![]() |
|
Problem s kvalitou signalu ASTRA 23,5 VS parabolaPriatelia a nadsenci,minuly vikend som prvy krat namontoval satelit a predpokladam ze i spravne nastavil. Bavil som sa s tym dost dlho. Moj HW je TECHNISAT Multytenne QuattroSat zaracne mala parabola pre prijem 4 druzic Eutelsat 13° East, Astra 19,2° East, Astra 23,5° East and Astra 28,2° East sat primac mam v TV SONY A teraz k problemu: nastavene mam vsetky druzica a prijem je takmer dobry, Na astre1 mi tv ukazuje silu aj kvalitu na 100 percent miestami na par kanaloch trosku menej. na ASTRE 23,5 su nekodovane ocko, TA3, atd tam je signal a kvalita na 100 percent ALE ked pozeram kvalitu signalu a silu na JOJ HD a ine Slovenske HD programy tak silu mi TV hlasi na 100 percent ale kvalita je len 30-40 percent a na niektorych som dokonca nameral 20. Moja otazka znie ci som narazil na velkostne problemy paraboly, ci je problem so signalom na astra 23,5 ci mam zly satelitny prijmac, alebo sa da este co to parabola dostavit, pretoze mi to uz viac nedava aj ked som to meral nie na satelite ale zakladnym meracom na parabole. Dakujem za postrehy |
PENO
Registrace: 6/2016 Příspěvků: 5 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55 | |
![]() |
|
RE: Problem s kvalitou signalu ASTRA 23,5 VS p...Behom tyzdna dvoch si skusim pozicat iny sat. prijmac a pozriem ake hodnoty to ukazuje tam no ak na astra 23,5 mi SD frekvencie bezia velice dobre som prekvapeny ze HD je uplny opak.len pre uplnost na astra 19,2 su hd programy a tam mam taktiez takmer plny signal a kvalitu t.j. 90-100 percent vsetko pri normalne peknom pocasi pocas silnej burky ktoru som tiez zazil na tejto parabole isly hodnoty o tretinu az polovicu dole |
PENO
![]() |
|
RE: Problem s kvalitou signalu ASTRA 23,5 VS p...Na skylink po upravach parametrov niektorych TP potrebujes parabolu z Bajkonuru. Volakedy islo vsetko na 60-ku bez problemov.Samozrejme pokial to nie je rozladene este navyse k tomu........Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Problem s kvalitou signalu ASTRA 23,5 VS p...No a to je otazka ci moja parabola ktora ma 45 cm je dostacujuca... |
PENO
![]() |
|
RE: Problem s kvalitou signalu ASTRA 23,5 VS p...Nie je.... |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 296 |
![]() |
|
RE: Problem s kvalitou signalu ASTRA 23,5 VS p...rozhodne nie je ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 456 |
![]() |
|
@PENO60cmparabola na Skylink je ešte v pohode, ale pri multifokálnom príjme (čo využívaš aj Ty na oveľa menšej parabole) už je na hranici, ale skôr za hranicou pre normálny príjem. |
emo53
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 492 |
![]() |
|
RE: Problem s kvalitou signalu ASTRA 23,5 VS p...Co všichni blbnete s těma pidiparabolama. Já bych menší, jak 80 nikdy nepoužil.Zde by měla zasáhnout Evropská unie a centrálně zakázat výrobu menších parabol, jak 80cm. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
@omar3Málo totho ten slavný MOLOCH(EU) rozjebal![]() ![]() ![]() Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 787 Galerie: jackino |
![]() |
|
RE: Problem s kvalitou signalu ASTRA 23,5 VS p...Zakázat malé antény se mi zdá menší zlo než zakázat třeba žárovky. Neznalí uživatelé chtějí co nejmenší antény a pak se diví. Když nebudou, tak je nekoupí.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3![]() ![]() |
pf09
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 3 407 |
![]() |
|
@omar3Tebe niečo hovorí diskriminácia a zásah do voľného obchodu ? |
Dzordzo
![]() |
|
omar3Ale zaviesť povinnosť predajcu oboznámiť písomne klienta s parametrami výrobku už by napríklad išlo ... |
