Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

LinkBox HD

Dobrý deň, používam LinkBox HD s kartou skylink u rodičov, mám už nejaký ten "piatok" išiel bez problémov. Asi pred dvomi dňami mi začal robiť následovné veci: Pri zapnutí príjmač prebehne úvodná obrazovka loga LinkBox, skočí na obraz ale tam tma z hláškou " žiadný signál". Po cca 15 sekundách vypíše hlášku "overenie karty", potom nič len tma. Musím prepnúť na FTA program, počkať 2 minútky cca a začne "makať". Ak ho nechám na programe kde je tma, po chvíli síce nabehne, ale najskôr kockuje chvíľu a potom nabehne. Parabola je nastavená správne. Nemôže byť problém v príjmači tým, že som skúšsl preladiť Fastscan na skylink? Skúšal som prehrať posledný firmware do príjmača ale nechce mi ho za bo.ha zobrať s USB. Stretli ste sa niekto s týmto problémom? Neodchádza už samotný príjmač? Chystám sa ešte dať výrobné nastavenia a naladenie bez Fastscan. Pomôže tomu? Ďakujem za odpovede.

teleclub
Registrace: 9/2015
Odpověď v diskusním vlákně

@teleclub

Žiadne prelaďovanie, Fastscan ani výrobné nastavenia v tomto prípade nepomôžu... Vyzerá to na odchádzajúci elektrolyt 470 μF 10V/105°C, ktorý je osadený blízko tunera... Vymeniť ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

RE: LinkBox HD

mě toto podobný dělá dreambox500hd když to zapnu např na EurosportHD, tak musím přepnout na čt24 nebo csfilm chvílu to tam nechat cca minutu a pak už jedou i eurosporty atd

zujm
Registrace: 9/2014

Prikláňam sa k Maneto. Tých kondíkov je ale oveľa viac na celej základnej MB doske (cca 10). Všetky vymeniť. Skontrolovať aj zdroj, ale ten býva v tomto boxe väčšinou OK.

rolis7
Registrace: 8/2007

Ďakujem páni, skúsim teda servis, snáď nebude náročný na financie. ;)

teleclub

O.k. takže po tel. rozhovore zo servis manom ide príjmač dnes večer na preventívnu prehliadku a opravu :))) Potvrdil problém "maneto" a "rolis7". Ďakujem za rady. Pekný horúci deň :(

teleclub

možem sa spýtať na cenu?

noces

noces

Ešte neviem, dnes večer ide na diagnostiku. Cenu budem vedieť možno zajtra. Napíšem sem potom cenu keď tak.

teleclub

No čo si myslíte aká bude cena (ja si tipnem presne). Bude to 19 eur.

Rasto1978
Registrace: 6/2010

To myslíš jenom tu diagnostiku, že? Bude to někde mezi 40-60 éček.

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Nie myslím celkovú cenu.

Rasto1978

za 19€ by som do toho ani nos nevopchal ked viem jaka doska tam je. ak servisak vie do čoho ide tak počitam tak 30-35€

noces

A ďalšie sumičky ? rolis, maneto za akú cenu to robíte Vy ?

Rasto1978

Já nevím, Rasto 1978, někoho mi připomínáš, žeby mojeho oblíbeného PetraHumaxe/podle toho tipování/? Já musím být paranoidní, jinak to nevidím, já už jsem ho tady dlouho neviděl a tak se mi po něm stýská...

tukan

Ja neviem kto je Peter Humax, takže neviem o čom točíš. Cena opravy viem na 100% je to tých 19,- a ako to viem ? Ten linkbox skončil totižto u mňa na stole (svet je malý...) "Teleclub" býva 3 km odo mňa. (A to sme neni na tomto vlákne nijak dohovorení, ja som len chcel nakoniec že aké sumy z Vás vypadnú) ;)

Rasto1978

Rasto1978

R^ správne, teraz sme spolu dohovorili, zo sumou som spokojný, ešte sa oplatí do toho vraziť ;) "noces" ako vidíme ešte sa nájde človek ktorý do toho "nos vopchá". "tukan" medzi sumou 40-60 euro by skončil rovno v koši. Je tam SERPO zaplatené ešte na rok 2017, potom asi prechod na DVB-t, ešte uvidíme.
Rasto1978 - vopred ďakujem za pomoc.

teleclub

@Rasto1978

poslal jsem Ti PM, dík za případnou reakci..

lance
Registrace: 10/2008

Rasto

Tak nějak nechápu, že tipuješ cenu opravy, kterou budeš sám dělat. Pokud to měla být reklama na Tvoje služby, proč ne, ceny máš dobré. Taky by se mi hodilo za tu cenu se mi podívat na moje ultimo, jinak všetko dobré...

tukan

Ja si nechcem robiť reklamu, ikeď to možno to tak vypadá, ale chcel som sa nejak implementovať do tohoto vlákna keďže som včera doobeda zistil že to budem vlastne robiť ja :-) Ceny nemyslím žeby som mal dobré pretože tak tretina zákazníkov si myslí že sú vysoké (ani mi to nemusia vravieť, vidno to na nich). Tých 40-60 by mi tu nikto nedal keď za tú cenu predávam amiká, tento Linkbox má 5-6 rokov a to by nikto nezaplatil. A čo sa týka tejto konkrétnej poruchy, nato že na ňu nepotrebujem ani zapínať žiaden merací prístroj, tak prečo nie. Tie súčiastky to na seba prezradili (12 spolu, 6 nafúknutých, mením všetkých 12). Dnes som napríklad robil Openbox X-810 (neuveritelné že, ale silou mocou chceli) bol úplne mŕtvy. Tri súčiastky v zdroji, za 15 minút hotovo a je "zarobené" Opäť jednoduchá chyba tak prečo nie.

Rasto1978

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra