

Ano, je to tak, zkrátka a dobře je to celé nesmysl, co vymyslel HonzaS ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

Dzordzo

Tak bude točiť s jedným prijímačom a bude na obidvoch to isté pozerať :))) Ak mu to nevadí :))) .

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@petersk

Opravdu mi nevadí, že budu sledovat to samé ve dvou místnostech. Šlo mi jen o to, zda to bude fungovat.
:-/

HonzaS

@HonzaS

lenže potom budeš mať nezávislé len DVB-T. Na satelite bude v lepšom prípade prvý prijímač určovať pre ten druhý polarizáciu, v horšom prípade celý TPD. T.j. ak na prvom budeš mať ČT1, na druhom Ti Nova cez SAT už nepôjde ...

Dzordzo

@Dzordzo

Přesně tak jak říkáš. Mně šlo jen o to, zda můžu použít pouze jeden koax pro DVB-T a SAT sloučením signálů. Když koupím druhý DVB-T přijímač, tak budu moct sledovat nezávisle DVB-T. Díky

HonzaS

@omar3

Jestli chodí obousměrně jsem nezkoušel, mám to vše jenom od antén přes půdu do pookojů, slučovač mám na půdě, a nejdelší koax dp nejvzdálenějšiho pokoje je cca 60 metrů a ve všech pokojů jede vše. A ve třech jsou satelitní boxy a sleduje se na každým boxu jiný kanál uplně pohodě ( jak 23,5 tak na druhým 19,2)

Wozi

@HonzaS

to samozrejme môžeš, ale ak to budeš robiť ako nový zvod (teda nie už existujúce zásuvky), potiahni pre sat každý koax osobitne, aby si, keď si to neskôr rozmyslíš, nemusel znovu sekať stenu ...

Dzordzo

HonzaS

Veď OK, ak vieš čo to prináša. A s LAN káblami ako si na tom?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@Wozi

Ale zakladatel vlákna má parabolu s motorem, tak mu to těžko pomůže k tomu, aby mohl sledovat v každém pokoji na satu něco jiného v jeden okamžik.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

@joscer

To jo já jedu na monoblock astra 1 a 3 motor je pasé

Wozi

použij EMP C3/2PNP(T+2S)-W1, (P.180-W). Vstup SAT IN 2 zůstane nezapojen. Slučovač je ve venkovním provedení, takže výměnou LNB SINGL za LNB TWIN můžeš rozšířit SAT na obě zásuvky.

RAFI007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra