Quantcast

GoSAT GS 7010HDi - vynikající Skylink Ready přijímač

| Tisk

Distributor oblíbených satelitních přijímačů GoSAT přichází na náš trh s horkou novinkou a to satelitním přijímačem GoSAT 7010 HDi. Jedná se o jednotunerový Full HD satelitní přijímač s vestavěným licencovaným dekodérem Irdeto. Samozřejmostí u tohoto přijímače je certifikát Skylink Ready podle nejnovější technické specifikace 1.5. Přijímač je tak předurčen právě pro příjem programů satelitního operátora Skylink.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Přední panel přijímače GoSAT GS 7010HDi

Přijímač mě opět ochotně zapůjčila firma Pluton elektroprodejna z Třebíče, která je zároveň autorizovaným prodejcem stále oblíbenější značky GoSAT.

Tento model přichází v přelomové době, kdy u satelitního operátora Skylink dochází k postupnému vypínaní satelitních programů ve standardním rozlišení (SD) v kompresi MPEG-2 a jejich nahrazováním programy v HD/SD v kompresi MPEG-4, o čemž server parabola.cz pravidelně své čtenáře informuje. Dovolte mi při této příležitosti udělat krátkou osvětu, zejména pro zákazníky co mají ještě staré SD satelitní přijímače.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Zadní panel přijímače GoSAT GS 7010HDi

Zákazníci stojí před mnohdy složitým výběrem nového satelitního HD přijímače, který již bude zpracovávat satelitní vysílání ve vysokém rozlišení (HD) v kompresi MPEG-4 a samozřejmě také vysílaní ve standardním rozlišení v obou kompresích MPEG-2 a MPEG-4. Právě některé programy, které doposud vysílají ve standardním rozlišení v kompresi MPEG-2 budou postupně nahrazeny vysíláním v kompresi MPEG-4 nebo rovnou přejdou do HD vysílání.

V této době u satelitního operátora Skylink se již řadu měsíců či dokonce let vysílá řada programů duplicitně a to jak pro staré SD satelitní přijímače (standardní vysílání v MPEG-2) a i pro nové HD satelitní přijímače (vysílání ve vysokém rozlišení v kompresi MPEG-4). Je to z toho důvodu, aby měli zákazníci čas si pořídit nový HD satelitní přijímač nejlépe s certifikací Skylink Ready, která jim zajišťuje bezproblémový příjem programů Skylink.


obrázek

▲ Obr č. 3 - Dálkové ovládání přijímače GoSAT GS 7010HDi

Ne všichni vysílatelé programů budou mít do budoucna HD satelitní vysílání, které je přeci jen dosti finančně náročné, ale budou používat nadále SD satelitní vysílání ovšem již s kompresí MPEG-4 a pro příjem všech těchto programů je nutný HD satelitní přijímač. Nicméně právě satelitní operátor Skylink je leader ve vysílání programů ve vysokém rozlišení u nás a snaží se, aby co nejvíce programů právě v HD přinesl svým divákům.

Ale vraťme se zpět ke dnes představené horké novince GoSAT GS 7010 HDi. Přijímače GoSAT patří mezi velmi oblíbené a spolehlivé satelitní přijímače Skylink Ready. Tento model je takovým mladším bratříčkem modelu GS 7060 HDi, který jsem také na webu parabola.cz prezentoval.


obrázek

▲ Obr č. 4 - Pohled pod kapotu přijímače GoSAT GS 7010HDi

Popíšeme si, jak se oba přijímače liší a jak se tento model choval při náročném praktickém testování. Úvodem nutno říci, že distributor značky GoSAT firma Tipa, spol. s.r.o. se skutečně o své přijímače řádně stará a technická podpora a případné opravy ve stávajících softwarem jsou pro něho samozřejmostí. To se bohužel nedá říci o všech distributorech satelitních přijímačů, kde ve velké většině jakmile přijímač vyjede z výrobní linky, tak veškerá podpora končí.

Bohužel je to smutné, ale je to tak. Někteří distributoři/prodejci prodávají necertifikované satelitní HD přijímače s dekódovacím modulem Irdeto a prezentují je jako Skylink Ready přijímače. Je to typické klamání spotřebitele, které je jistě vhodné jako podnět pro konání ČOI. Samotný dekódovací modul Irdeto i když má certifikaci Skylink Ready nemusí znamenat bezproblémový příjem programů Skylink, to závisí na vlastním přijímači a na kompatibilitě přijímače s tímto modulem.


obrázek

▲ Obr č. 5 - Info lišta přijímače GoSAT GS 7010HDi

Navíc, i když má takovýto necertifikovaný přijímač implementovanou funkci Fastscan, která slouží pro rychlé vyhledávání programů Skylink, tak tato funkce nikdy nefunguje stejně jako u přijímače s řádnou certifikací Skylink Ready podle poslední technické specifikace 1.5. A v tom je právě ten problém, na který není zákazník často upozorněn.

Takovýto necertifikovaný přijímač s vloženým dekódovacím modulem si sám programovou nabídku Skylink neaktualizuje a funkci Fastscan je nutné spouštět manuálně. Navíc tyto přijímače neumí pracovat s tzv. domovským transpondérem, ze kterého jsou data pro Fastscan vysílaný. Pokud dojde ke změně parametrů tohoto transpondéru, což je jisté a je to je otázkou několika měsíců (!), kdy tak M7/Skylink učiní, tak takovéto necertifikované přijímače již nebudou s funkcí Fastscan pracovat.

Seznam certifikovaných přijímačů Skylink Ready s poslední technickou specifikací 1.5 najdete vždy na webu operátora Skylink. Někteří dovozci jako např. Mascom, se starají o své přijímače, a i když mají pouze splněnou předchozí technickou specifikaci 1.4, tak do svých nových softwarů doplnili klíčové funkce, které jsou právě ve specifikaci 1.5. Jedná se zejména právě o komunikaci s tzv. domovským transpondérem a tak zajištění bezproblémové funkce Fastscan na svých přijímačích i do budoucna.


obrázek

▲ Obr č. 6 - Detailní info o pořadu na přijímači GoSAT GS 7010HDi

Ostatní přijímače, které splňují pouze technickou specifikaci 1.4 bez výše uvedených úprav jistě doporučit nelze. Na webu operátora je také seznam certifikovaných přijímačů, které splňovaly podmínky certifikace dle dříve platných specifikací, to jsou v podstatě přijímače naprosto nevhodné pro příjem Skylinku do budoucna a většinou dnes již neprodávané.

Ale dost bylo osvěty a konečně se podívejme na tento zbrusu nový satelitní přijímač GoSAT GS 7010 HDi. Přijímač má vestavěnu jednu licencovanou čtečku dekodéru Irdeto a je tak vhodný pro příjem českých a slovenských programů ze satelitu operátora Skylink, ale lze ho použít i pro příjem satelitní služby freeSAT od firmy UPC DTH.


obrázek

▲ Obr č. 7 - Seznam kanálů přijímače GoSAT GS 7010HDi

Přístroj umožňuje příjem SD a HD kanálů a to jak v kompresích MPEG-2 a MPEG-4/H.264. Přijímač je rovněž schopen zpracovávat signály v normě DVB-S2 a pracuje ve Full HD rozlišení 1920x1080p. Nahrávání lze uskutečnit na připojený flash disk nebo pevný disk připojený do portu USB 2.0, který se nachází na zadní straně přijímače. Jeden program lze nahrávat a současně druhý program z téže frekvence sledovat.

Přijímač GoSAT GS 7010HDi nemá žádné multimediální funkce (není zde možnost přehrávat své A/V soubory, fotky, funkce jako Youtube apod.), na rozdíl od svého předchůdce GoSATu GS 7060 HDi. Výrobce pojal tento model jako „lidový přijímač“ pro běžné méně náročné zákazníky, kterým stačí bezproblémový příjem svých oblíbených programů s možností jejich nahrávání. A i cena tohoto přijímače je vskutku lidová pod 2000,- Kč.


obrázek

▲ Obr č. 8 - Průvodce EPG (mřížka) přijímače GoSAT GS 7010HDi

Přičemž se jedná o GoSAT s moderním procesorem Broadcom BCM7362 a řídícím softwarem jako u modelu GS 7060 HDi. A i vynikající obrazová kvalita zůstala zachována tak jako rychlost a stabilita přijímače, což je více než chvályhodné.

Pokud připojíte přijímač k internetu, máte k dispozici RSS čtečkou zpráv. K dispozici je také funkce HDMI CEC (současné ovládání přijímače a TV).

