![]() |
|
Samovolné přepínání sat. programů do AV-TV režimuDobrý den,mám dotaz ohledně samovolného vypnutí / přepnutí satelitního programu na AV vstup. Často a pravidelně se mi stává, že se program sám od sebe přepne do režimu TV (AV vstup a obrazovka je šedá-zrnitá). Musím vždy přepnout ručně na ovládání od TV režim AV vstup, aby mi zase naskočil program ze satelitu. Televize je značky Daewoo a je cca. 17 let stará, satelitní příjmač je GoSat GS7010. Přijímač je s televizí propojen přes dodávané audio/video (jack) konektory v přední části televize. Nechci televizi zatím měnit, protože obraz je stále výstavní, jen se teď po výměně sat. přijímače vyskytla tato chyba. Mám již zjištěno, že je to chyba TV, nikoli satelitního přijímače. Prosím o radu, co mohu s tímto udělat? Nebo je to chyba se kterou se nedá nic dělat? Předem děkuji za případné odpovědi |
sniperfull
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 6 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
RE: Samovolné přepínání sat. programů do AV-TV...Čo by si chcel s tým robiť?Vymeň konečne TV za novší a máš po probléme! 17 rokov je slušná doba na to, aby si starý TV poslal do dôchodku! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
RE: Samovolné přepínání sat. programů do AV-TV...Dej to do opravy za 3k a do půl roku půjde stejně do kopru! |
migr
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 384 |
![]() |
|
RE: Samovolné přepínání sat. programů do AV-TV...Navrhuji dokoupit k tomu UHD sat receiver, tam Ti to dělat nebude./Tam to totiž ani nepropojíš![]() Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Samovolné přepínání sat. programů do AV-TV...Vtipálek to sice není, nicméně u konkurence už dostal úplně stejnou radu a tj. vyhodit ji z okna a koupit novou. Řešit 17 let starou šunku, a k HD sat. přijímači obzvlášť, se už prostě nevyplatí.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
RE: Samovolné přepínání sat. programů do AV-TV...Vyhoď to z okna a ten Goshit vyhoď hned za tím...![]() |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: Samovolné přepínání sat. programů do AV-TV...Stotožňujem sa z vyšše uvedenými názormi (a ešte aj ten gosat k tomu ...)Lenže je tu veta "Nechci televizi zatím měnit" sú ludia ktorí sa nechcú svojho TV vzdať (hoci doteraz neviem prečo, ale snažím sa to nejak za tie roky pochopiť). sniperfull - opraviť sa to dá, len nie takto na dialku. |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
@sniperfullTá TV by mala mať aj Scart, nie... tak to STB prepoj z TV Scartom, vtedy by to nemalo vypadávať, pri signále z STB automaticky zapne AV cez ten Chinc (RCA) to takto nefunguje, to si iba pametá poslednú zapnutú voľbu. |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
RE: Samovolné přepínání sat. programů do AV-TV...For all - ne všichni touží mít vše v HD. Jsou i tací, kterým SD vyhovuje (na CRT určitě) a netouží po "zbytečných" investicích. A troufnu si tvrdit, že takových je určitě nadpoloviční většina. A ukažte mně nějakou "placku", která vám pojede ještě za 17 let![]() To sniperfull - radu bys chtěl pokud možno "přesně mířenou" (tj. "vyměň to a to"), avšak model tvp je: "Daewoo a je cca. 17 let stará". A i z popisu té závady by se jeden oje*al (zkus to přeložit do češtiny) ![]() |
kokun
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 867 |
![]() |
|
@PISTOK153Radíš "pěkně" - telka sice SC možná má, zato GoSat GS7010 ho nemá určitě ( https://www.parabola.cz/clanky/5835/gosat-gs-7010hdi-vynikajici-skylink-ready-prijimac/ ), takže neraď laskavě capiny. |
kokun
![]() |
|
A ještě PISTOK153Chinc (RCA) jako Cinch![]() Hodinky jako holínky - "obojí se natahujou" . . . |
kokun
![]() |
|
RE: Samovolné přepínání sat. programů do AV-TV...Tak použije převodku do scartu, o to přece nejde, já docela chápu, že ta stará CRT-čka funguje a že se jí nechce zbavit, ale... Kdo si dá do nicku sniperfull a píše, že "mám již zjištěno" s čerstvou registrací, chce pomoc a v sobotu se tady už neukáže, si prostě "dělá (nevhodné slovo)ky"...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@tukanS tím nickem "sniperfull" máš úplnou pravdu.Ale co se týká přepínání tvp do AV režimu, v tom naprosto tápeš. Pokud nemá sat-rec. SCART (jakože určitě nemá!), tak přepne (po kabelu!!!) tak "kulové". Nemá odkud (a po čem) poslat přepínací napětí do tvp (SC - pin8) ![]() |
kokun
![]() |
|
@kokunno :D aspoň sa tu niekomu nesmejem, že má CRT doma, ono je pravda STB som si nekukol nenapadlo by ma ani že by soudruzy nedali scart, TV Podobný mám doma 100HZ, ale pokiaľ ide o pin 8 tak aj takáto vec by sa dala vyriešiť, ovšem bez zásahu do STB by to nešlo.ovšem redučku do SCART čo spomínal myslím @tukan Može vložiť, AV režim ide prepnúť tak isto ručne, ja mám AV1, AV2, AV3 (Compozit) nejak tak.Može byť že vzadu mu to nebude blbnuť, tá redučka stojí pár šupov. ![]() |
