![]() |
|
National Geographic SD (skylink) - kvalitaTo nikomu nevadí mizerná kvalita obrazu na National Geographic? Čo je celkom škoda, pretože obsahovo je to nadpriemer - teda aspoň pre mňa. |
lacog
Registrace: 8/2012 Příspěvků: 24 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
RE: National Geographic SD (skylink) - kvalitaNo vadí,ale co s tím naděláme https://www.parabola.cz/forum/topic-91035/ je to prostě HNUS![]() ![]() ![]() Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 787 Galerie: jackino |
![]() |
|
RE: National Geographic SD (skylink) - kvalitaKeď je kapacita na rôzne +1 tak to dosť mrzí (na jazyku mám aj vulgárnejšie slovo) |
lacog
![]() |
|
RE: National Geographic SD (skylink) - kvalitaDívej se na to v mobilu a máš skoro HD. |
jenes
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 068 |
![]() |
|
RE: National Geographic SD (skylink) - kvalitaVzhľadom na to, že NG majú aj v HD, tak som veľmi prekvapený, že to vôbec ešte vysielajú aj SD, a tomu v norme DVB-S2/8PSK. Určite by sa im to nevyplatilo len preto, aby odlíšili balíček Multi od vyšších.Skylink si je vedomý kvalít kanálu NG. Je to len manažérsko-obchodný ťah, aby nespokojní abonenti emigrovali na vyšší (drahší) balíček. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 494 |
![]() |
|
RE: National Geographic SD (skylink) - kvalitaCo bys chtěl s SD kvalitou? |
sigur
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 120 |
![]() |
|
@Frank11Až nato že každá verze má jiný obsah![]() Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 787 Galerie: jackino |
![]() |
|
RE: National Geographic SD (skylink) - kvalitato nic není ,tahle verze NG od Skylinku je udávána jako distribuční signál pro kabelovky . |
pavelmo
Registrace: 6/2011 Příspěvků: 455 |
![]() |
|
@jackinoA čo to mení na veci ? Vo vyššom ich má obe! SD verzia je dosť lacnejšia. Oplatí sa im ju dať do nižšieho balíčka ako lákadlo. |
Frank11
![]() |
|
RE: National Geographic SD (skylink) - kvalitaNo až na to, že National Geographic a National Geographic HD vysielajú rôzny obsah. Ak by to bola rovnaká stanica len jedna v SD a druhá HD tak nepoviem ani pol slova. |
lacog
![]() |
|
RE: National Geographic SD (skylink) - kvalitaaspon ma skylink co zlepsovat. a to ze lidi nedokazou spojit aby neco zmenili od statu ci korporaci to uz je otazka. |
sioga_bs
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 280 |
![]() |
|
RE: National Geographic SD (skylink) - kvalitaNG s předěly každých cca.15 minut mi může... |
DVBT1
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 1 774 |
![]() |
|
@lacogOpakujem ! A čo to mení na veci ? Spoločnosť National Geographic síce už dlhšiu dobu natáča dokumenty len v HD rozlíšení, ale v archívoch vlastní obrovské množstvo materiálu natočeného ešte v SD rozlíšení. Čo s ním? Je škoda ho nevyužiť, takže sa ponúka aj lacnejšia verzia NG v SD. A Skylinku sa ju oplatí dať do nižšieho balíčka ako, okrem ešte iného využitia, lákadlo na National Geographic HD.To, že teraz sa tieto nové HD dokumenty už zväčša natáčajú spôsobom, aby sa vyhovelo požiadavkám poskytovateľov platenej TV ako sú zakomponované predely na reklamu s upútávkou pred a zopakovaním deja po nej len aby sa čo najviac natiahol vysielací čas, natáčaním 10-dielnych dokumentov, pre ktoré by si daná téma bohato vystačila s 1 hodinou je už druhá vec. Preto divák nadobúda pocit, že v minulosti, aj keď v SD, bolo to vysielanie kvalitnejšie. |
Frank11
![]() |
|
RE: National Geographic SD (skylink) - kvalitaspomeň si aké videá sme pozerali na starých VHS kách a daboval to jeden človek a prežili sme to |
jklajban
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 798 |
![]() |
|
@Frank11Ale ja nemyslím obsahovú kvalitu ale obrazovú. Sutočne mizerná kvalita - neviem či je to datovým tokom alebo niečo iné ale pri dynamickej scéne to štvorčekuje jedna radosť. Práve na tej SD verzii idú nové dokumenty. Napr. teraz seriál MARS |
lacog
![]() |
|
@jklajbanJa viem, a išli 2 programy. A teraz čo? Mám držať hubu a byť Skylinku vďačný, že aspoň niečo vysiela a ja im môžem platiť?Ak som jediný koho to trápi tak je mi jasné, že sa to nezmení. |
lacog
![]() |
|
RE: National Geographic SD (skylink) - kvalitakvalita u SD verze NGC byla, je (a nejspis i bude) tragicka nejen u Skylinku, ale i treba u O2TV, nejspis stejny zdroj signalu... To same Discovery Channel, to je naprosta prasarna a temer se na to neda divat (leda s obrovskym sebezaprenim). |
