, sekce: Skylink |
|
Výpadek signálu SkylinkAhoj, od včerejšího rána mám totální výpadek signálu Skylink. Na 23,5° nefunguje nic, programy na 19,2° mi píší kodováno. Kanály jsou nalazeny dle nových parametrů. Parabola nastavena v pořádku, ostatní LNB jsou také v pořádku. Předpokládám, že vám to funguje... Já jestli mám hledat problém u sebe či na Skylinku |
Martincca
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 35 |
|
|
RE: Výpadek signálu Skylinkza A) je spravne... |
chocholos
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 460 |
|
|
Re:Výpadek signálu SkylinkUrčite hľadaj len u seba. Všetko ide v poriadku. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 504 |
|
|
RE: Výpadek signálu SkylinkOk, čeká mě krásný večer.... |
Martincca
|
|
RE: Výpadek signálu SkylinkParrabola nastavená správně??? |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
|
|
RE: Výpadek signálu SkylinkNa pivo jsem utekl já, ne konvertor23,5° mám na středu, tam nemá kam utéct (drží multifocus), spíš mi je divný ta 19,2°... Obávám se, že spíš blbne dekodovací modul v tv |
Martincca
|
|
RE: Výpadek signálu Skylinka jde ti alespon něco, volně?On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
RE: Výpadek signálu SkylinkNa 23,5° nic, možná odešel LNB. Zkusím nejdřív prohodit dekodovací kartu, když to nepomůže, půjdu po kabelu a skončím nahoře, prohodím LNB a uvidíme, mám ale pech...Doplňující dotaz (pokusím se to nějak pochopitelně formulovat). Na 19,2° mám od Skylinku 2 placené programy (zaplacené). Ty aktuálně nejdou spustit z důvodů kodovaní (přestalo to chodit ve stejný okamžik). I kdyby mi nešla ta 23,5° (např. tím špatným LNB), tak by se to mělo dekódovat samo, nebo je nutný "nějaký" prvotní dekodování přes 23,5°? Snad to pochopíte... |
Martincca
|
|
RE: Výpadek signálu SkylinkJestli na 23,5°E nejde opravdu žádnej volnej kanál jako ČT24 atd. Nepomůžou zádný rošády s kartou. Nepíšes jak je celej systém poskládanej, takže nemusí bejt nutně chyba v LNB, ale může bejt vadnej kabel mezi lnb a diseqc přepinačem, potažmo vadnej port na vstupu do diseqc atd.Prvotně si vyšetři jestli signál z jednotlivejch lnb "jde napřímo". Systematicky a vylučovací metodou. |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
|
|
RE: Výpadek signálu SkylinkIde Ti TA3 ? |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 518 |
|
|
RE: Výpadek signálu Skylinkok hogofogo11, začnu jak píšeš. Zítra dám vědět jak jsem dopadnul |
Martincca
|
|
RE: Výpadek signálu Skylinkpozri nastavenie DiSEQC najskôr v prijímači - máš ho podľa mňa, naopak ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 518 |
|
|
RE: Výpadek signálu SkylinkNemáš pech, máš bud rozhašeno nastavení Diseqc, nebo otočenou anténu.On Air!
|
Saxon
|
|
RE: Výpadek signálu SkylinkTo Diseqc jsem včera v rychlosti prohlížel a cajk, vše sedělo. Otočená anténa to také nemůže být, protože jak jsem psal, mám multifocus, kde 13°, 19,2° (volné programy), 28,2° fachají, jen ta zpropadená 23,5° na středu je hluchá. Večer jsem šel spát, vypnu TV a ráno mrtvo bez signálu...Pro úplnost tedy posílám schéma zapojení : TV Panasonic s DVB-S/S2 CAM IRDETO Neotion CI+ jeden kabel do DiSEQC, cca 10m Přepínač DiSEqC 4/1 EMP (P.164-IW) 4x kabel z DiSEQC k jednotlivým LNB, cca 3m 4x LNB z toho : LNB střed 23,5° Inverto BLACK Ultra Twin (zapojen jeden kabel) LNB na multifocusu s 13°, 19,2° 28,5° Inverto BLACK Ultra Parabola 80cm |
Martincca
|
|
RE: Výpadek signálu SkylinkZkus propojit konvertor přímo do TV přes koax spojku a v televizi přepnout na jednu družici - vyřadit přepínání DiSEqC. Asi budeš muset předem zálohovat setting, nevím, zda to ve tvé televizi nerozhodí ladění a uložené předvolby. Měla by jít alespoň ČT24 nebo óčko i bez karty a modulu. |
pepa12
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 212 |
|
|
RE: Výpadek signálu Skylinkjeto těžké, když neumíš popsat sestavu už v úvodu tématu pořádně.On Air!
|
Saxon
|
|
MartinccaSkylink funguje - problém je u Tebe- co máš špatně ti tu nikdo zřejmě 100% neřekne, zapoj hlavu a zkoušej vylučovací metodou - pokazit se může cokoli - LNB, DiseqC přepínač (případně obojí dohromady - na to stačí 1 blesk poblíž...), zateče voda do koaxu, pohne se parabola, rozeštěluješ nastavení DiseqC v přijímači..... ???? |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 396 |
|
|
RE: Výpadek signálu SkylinkPro Saxona : Umím, ale můj prvotní dotaz byl na to, jestli je problém u mě nebo na straně Skylinku, nic víc, nic míň. Hned v prvních reakcích bylo řečeno, že u mne. Odvětil jsem, že začnu hledat... Diskuze se ale rozvíjela dál než jsem očekával a proto jsem, až později kdy to bylo potřeba, specifikoval co mám.Pro lance : Nemůžu najít, kde jsem chtěl od vás vědět co je špatně na cestě sestavy?! Ba naopak, psal jsem, že to dnes zjistím a napíšu... Výsledek : odešel kabel od LNB k DiSEqC přepínači Díky těm, kteří mi DOBŘE poradili |
Martincca
|
|
Hogofogo11 to včera trefil"ale může bejt vadnej kabel mezi lnb a diseqc přepinačem", ale hlavně, že to fachá...vylučovací metoda je vždy důležitá zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
|
|
MartinccaNo tak hlavně žes to spravil, gratuluju, ale co má být jako tohle?:"Pro lance : Nemůžu najít, kde jsem chtěl od vás vědět co je špatně na cestě sestavy?! Ba naopak, psal jsem, že to dnes zjistím a napíšu..." - přečti si laskavě cos tady ve vláknu všechno napsal a pak se přestaneš čertit. Sám jsi tu rozvíjel dotazy a blábolils tady o dekodovaní z 19e atd... každý si to lehce přečte..., mimochodem mohl bys nám popsat, jak ti ten vadný kabel mezi LNB a DiseqC znefunkčnil 23e a zároveň zakódoval 19e ?? |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 396 |
|
|
RE: Výpadek signálu SkylinkProstě si to popsal nepřesně a neúplně, nebo si vymýšlíš.On Air!
|
Saxon
|
|
RE: Výpadek signálu SkylinkPřesně Gunter, chtěl jsem napsat to saméV případě nefunkčního příjmu 23,5 přes který chodí autorizacni kódy (Skylink), nelze, podle mě, odkódovat placené kanály na satelitu 19,2, který příjem měl a stále má... |
Martincca
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|