Funkce FastScan, která nám umožňuje automatické dolaďování programů satelitního operátora Skylink, pracuje jako víno včetně detekce domovského transpondéru, ze kterého jsou FastScan tabulky vysílány. Přijímač splňuje také přísné energetické normy EU ohledně spotřeby přijímače v režimu deep stand-by , která je pod 0,5 W.


obrázek

▲ Obr č. 9 - Průvodce EPG (single) přijímače GoSAT GS 7010HDi

Popis přijímače

Přijímač se dodává v černém provedení. Rozměry přijímače jsou vskutku miniaturní 150 x 32 x 102 mm (Š x V x H). Na předním panelu se nachází pouze dvě stavové diody (červená - pohotovostní stav, zelená - provoz), displej chybí. Tlačítka pro základní obsluhu jsou netradičně umístěna na horním krytu přijímače (ten je bílý).

Vůbec vzhled přijímače působí moderním futuristickým dojmem. Čtečku karet vestavěného dekodéru IRDETO nalezneme z boku přijímače, tak jako u předchozího modelu GS 7060 HDi.

Na zadním panelu nacházíme vstup satelitního tuneru (výstup chybí), USB port, 3.5“ jack konektor, který představuje analogový AV výstup pro připojení k starším CRT TV a konektor pro připojení napájecího adaptéru. Dále je zde HDMI konektor pro připojení k vaší LCD nebo Plazma TV a síťové rozhraní Ethernet 10/100 Mbit/s. Bohužel audio optický konektor S/PDIF chybí.


obrázek

▲ Obr č. 10 - Úprava kanálů na přijímači GoSAT GS 7010HDi

Součástí balení je také pěkný český a slovenský návod k obsluze, propojovací kabel jack – 3x cich pro starší CRT TV a napájecí adaptér 12V/2A. HDMI kabel není součástí balení.

Příjem programů a chování přijímače

V přijímači jsem měl poslední firmware 1.05, se kterým byl přijímači udělen certifikát Skylink Ready podle technické specifikace 1.5. Menu je graficky shodné s modelem GoSAT 7060HDi, pouze zde již nenajdete některé funkce. Menu je k dispozici v češtině, slovenštině, angličtině, maďarštině a němčině.

GoSAT GS 7010 HDi musel opět splnit náročné požadavky technické specifikace 1.5 satelitního operátora M7/Skylink. Přijímač jsem podrobil důkladnému testování, jak už u mě bývá dobrým zvykem. A opět jako u předchozího modelu GS 7060 HDi jsem měl co dělat najít nějakou tu chybičku, ale to si popíšeme dále.


obrázek

▲ Obr č. 11 - Menu Nastavení přijímače GoSAT GS 7010HDi

Úvodním průvodce zůstal nezměněn vůči modelu GS 7060 HDi, je jednoduchý i pro laiky, vše funguje automaticky včetně detekce DiseqC portů, pokud se přijímá více družic pomocí multifocusu. Samozřejmostí je detekce tzv. domovského transpondéru, o kterém jsem se zmínil již v úvodu.

Přijímač umožňuje uložit do paměti max. 6000 programů. K dispozici je 8 favoritních (oblíbených) seznamů, které si můžete libovolně přejmenovat, maximální počet programů v jednom favoritním listu je 200 programů. Zde si můžeme programy libovolně přesouvat a mazat. Hlavní seznam naladěný pomocí funkce Fastscan nelze editovat, což je podmínka Skylink Ready. Důležité je, že hlavní seznam je propojen s favoritními listy, takže pokud dojde ke změně technických parametrů nějakého programu, tak se změna automaticky projeví i ve vašem favoritním listu.


obrázek

▲ Obr č. 12 - Menu Instalace - Vyhledávání přijímače GoSAT GS 7010HDi

Tradičně v návodu k obsluze nenajdete v jakém rozsahu symbolových rychlostí SR má tuner přijímače pracovat. Takže opět testováním jsem musel zjistit skutečný stav. Potěšující byl výsledek, tuner přijímače dokázal naladit programy v plném rozsahu SR 1-45 Msym/s a to při obou normách DVB-S i DVB-S2/QPSK+8PSK. Tohle může GoSATu závidět většina satelitních přijímačů a to i v těch nejvyšších cenových třídách.

