![]() |
|
Příjem DVB-TBabo raď. Jeden vysílač, tři multiplexy po 100KW, vzdálenost od vysílače 30km, tři přístroje, stejný anténní přívod. Kanál 37, 3x100%. Kanál 48, 3x10%. Kanál 54 - 1x100%, 1x50%, 1x0% někdy 100%. Je mi jasné, že to tady nevyřešíme, spíše to uvádím jako zajímavost, a že příjem DVB-T není tak jednoduchý, jak si většina lidí myslí. |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 716 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
@vlcekTo je jako v každém jiném oboru, když se tomu rozumí, je to brnkačka, na odbornou radu se ovšem nesmíš ptát "baby" ale odborníka![]() ![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Příjem DVB-T3 přístroje jsou stejné? |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 942 |
![]() |
|
@vlcekv jaký lokalitě?A koaxy máš všude stejně dlouhý?? Nic nepíšeš jak je udělán rozvod. K 48 zřejmě u Tebe Mux 3 má taky jinej ochrannej interval, což při špatně dosměrovaný anténě může hrát značnou roli. |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
RE: Příjem DVB-TZkoušeno na jednom svodu, televizor, setobox a dvd recorder. Citlivost asi různá. To, že další dva vysílače v okolí vysílají na stejné frekvenci, taky není asi dobré. |
vlcek
![]() |
|
Příjem DVB-TA to nám říkali při kampani,až bude digitální vysílání,tak zmizí ze střech ty šeredné antény a že jich už nebude třeba.Ba opak je pravdou,bude jich potřeba více,když budeš chtít chytat všechno co je v lokalitě možné![]() |
pedro
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 451 |
![]() |
|
@vlcekNemáš někde hodně blízko těch přijímačů nějakou domáci WiFi?VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
@vlcekkontakt máš, kup lahev a spravíme to![]() zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
@vlcekA akú anténu tam máš na ten rozvod pripojenú? O tom napíšeš vôbec nič?!Typ antény, či je pasívna, alebo aktívna, vonkajšia, vnútorná? Hmm? VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 142 |
![]() |
|
RE: Příjem DVB-TAnténa síto, kabelový předzesilovač. Jak už jsem psal někde jinde, že si rád hrají, tak ten svůj hlavolam bych si rád vyřešil sám, díky guntře za nabídku. Tento problém mě zas tak netlačí, můj hlavní příjem je ze satelitu, jen jsem si myslel, že mě někdo jen nakopne, a já si zas můžu hrát. Kluci díky za to. |
vlcek
![]() |
|
RE: Příjem DVB-TPopis přijímacího zařízení nedostatečnej, lokalita asi schválně neuvedena.Faktem je, že tunery v dnešních novodobejch TV a stb jsou odolnější k vlivům SFN jako starý vykopávky v rekorderech, videích atd. |
hogofogo11
![]() |
|
RE: Příjem DVB-TJak jsem psal výše, příjem DVBT není tak jednoduchý jak se zdá, měřák je nezbytný, jinak je to hokus, pokus. Lokalita je mezi kopci, umístění antény je vždy kompromis. Ideální signál má každý mux někde jinde. Proto preferuji satelit, tam je signál stabilnější. |
vlcek
![]() |
|
@vlcekJá na chalupě taky K-48 to samé.Vyřešil to odrušovací filtr LTE asi za 150,-.Anténa klasické velké síto+ předzesilovač a rozbočeno na dvě TV.Vysílač Plzen.Lokalita Zbiroh.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
RE: Příjem DVB-TPravdu má hogofogo v tom, že Mux3 na k.48 má jiný ochranný interval a také to, že Muxy 1 a 2 asi bereš nějak "zadem" z Lysé Hory (která je blíže) a proto ti mohou některé boxy hlásit větší úroveň signálu, ikdyž jak víme tato vypovídající hodnota je 0. Pásmově zesiluješ slabčí k.48 a silné k.37 a 54, což je zle. A i 30km od vysilače jsou lecky zapotřebí 2 antény (mluvím o Tvé situaci ne obecně).Taky to ale může být trochu jinak, víc napoví právě ten měřák. Jinak LTE filtr je dnes nutností, ale v případě Tvého příjmu k.48 s tím nemá co společného, problém je jinde. zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Příjem DVB-TLysá Hora asi ne, to spíše Radhošť, ten je za zády, tam je mux1 a 2 - 100%. Psalo se, že přibydou další muxy až Poláci vypnou analog, ale zůstalo jen u slibu. S tím LTE může být problém, protože donedávna mux1 z Ostravy byl stabilně na 100% a mux3 na 60%. Mux 4 a mux7 kolísá 50 až 100%, ale to zaleží na počasí. Mux 7 má výkon jen 10KW. |