PISTOK153
![]() |
|
@PISTOK153No - nemá SCART, protože ten by byl "snad větší", než celý STB![]() Nechápeš to - redučka do SCART je mu tak "na dvě věci" - napsal jsem: "Nemá odkud (a po čem) poslat přepínací napětí do tvp (SC - pin8)". S "redučkou" sice získává SC (který zastrčí do tvp), ale na její pin8 nemá jak dostat přep. U ze sat-rec. (ani ho nemá nikde k dispozici). To by musel do té redukce (pin8) přivést externí napětí, třeba jen z 9V baterie (po zvláštní dvojlince). (Výhodou by bylo, že si takovou úpravu provede třeba i sám.) To už by bylo lepší přímo upravit tvp tak, aby po jeho zapnutí byl tvp přímo v AV režimu - ostatně v dnešní době ho určitě ani k jinému účelu nepoužívá (analog. anténní vstup je dnes k ničemu). AV režim pak může vyžívat jak k tomuto STB, tak příp. k připojení jiných komponenetů (DVD player, apod.). Odpadla by mu tak nucená volba AV režimu (po každém zapnutí tvp) manuálně (přes DO) ![]() |
kokun
![]() |
|
To sniperfullNechápem,ako môže niekto 21 storočí používať TV z minulého storočia a ešte tu otravovať z niečím čo sa nedá riešiť,bez výmeny TV,takýchto kolenovrtov milujem,asi ako reumu.Kúp si nový TV a prestaň otravovať zo somarinami,OK?Jemu sú vaše rady tak dobré ako mŕtvemu zimník.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
kokunAle on nepotřebuje přepínat přes scart, on potřebuje stabilní AV vstup, o automatickém přepínání přes scart tady vůbec nebyla řeč...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Samovolné přepínání sat. programů do AV-TV...Přesně tak, externí zdroj na pin 8 a redukci na scart. Sice jen cvbs, ale to má teď stejně taky. Kdyby aspoň dokoupil stb se scartem, než ten topinkovac :-) No neštěstí nechodí po horách..Pokud by se mu přepínal i pak, tak je ta TV v hajz..nebo reaguje na některý povel DO goshitu.. A pokud se mu obraz zda výstavní, proč mu hned kazit náladu.. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
@tukanJá vím jak zněl dotaz, ale SCART do toho zamotal PISTOK153.A ty jsi si taky přisadil: "Tak použije převodku do scartu, o to přece nejde,..." V jeho případě (má GoSat GS7010) je naprosto jedno jestli to připojí přes cinche, či redukci SC - automaticky to stejně nepřepne. A to jsem spíše dokazoval PISTOKovi. Přestože je tu už popsaná celá strana, tak zadavatel vlákna se tu dosud neukázal - takže stejně je pro nás jeho tvp TABU. Jak mu potom poradit, aby se telka v tom AV režimu (po manuálním přepnutí) i udržela? |
kokun
![]() |
|
@Tomik535"Pokud by se mu přepínal i pak, tak je ta TV v hajz..nebo reaguje na některý povel DO goshitu.."Anebo může mít taky už (po 17-ti letech!) domrvený dálkáč od tvp tak, že mu náhodně vyšle povel některého z číselných tl. samovolně a tím pádem mu přepne telku nazpět do TV režimu - nwm, ale když nekomunikuje . . . |
kokun
![]() |
|
kokunTak ještě jednou, jemu nejde o automatické přepínání, to si udělá ručně, ten AV vstup mu nedrží a sám se přepne, to ho štve. Ale hlavně mu jde o to, aby jsme se tady pěkně pohádali a on se někde pěkně bavil a to mu vyšlo...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Samovolné přepínání sat. programů do AV-TV...Tak nejak dotyčný sa nehlási, týmpádom ho považujem za provokatéra, nič viac. |
Rasto1978
![]() |
|
@BIDLOAsi jste si NEPŘEČETLI dost dobře můj příspěvek! Je mi ji líto vyhodit, když je obraz pořád TOP! Je stejně dobrý jako u 4 roky staré LCD, kterou máme v obýváku. Jinak Přes SCART to dělá také. |
sniperfull
![]() |
|
@Rasto1978Považuj si za provokatéra koho chceš!!! Opravdu nemám čas tady průběžně odpovídat na vaše příspěvky. Mám totiž zkouškové období. Pracuji a dálkově studuji vysokou školu... |
sniperfull
![]() |
|
@sniperfullNechci televizi zatím měnit, protože obraz je stále výstavní, jen se teď po výměně sat. přijímače vyskytla tato chyba.Hmm, asi viem čo sa deje, už mi to došlo, v menu STB v AV nastaveniach, nastav parametre na fix TV Formát a ostatné veci trebars nepoznám čo vtom menu STB je, ale napr. TV Scart tam asi mať nebudeš, ale ak tam bude niečo tak CVBS, TV Standard PAL_BG pomer strán možeš nechať AUTO, ak TV bude robiť naďalej paseku, tak 4:3 LB, alebo 4:3 PN, bo 16:9 asi cez Chinch moc... ten TV nebude vedieť prepnúť režim. ps? AK TAM HORE PíšE IBA TREBARS hdmi...180p, alebo neviem čo, kukni aky režim tam ide prepnuť. |
PISTOK153
![]() |
|
@sniperfullJa som ti vyššie už poradil a jasne napísal: ŽE TO OPRAVITELNÉ JE ALE NIE NA DIALKU. Tak čo chceš riešiť ? Sú tu ludia čo sa snažili pomôcť odpoveďami a ty čokeby si na miesto toho prskania povedal aspoň raz ĎAKUJEM. ?? |
Rasto1978
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
![]() |