Maximální SR 45 Msym/s bylo kontrolně laděno na družici ABS-2 (75° východně) na mém oblíbeném paketu ruského telekomunikačního operátora MTS (mimochodem taky používají Irdeto, ale párované karty a velmi dobře zabezpečené). Rovněž příjem libovolných SCPC programů přijímači nečinil žádné potíže a i přepínání programů bylo docela svižné.

Pokud někomu nevyhovuje funkce FastScan, tak ji může v menu přijímač deaktivovat a používat režim „Skylink aktualizace“. Tato funkce vám jednorázově proladí všechny frekvence co Skylink používá a automaticky najde i nové (!) frekvence, pokud by je Skylink začal používat. I tato funkce pracuje s tzv. domovským transpondérem.


obrázek

▲ Obr č. 13 - Menu Instalace - Úprava TP přijímače GoSAT GS 7010HDi

Samozřejmě takto naladíte i „nechtěné“ programy určené pro holandskou M7 nebo pro německého operátora Media Broadcast. Ty pak musíte ručně vymazat, ale zase si hlavní seznam uspořádáte podle svého pořadí a nemusíte používat favoritní seznamy.

Zmizela funkce DCM - dynamická aktualizace kanálů, která již mimochodem není ani v posledním softwaru pro model GS 7060 HDi. Přeci jen tato funkce podle mého názoru příliš užitečná není, stále dolaďuje „nechtěné programy“ a spíše zpomaluje přijímač.

Síla a kvalita signálu je zobrazována tradičním proužkovým ukazatelem v informačním proužku, indikace v procentech chybí, tu najdete až při ladění programů v menu instalace. Seznam družic je skutečně široký, můžete editovat seznam transpondérů, měnit název družice atd.

Vyhledávání programů je velmi svižné. Rychlost přepínání programů je cca 2-3 sec. Přijímač má plnou podporu protokolu DiseqC 1.0, 1.1, 1.2 a 1.3 (USALS). Zvuková stopa se ukládá na danou předvolbu, tak jako titulky. Nechybí zde ani funkce „audio decription“ (zvukový komentář pro nevidomé), pokud ji daný program poskytuje.


obrázek

▲ Obr č. 14 - Menu Možnosti - Časovač přijímače GoSAT GS 7010HDi

Takže po modelu GoSAT GS 7060 HDi je i dnes prezentovaný GoSAT GS 7010 HDi vhodný i pro naše nevidomé spoluobčany.

Dálkové ovládání vypadá jinak než u modelu GS 7060 HDi. K ergonomii ovladače bych měl určitě výhrady, numerická tlačítka jsou umístěna ve spodní části dálkového ovládání, což přeci jen není úplně zvykem. Nicméně tlačítka se mačkají velmi dobře, odezva prakticky okamžitá a směrovost dálkového ovládání prakticky neomezená, což je velmi příjemné. Ale vše je otázka zvyku.

Přijímač má i vestavěný OSD teletext. České a slovenské znaky se zobrazují v pořádku včetně diakritiky na velkých písmenech.

Přijímač nemá žádnou podporu multimédií. Takže si nelze přehrát své vlastní video ani audio soubory ani fotografie. Ale to jsem již uvedl na začátku, výrobce tyto funkce „osekal“, aby se mohl dostat na mnohem příznivější cenu. Přeci jen řada zákazníku tyto funkce vůbec nevyužívá, s čímž se osobně setkávám téměř denně.


obrázek

▲ Obr č. 15 - PVR záznamy přijímače GoSAT GS 7010HDi

Přijímač, ale umí zpracovat audio stopu HE-AAC, kontrolováno na SD modulacích CT1 a CT2, které uplinkuje Towercom pro svou vlastní platformu Volná telka (tyto modulace nejsou určeny pro Skylink).

Po připojení přijímače k internetu je k dispozici RSS čtečka, i to si myslím, že je prakticky zbytečné pro méně náročné zákazníky, nicméně zase pro některé „věčné reptaly“, na co je tam LAN konektor je to dobrá odpověď, že právě kvůli této službě. I když skutečný důvod proč je implementována LAN u mnohých zařízení a vůbec není softwarově zprovozněna, je jiný.