MartinP
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 581 |
![]() |
|
@lacogNikdo Tě nenutil při výběru balíčku ho objednat, nikdo Tě na to nenutí koukat, pokud se Ti obraz nelíbí je spoustu jiných programů v HD, a nebo TV i STB mají vypínače. |
kecal11
Registrace: 6/2016 Příspěvků: 263 |
![]() |
|
kecal11Nejprv si přečti o co v debatě jde a pak tu teprv něco plácej. Takovýhle vejry mám nejradši...Jinak souhlas s lacog. Obraz místama kostičkuje, jak kdyby to natáčeli kalkulačkou. |
MilanFF
Registrace: 6/2014 Příspěvků: 95 |
![]() |
|
@MilanFFZa pvé:Ano, přečetl jsem si a jde tu o toto: To nikomu nevadí mizerná kvalita obrazu na National Geographic? Čo je celkom škoda, pretože obsahovo je to nadpriemer - teda aspoň pre mňa. Pokud je nadprůměrový obsah, tak se musí lacog smířit s kvalitou obrazu, jaká je. Když se mu kvalita obrazu nelíbí, může to nesledovat či vypnout. A co jiného jsem napsal? Za druhé: jsem rád, že mě máš nejradši i když jako vejry. Zato já nesnáším, takový mravokárce, jako jsi Ty. Ani písmenko k tématu, jenom poučovat, co druhý má a nemá a ještě k tomu hloupě a nemístně. Zkrátka takové, jako Ty, kteří se tu musí vykecat za každou cenu a tím si srovnat svoje ego či hormony, by měly sežrat žáby! |
kecal11
![]() |
|
RE:National Geographic SD(skylink)-kvalitaTrošku odbočím,odedneška jsou na O2Tv dostupné HD verze Nat Geographic,Nat Geo Wild,Spektrum a amc.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
![]() |
|
@Saták1Cimz zmizela SD verze NGC, ktera ma jinej program nez HD... Nevim zda to je vlastne vyhra, protoze HD verze je sice HD, ale zamlouvala se mi spis programova skladba klasickeho NGC (SD verze)![]() |
MartinP
![]() |
|
@MartinPNe SD verze zůstala a podle EPG by mělo jít o stejné verze jak SD tak HD.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
![]() |
|
@kecal11Neviem o čo ti ide. Ako to, že ma nikto nenúti pozerať NG viem. To hádam nikoho. Myslel som si, že toto fórum je odborné a naivne som očakával aj odborné reakcie.Väčšina reakcii bola úplne mimo - niekto má presviedča, že si mám zaplatiť HD verziu (čo mám), ďalší - pripomína, že niekedy sme pozerali na VHS a rada na záver - mám pozerať to čo ide v dobrej kvalite (asi buem pozerať na monoskop v 4k) prípadne vypnúť telku. ![]() To, že NG ide v mizernej kvalite - samozrejme porovnávam s porovnateľným - za tým si stojím. A ak sa niekoho dotklo, že vytýkam kvalitu obrazu Skylinku tak je mi to jedno. Obsahovo patrí podľa mňa k tomu lepšiemu. |
lacog
![]() |
|
@Saták1mam Air verzi a pres jejich web frci jen ta HD verze, EPG je vsak z SDckovyho NGC a nesouhlasi s programem, co prave vysilaj, takze mi prijde, jako by v O2 nevedeli, ze jde o dva rozdilne kanaly, na kterych bezi odlisny program, takze tu SD verzi s klidnym svedomim odstranili![]() |
MartinP
![]() |
|
@lacoglacog napsal:" samozrejme porovnávam s porovnateľným ", ale úvodní otázka lacoga zněla jinak: "To nikomu nevadí mizerná kvalita obrazu na National Geographic?" Tak nevím jestli si z nás udělal, srandu, když jsem laicky zareagoval, protože nic odborného na této úvodní otázce nebylo. Proč tedy "očakával aj odborné reakcie" nevím.Je zcela samozřejmé, že pokud někoho zajímá obsah pořadu, a chce se na něj dívat, tak ho bude sledovat v takové kvalitě, v jaké je dostupný a nebude si měřit, jaké má hodnoty. Musí se každý sám svobodně rozhodnout, zda ho bude sledovat i v té horší kvalitě, a nebo dá přednost jinému programu v super kvalitě, či TV vypne a půjde dělat něco užitečného. Takto se rozhodnout bohužel mnoho lidí neumí. Je tedy zbytečné tady plakat na špatném hrobě, že to není v HD a zakládat téma s laickou naprosto zbytečnou otázkou, a pak napsat:" Myslel som si, že toto fórum je odborné a naivne som očakával aj odborné reakcie." Žádné vytýkání kvality obrazu Skylinku jsem v otázce od lacoga nenašel. Podle lacoga patří obsahově k tomu lepšímu Skylink, podle mne a dalších je to Freesat, podle jiných DIGI, či Magio atd.- je to jen otázka subjektivního výběru a vkusu jednotlivců. A na závěr: Hrozně mě štve, že film "Pudr a benzín" dávají vždy černobílý. ![]() |
kecal11
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
![]() |