Dzordzo
![]() |
|
@DzordzoProblém je ten, že na stránkách Technisatu tuhle parabolu popisují jako technický zázrak, který zvládne rozsah 13 - 28 bez motoru, a v úžasné kvalitě. V našich podmínkách ale určitě ne, a zajímalo by mě, kde by to chodilo podle popisu Technisatu. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: Problem s kvalitou signalu ASTRA 23,5 VS p...už beru dost na servisnych poplatkoch tak by mohli kludne vysielat cez silnejšie satelity bud hodbird alebo astra1 |
peterxxxx
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 55 |
![]() |
|
@DzordzoŽádný papírování, zakázat. Vydělají na tom všichni. Zákazník si nebude moci koupit malou parabolu, která mu nebude fungovat a výrobce(prodejce) prodá větší a tím pádem dražší parabolu. Volný obchod to bude v tom, že si bude moci koupit i 90, 100, 110...DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3lenže sú bytové domy, kde Ti väčšiu ako 60 cm nepovolia. Aj keď by nemali všetko, aspoň časť by im išla. Pri Tebe nič ... |
Dzordzo
![]() |
|
@konasVe své dobĕ a pro příjem SD programů to byla výborná anténa, ovšem kupovat si ji dnes... Ale jak vidíš, rádi Ti jí prodají, stejně tak Ti rádi prodají za půl roku nĕjakou 80+ parabolu...![]() |
rs505
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 2 204 |
![]() |
|
@rs505No na chalupě ve stodole je už připravená Gibertini 100 (obyčejná)a do Prahy je plánován stejný model v provedení LS, která je trochu podobná Fubě 85, aby vrchní velení nic nepoznalo.![]() |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@liquereNevim čím to je, mě ve 4.patře jede celý skylink na 46 cm hranatou,ale technisat.Jsem tam tak 3x v týdnu a vše jede,ale po novėm sovtu cca před rokem.Sharp se satem.Ale v baraku s 85nn občas kostkne![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
@konasNaprosto chápu, také jsem šťastně ženat... Já si zase tajně připlácím na Multi HD...![]() |
rs505
![]() |
|
@DzordzoTo tady vedeme jenom teoretický řeči bez možnosti cokoli ovlivnit.Pokud by však EU přijala zákon o minimální velikosti paraboly, tak by zase bytová družstva musela zvednout minimální povolenou velikost na jejich objektu. Já mám štěstí, že se nemusím nikoho ptát. Akorát tu 4 parabolu jsem na léto musel přesunout ze zahrady na střechu, pro klid doma. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3Vítej do klubu...![]() |
rs505
![]() |
|
PENOdovolím si zhrnúť:SD a HD príjem je ako pádlovať nafukovací čln proti prúdu na potoku a v rozvodnenom Dunaji. Na počudovanie v potoku to funguje, v dunaji ak sa neutopíš pravdepodobne skončíš na mrežiach v Gabčíkove. Tá istá H2O.. Takže vráť tú anténu. Je dobrá pre nemecký trh, kde nepozerajú na TP od Skylinku. Ty potrebuješ ako ti všetci píšu slušnú 80cm alebo viac. Včera niekde niekto písal, že TV Sony ukazuje zásadne len 100% na všetkom. Na to zabudni, ale nakoniec vidíš, že kvalita ti ukazuje 30÷40%, tzn. že tam zrejme už nie je vôbec nič. Nabudúce sa treba opýtať dopredu. Externý SAT prijímač si nemusíš požičiavať výsledok bude možno o chlp lepší ale na pozeranie Skylink to nebude. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
@rs505Taky tak,a solarni elektrarnicku v 4 patře mi nevydejchala,že bych mohl panelák podpálit,kdyz jsem tam 3x v týdnu,tak musela z parapetu domů do baraku,cca60-70watů/14,50volt![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
@rs505A který klub máš na mysli.Ten, že mám 4 paraboly nebo ten, že musím občas kvůli manželce něco přestěhovat? DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55 | |
![]() |
|
![]() |