Zahřívání přijímače by mohlo být přeci jen menší, je to jednak daň za malou velikost přijímače a hlavně je zde absence ventilačních otvorů na horním panelu přijímače. Dokonce i dekódovací karta vložená do čtečky dekodéru přijímače se zahřívá, důvod naleznete až po otevření přijímače, je to tvar chladiče procesoru, který vede právě nad vloženou dekódovací kartou. Nicméně mě dovozce přijímačů GoSAT ujistil, že v továrně probíhají náročné tepelné zkoušky a přijímač je na tento provoz připraven.


obrázek

▲ Obr č. 16 - Informace o systému přijímače GoSAT GS 7010HDi

S přijímačem se velmi dobře pracuje a je vskutku velmi dobře odladěn. Ve výchozím stavu je nastaven rychlý start přijímače, lze nastavit i přejití přijímače do hlubokého spánku, ale je pak potřeba počítat s tím, že doba bootování je cca 30 sec a bohužel není nijak indikována, což může netrpělivého zákazníka poněkud zmást. Je jasné, že když přijímač nemá displej tak je to složitější, nicméně se mohla využívat stavová dioda, která by blikala při bootování.

Aktualizaci řídícího softwaru přijímače bude možné provést přes satelit Astra 3B (funkce OTA) pokud bude nový software vysílán. Aktualizaci bude možné provést také pomocí USB portu.

Spolupráce s vestavěným dekodérem Irdeto

Přijímač má vestavěný certifikovaný dekodér Irdeto. Tradičně jsem otestoval ICE/Irdeto karty všech CZ/SK operátorů, tedy karty Skylink, freeSAT, RTVS a Volná telka / Plustelka. Se všemi kartami pracoval přijímač naprosto bez potíží.

V menu přijímače se můžeme přesvědčit, zda je karta správně vložena a jaká oprávnění jsou na dekódovací kartě. Je zde k dispozici i poštovní schránka, kam operátor může zasílat uživateli některá sdělení. Naleznete zde i funkci rodičovská kontrola dekódovací karty.

Rodičovská kontrolu nastavenou v systému Irdeto na hodnotu 18 let používá M7/Skylink na všech porno programech kromě programu LEO TV. Nicméně pro to, aby to po vás chtělo heslo rodičovského zámku, je nutné vytvořit na kartě tzv. uživatelské profily.

Rodičovská ochrana je tří úrovňová. První úroveň je v nastavení samotného sytému Irdeto na straně headendu, další úrovně jsou aktivace rodičovského zámku podle data věku u pořadu v EPG a aktivace rodičovského zámku podle názvu kanálu (je v něm „18+“, všechny erotické kanály M7 takto označuje). Podrobně jsem tuto problematiku popisoval v recenzi pro přijímač GoSAT GS 7060 HDi.

EPG

Elektronický programový průvodce zůstal graficky zachován jako u modelu GS 7060 HDi. Působí přehledně a je dobře zpracován. Pouze na menších zobrazovačích může být problém s čitelností textu. Programy je možné zobrazit ve dvou režimech. V prvním režimu vidíme EPG jednoho jediného programu na více dní dopředu. Druhý režim zobrazuje klasickou mřížku, ve které se nám ukazuje 9 programů s pořady v časové ose.

Informační lišta obsahuje informace o běžícím nebo následném pořadu (přepínání je tlačítky šipka vlevo a vpravo). Podrobné informace o pořadu nejsou nikterak oříznuty. České a slovenské znaky se na programech Skylink a freeSAT zobrazovaly v pořádku. Přijímač umí zobrazit EPG až na 7 dní dopředu, pokud je provider vysílá. Snad jen pro zajímavost přijímač si neporadí s azbukou, ale to asi u Skylink Ready přijímače nelze očekávat.


obrázek

▲ Obr č. 17 - Hlavní menu přijímače GoSAT GS 7010HDi

Spolupráce s externím pevným diskem

Nejprve jsem k přijímači připojil do rozhraní USB 2.0 flash disk Kingston HyperX o kapacitě 64 GB. Přijímač vás vyzve k formátování do souborového systému EXT3. Poté již můžete nahrávat. Samozřejmě výrobce negarantuje funkčnost se všemi značkami flash disků na trhu.

Poté jsem připojil můj osvědčený pevný disk 2,5“ HDD Western Digital My Passport 500 GB napájený přímo z přijímače. Formátování v samotném přijímači proběhlo bez problémů. Funkčnost zcela bez závad. Nahrávat můžete jeden program (i HD) a přitom na druhý program z téže frekvence se dívat.