vlcek
![]() |
|
RE: Příjem DVB-TJinak jsem toto téma napsal pro ty, co v dnešní době uvažují, že odejdou z příjmu placeného DVBS na DVBT a myslí si, že koupí anténu a budou chytat všechno dokola a zadarmo. Jenže to není tak jednoduché a to zadarmo taky ne. Po přechodu na DVBT2 se bude taky platit. Tak že je třeba si to pořádně promyslet a spočítat. |
vlcek
![]() |
|
RE: Příjem DVB-Tjo DVB-T to je jeden velkej prusvih uz od zacatku. tak hlavne ze nas do toho vsechny povinne nahnaly. a sliby vsem pujde vsechno a na 100% a jednu antenu to uz je dnes jen usmev. nastesti tohle dvb-t me jeste nepohltilo.ale take to urco prijde 😀 |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
@vlcek"Po přechodu na DVBT2 se bude taky platit. Tak že je třeba si to pořádně promyslet a spočítat."A nejde jen o to placení (za příjem). Dnes pracně (a draze) zbudované ant. systémy budou k ničemu, když dojde k "ořezání" V.UHF pásma (k.49 a výše, právě kvůli mob. operátorům) a bude nutno zase ant. systémy přebudovávat, tj. další fin. náklady ![]() ![]() |
kokun
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 867 |
![]() |
|
RE: Příjem DVB-TJaký je výstupní napětí na zdroji k zesilovači? Odcházející zdroj se mnohdy projeví právě na zhoršení příjmu těch slabejch a "problémovějších" multiplexů. |
hogofogo11
![]() |
|
to vlcekzkus mne prosim trochu "nakopnout", nejak mi unika podstata tohoto vlakna:"Babo raď. Jeden vysílač, tři multiplexy po 100KW" "Jak jsem psal výše, příjem DVBT není tak jednoduchý jak se zdá" Tento problém mě zas tak netlačí, můj hlavní příjem je ze satelitu, jen jsem si myslel, že mě někdo jen nakopne, a já si zas můžu hrát" "Jinak jsem toto téma napsal pro ty, co v dnešní době uvažují, že odejdou z příjmu placeného DVBS na DVBT" |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
kaosTobě to uniká, je tvůj problém. Můj problém je ten o čem jsem napsal. Většina pochopila. |
vlcek
![]() |
|
RE: Příjem DVB-TVlcek jenom v podstatě napsal, že dvb-t není tak levné a jednoduché a proto máme zůstat u skylinku, nevím co na tom nechápete...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
pre-echo?Vypadá to na typický problém s pre-echom, niektoré prijímače si s tým dokážu poradiť lepšie, niektoré vôbec... |
garabik
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 93 |
![]() |
|
kaosVadí mi, že jsem měl bezproblémový příjem a najednou 54kanál skáče z 100% na 0. Ostatní frekvence v pořádku. Nemyslím, že je problém u mě, ale že si zase někdo něco spustil, a já mám zbytečně problém. Napsal jsem, že můj hlavní příjem je ze satelitu, a tak mě to zas tak neomezuje. Nakopnout jsem myslet jako poradit a inspirovat co s tím. |
vlcek
![]() |
|
garabikS tím pre-echom je to zajímavé, ale doposud to nebyl problém. Nechápu proč tři vysílače vysílají na stejné frekvenci. Kdyby to zesílilo signál tak to beru, ale tak to může dělat akorát problémy. |
vlcek
![]() |
|
@vlcekPre-echo to určitě není. Spíš je to LTE a tím pádem problém Tvojí neselektivní antény. Nikdo jiný než Ty sám nemůže za to, že jsi si vyrobil doma vlastní rušičku. Anténa musí být selektivní. Je to podstatná věc, Že Ti přiímá a zesiluje i to, co nesmí, je problém toho, kdo ji udělal.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |