![]() |
|
protažení koax.kabelu obvodovou zdíZdravím. Chci provrtat obvodovou stěnu pro koax. kabel (panel). Bude dělat tepelný most, jak nejlépe udělat izolaci.Děkuji |
X12A77B27
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 40 |
![]() |
|
@X12A77B27To je prosté!Odvŕtať trebárs 12mm dieru, pretiahnuť koax a okolo neho zvyšok vypchať polystirénom! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 143 |
![]() |
|
mmiriboyUvažoval jsem o kompresní pásce. Po aplikaci se stlačená páska pomalu roztáhne, čímž se uzavře spára.Nic lepšího jsem nenašel, Ale přesto dík za snahu.![]() |
X12A77B27
![]() |
|
@mmiriboyA bude mať tepelný most obložený polystyrénom...![]() ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
@Maneto![]() No, ja osobne by som tam tú montážnu penu nedával! A to z jednoduchého a prostého dôvodu. T.j. Treba myslieť aj na budúcnosť, čo keď bude potrebné cez tú dieru dať napr. ešte jeden koax, alebo ftp kabel atď...?! Ten polystyrén sa dá oveľa ľahšie vyšpárať v prípade potreby! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
MiniroyA ta pěna je co? Je to polystyren jako vyšitej.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
pokud je to tvůjdům,tak mosty neřeš,jen zajisti,aby ti tam nech.cala voda |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
to znamenáZe vnitř šikmo dolů 3-5° |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
korkoranklidně 45° |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
@SaxonMontážna pena a polystyrén majú podľa mňa dosť podobné tepelnoizolačné vlastnosti, ale z jedným malým rozdielom! Pena má lepivé vlastnosti, t.j. v praxi čo zapeníš, tak to sa oveľa horšie čistí/odstraňuje. Ako som už spomenul, treba myslieť aj do budúcna, na "zadné vrátka"!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: protažení koax.kabelu obvodovou zdíriešite tu tepelný most s prierezom okolo 2cm2,![]() ![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 553 |
![]() |
|
@Peon![]() ![]() ![]() Rozumiem ti velmi dobre, ale!!!??? Aj takáto malá diera, NEZATESNENÁ, dokáže prepustiť vlhkosť, ktorá sa v nej nakondenzuje vďaka tepelnému rozdielu medzi vnútrom a vonkajškom budovy a to v praxi v podobe "doslovne - kvapkajúcej vody"! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboysprávne, stačí zabrániť prúdeniu vzduchu cez dierku a máš vystarané![]() ![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 553 |
![]() |
|
@X12A77B27Vrtaj väčšiu dieru /použi chráničku/ a šikmo !! Výhodné pre prípadný ďalší kábel ! Dlhoročne overené .Zvonku môžeš "zapeniť".. P. |
ralp5
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
@X12A77B27niesom murar ani stavbar panelakov. avsak ako vrtat cez panel, to uz by som radsej pouzil okennu prechodku pre koax, nech uz je kabel akokolvek dlhy. pretoze ked v paneli narazis na zelezne roxory, tak budes cely happy s niekolkymi dierami, ktore si nedovrtal...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: protažení koax.kabelu obvodovou zdífakt treba to poriadne zaizolovať lebo tam pomrznete...![]() ![]() ![]() zaujimave forum, úplná blbosť a popíšu sa tu litánie,hlavné tí čo si myslia že vedia všetko. ![]() Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
RE: protažení koax.kabelu obvodovou zdíU novějších staveb se osazují okna do obvodové zdi tak,že stavební otvor je o cca.3 cm větší než venkovní rozměr rámu okna.Na každé straně je po osazení tedy mezera cca.1,5 cm mezi ostěním a rámem okna.Tato mezera se vypění a opatří parotěsnou zábranou(páskou).Proto je nejvhodnější protáhnout koaxiál právě těsně kolem okenního rámu skz pěnu - odpadá vrtání a v případě panelu i další problémy(viz bohus 31).![]() |
jerzy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 2 133 |
![]() |
|
RE: protažení koax.kabelu obvodovou zdíJestli je to v paneláku, tak můžeš, s vidiovým vrtákem, narazit na ocelovou armaturu. Je jich tam hafo, a my, co tam už léta bydlíme, máme své neblahé zkušenosti. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
Peon, bohus31Mám troj sklo. Vrtání přes obvodovou zeď mi nevadí, mám pneu kladivo. Takže provrtám i armaturu, odzkoušeno. Už jsem se setkal jak okolo koax. kabelu který vedl okolo okenního rámu kondenzovala voda. Do spár použiji tmel izolační,vodotěsný, odolný UV záření. Hlavně mi šlo o izolaci okolo kabelu. marval450 nechápe podstatu, to ale nepedá na váhu. Přesto díky všem za ochotu.![]() ![]() ![]() |
X12A77B27
![]() |
|
RE: protažení koax.kabelu obvodovou zdídrahý môj ja podstatu chápem až moc dobre, ja len narážam na to že tu píšu mudráci čo o tom trt vedia a dôležité príspevky sa tu strácajú v mori blbostí, len tolko.![]() Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
marval450OK v pohodě. |
X12A77B27
![]() |
|
@X12A77B27když jsem ve svém veekend bytě instloval nová okna,nechal jsem u všech v rozích zazdít 3/8 palců hadici a když mi byla malá v jednom rohu,tak jsem ji profoukl tv pistolí ,vytáhl a bylo místo pro 3 kabely,prapetní soláry,Tx,tv a sat.Se solárem mě manželka vyhnala,že bych mohl odpait panelák,když jsem tam 2-3x týdně![]() ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
![]() |