Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

ochrana kabelu pred hlodavcom

Ochrana kabelu bez zakopania co sa osvecilo zahrada.

ivan22
Registrace: 4/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

ivan

prečítaj si prosím ešte raz čo si napísal a skús ešte raz aby sme rozumeli aj my ostatní, ak si myslel príspevok ako dotaz.
Proti hlodavcom sa väčšinou chránia káble ktoré sú zakopané, nie tie čo visia medzi budovami.

Dagy2
Registrace: 11/2010

ochrana kabla pred hlodavcom

opraveny nadpis

ivan22

@ivan22

Tak já mám kabel vedený kolem zdi jen je skovaný za živým plotem(cca 15m)není zakopaný a žádnému hlodavci zatím nechutná :lookaround:

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

ochrana kabla pred hlodavcom

Mam asi 10 metrov volne na zahrade na zemi. Preto otazka ci sa pouziva niaka hranicka ktora samoze pouzit na povrchu a nerozpadne sa po prvej zime.Zakopavat sa mi nechce.cChranicky na internete som nasiel len do zeme.

ivan22

RE: ochrana kabelu pred hlodavcom

môžeš ho kľudne natiahnuť aj do záhradnej hadice na vodu. Samozrejme najlepšie tak, aby tam voda nebola

Dagy2

@ivan22

Na a, to ja mám zase kamaráta, ktorému z času na čas chodím opravovať kabeláž po byte, pretože to jeho "morské prasa" po útekoch z klietky si z obľubou zgustne na tých jeho drôtoch. :)) :)) :))

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

ono to bude tým, že to nie je ani morské a ani prasa :))) :))) :)))

mmc
Registrace: 1/2006

Zkusit použít UV stabilní chráničku. Od výrobce Kopos stála asi 35,-Kč/m, ale dá sehnat i za 50,-Kč/m.
Na Čepru jsme dávali optiku do nerezový chráničky. Vypadá jako kovová sprchová hadice. Byly k tomu i originál spojky.

MilanFF
Registrace: 6/2014

@mmc

No veru!
Je to proste potkan v domácom vydaní!
;)
Ale nikomu to nevrav, pretože kamarát je na toto slovné prirovnanie "potkan" strááášne alergický! A keď niekto nedaj Bože nazve takto jeho obľúbeného miláčika, tak ho ide roztrhať v zuboch od jedu!
:)) :)) :))

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Tabula pozor statna hranica! ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

ivan22@ Místo vypisování na netu už to mohlo bejt zakopaný, 10m uděláš ani ne za hodinku :-)

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@PoldaS

A čo keď nemôže kopať :))) :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Proč by nemohl? Venku 10 stupňů, vezme flašku s kormidlem na posilněnou a jde na to :-)

PoldaS

Nemyslel som na povetrnostné podmienky :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

Hmmm

Poznám niečo lepšie, skrátka určitá textília, teda neni to ani tak celkom textilia, ale je to odolné proti oteru, ani prekusnuť to nejde :D a dá sa to pekne naťiahnuť, používam to v Práci, ale na troška iné učely, nikdy by ma nenapadlo do toho pchať koaxiál, ale môže byť, neviem to naisť na Nete, ale viem kde to majú a viem aj číslo produktu, ak by mal niekto záujem. R^ R^ R^

PISTOK153

petersk@ Snad nemyslels na čutálismus? :-)

PoldaS

@PoldaS

Bože nedávaj mi sem takéto výrazy, som maďar ťažko sa mi to spracuje. Ale viem na čo myslíš, nemyslel som na to. Na futbal nechodím :)))

petersk

@petersk

Zřejmě jsi mĕl na mysli nĕkoho z trojice žena, tchýně, domácí, ne? ;)

rs505
Registrace: 11/2009

@rs505

Čutálizmus som myslel. Musíš mi vysvetliť ako to súvisí so svokrou. Ja som to zatiaľ počul v súvislosti s futbalom :)))

petersk

@petersk

Myslel jsem to tak, že nĕkdo z uvedené trojice může představovat překážku v zakopání kabelu do zemĕ. Érted? :)

rs505

super

zajímavý je, jak se dá od ochrany kabelu před hlodavci skončit u fotbalu a tchyně....

vjosef
Registrace: 5/2008

@rs505

Értem. :))) :))) :)))

petersk

@vjosef

Aspoň je nĕjaká zmĕna. Vĕtšinou se končí u Skylinku... ;) ;)

rs505

MilanFF

přesně tak,takovej kovovej husí krk

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Pravdu má Polda S

Mám mnoho, cca 15 let, "zakopaný"kabel s hloubkou zakopání pouhých 10 cm, s dvojitou vnější izolací, tedy zelená na povrchu a bílý silon pod povrchem, pak teprve síťka. Funguje bezvadně a vizuálně je v mnohem lepším stavu (když ho zkontroluju) než část nad zemí.
Zakopání jsem provedl tak, že jsem stoupal na rýč a udělal pouhou rýhu v zemi. S pomocí tenké desky jsem zatlačil kabel do rýhy a ušlapal povrch. Po položení kabelu prakticky nebyla v zahradě stopa. Pokud se dá kabel do hadice, hrozí nebezpečí, že hadice se zaplní vodou. V takovém případě by byl kabel douhodobě ve vodě. Případnou ochrannou hadici proto doporučuji co kousek provrtat tenkým vrtákem, aby voda (dešťová nebo zkondenzovaná) z hadice mohla vytéci. Ochranná trubka bude plnit pouze funkci mechanické ochrany. Když přijde přívalový déšť, kabel bude pouze po jistou dobu ve vodě.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra