, sekce: Příjem DVB-T |
|
Pasívní rozbočovač od antényNeví tu někdo o nějakém pasivním rozbočovači s menším útlumem n ež oněch většinou nabízených kolem 3,5 dB?Právě řeším dálkový příjem polských a ostravských Muxů z jednoho směru přijímatelných ale od antény k první TV jdou kanály DVB.T ok nicméně za dalším vedení pomocí klasické /kostky/ rozbočovače asi 8m koax. k další TV už všechny jako u první TV nejedou. Ano vím že se /možná/dá pomocí aktivního rozbočovače co mám doma napájený zdrojem rovněž vedení koaxem rozbočit ale raději bych volil na chatě s ohledem na eliminaci stále zapnutých napáječů volit pasívní způsob ale s co nejmenším útlumem. DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 290 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
|
|
@DVBNerozumím tomu na čem ten příjem vlastně zkoušíš na sítu, nebo na tý color 47 (to je jaká anténa jak dlouhá, je z Chlumce?). Proč potom chceš koupit nějakou jinou yaginu??No škoda že jsi taky nenapsal, který kanály chytáš a jakej z nich je nejvíc problémovej. |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
|
|
@hogofogo11No nevím sice čemu nerozumíš ale chceš-li budu konkrétní budiž,takže colorka 47 kterou uvádím zkratkou je podle čísla počet prvků a jedná se o tu menší z Chlumce jak uvádíš ,ta větší je TA COLOR SUPER XL-91-BL L tedy s 91 prvky,samosebou že to zkouším zda to zvládne ta menší antéko kterou mám společně s tím sítem na odzkoušení zda a jak se v mé lokalitě daří příjem z Ostravy a polských Katowic téměř z jednoho směru směrem na Bruntál .Proč chci koupit jinou a výkonnější yaginu je rovněž nasnadě,no protože se v praxi ukazuje že to ta menší nezvládá a je jaksi na hraně,především jde střídavě proměnno 45 kanál /TV mnau,TV mnam atd./kde jeden den jde vše ok a další ani tuk proto to rozhodnutí si pořídit výkonnější anténu což je základ no a i tak tam dát do antenní krabice nově vyvinutý ant. zes. do antenní krabice z polska.http://allegro.pl/wzmacniacz-tv-mc9102-dvb-t-zasil-anten-reg-i5867720503.html?reco_id=7e99da95-5a59-11e6-aa1c-56847afe9799&ars_rule_id=201 DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
|
|
@DVBColor 47 je teda asi ten tzv. color standard (Vaten, Tepros). Poměry tam u vás na sev. Moravě neznám, ale nevysílá se náhodou na k. 45 jak z Ostravy, tak z Hlubočce a dokonce z Bruntálu? Případný negativní vlivy jednofrekvenčního vysílání se Ti tam můžou takhle projevovat.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
|
|
RE: Pasívní rozbočovač od antényNevím jaká je přesná lokalita příjmu, jak jsem psal Bruntálsko neznám, ale problém s k.45 jsem měl (a vyřešil ho) u znáných v Malých Heralticích.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
|
|
@gunterTak to se ti přiznám že s touto možností rušení jsem nepočítal ale když se na to ted dívám jaksi shora tak je to docela možné ale to samé se mě projevuje naprosto stejně i na K38 z Ostravy.V Krnově kde je to podstatně blíž Ostravy má obdobné zkušenosti s kolísavým signálem můj syn.Nicméně na druhou stranu kdyby to rušilo i LTE které je tu vysíláno z Pradědu tak by se rušivý jev musel snad projevovat stejně každý den a ne jako v loterii,jeden den ok, další den nikoliv.Faktem je že signál na těchto /kolísavých kanálech/ je silný ale kvalita nikoliv.No zmínil jsem směr Bruntál ale lokalita je kousek od Bruntálu směrem na M.Morávku,jinak ti napíšu podrobněji vše S.Z. DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|