Výrobce zde ušetřil za licenci pro současné nahrávání dvou programů v systému Irdeto, která je u dražšího modelu GoSat GS 7060 HDi. Nejen proto je cena tohoto prezentovaného modelu takto příznivá.

Nahrávání i přehrávání záznamů bylo bezproblémové. Pro HD záznamy jsou jistě vhodné flash disky s vyšší rychlostí zápisu nebo rovnou použít externí USB 2.0 pevný disk. Pro přímý přístup na disk je k dispozici na dálkovém ovládání extra tlačítko, což je velmi příjemné.

Nahrávky jsou z licenčních důvodů daných Irdetem z kódovaných programů šifrované a nelze je tedy přehrávat mimo tento přijímač, např. na jiném přijímači stejné značky nebo v PC. Záznam obsahuje také všechny vysílané zvukové stopy, titulky, podrobné informace o pořadu a teletext data.

Převíjení záznamů na pevném disku tam a zpět je v rychlostech 2x, 4x, 8x a 16x. Zpomalené převíjení je v rychlostech ½, ¼ a 1/8. V záznamech lze vytvářet záložky a skákat po záložkách. Elegantní je také „rychlopřesun“ pomocí tlačítek šipka vlevo a vpravo na časové ose. Přístroj disponuje také funkcí Timeshift (časový posuv).

Pokud budete poprvé nahrávat, je třeba zadat master pin kód dekódovací karty, který se pak automaticky uloží do paměti přístroje a až poté bude zahájeno nahrávání. Při dalším nahrávání již budete moci nahrávat okamžitě bez zadávání pinu.

Rovněž je důležitá informace, že jestli budete nahrávat pořad, který je v EPG označen nějakou věkovou úrovní (např. 14 let) bude nahrávka automaticky uložena na disku pod pinem (master pin nebo uživatelský pin) dekódovací karty. Pro její přehrávání je tedy nutné vždy nejprve zadat pin. Pokud na kartě nemáme vytvořeny žádné uživatelské profily, musíme zadávat master pin karty. Trvalé odemčení takového záznamu nelze provést.


obrázek

▲ Obr č. 18 - Menu Irdeto CA Status - informace o kartě na přijímači GoSAT GS 7010HDi

Proto doporučuji, pokud nechcete mít takto automaticky uzamčené záznamy, nejprve tuto funkci deaktivovat a to v menu „Nastavení PVR“, položka „Zámek PVR“ nastavit na hodnotu „Vyp“.

Srovnání s přijímačem GoSAT GS 7060HDi

GoSAT GS 7010 HDi je taková odlehčená verze oblíbeného modelu GoSAT GS 7060HDi. Výkonově je prakticky stejný. Rozdílný je v designu přijímače. U GS7010 HDi není optický audio S/PDIF výstup a analogový vystup je nahrazen jack konektorem 3.5“, nicméně příslušný kabel se třemi klasickými cinch konektory je součástí balení.

GoSAT GS 7010 HDi nemá žádné multimediální funkce na rozdíl od modelu 7060 HDI, kde jste mohli přehrávat řadu video a audio formátů. Z aplikace najdete u GS 7010 HDi pouze RSS čtečku, u GS 7060 HDi byl Youtube přehrávač, předpověď počasí atd.

Favoritní list má GoSATu GS 7010HDi kapacitu maximálně 200 programů, což je shodné s GoSAT GS 7060HDi.

Gosat GS 7010 HDi nemá licenci pro nahrávání dvou programů současně, tak jako to měl model GS 7060 HDi. Nahrávat lze pouze jeden program (HD nebo SD) a současně druhý program (HD nebo SD) sledovat z téže frekvence.


obrázek

▲ Obr č. 19 - Menu Irdeto CA Status - Rodičovská kontrola přijímače GoSAT GS 7010HDi

Závěr

GS 7010HDi je opět perfektně odladěný Full HD satelitní přijímač značky GoSAT s vestavěným licencovaným dekodérem Irdeto a s certifikací Skylink Ready podle nejnovější technické specifikace 1.5. Bezproblémově pracuje se všemi ICE/Irdeto kartami CZ/SK satelitních operátorů Skylink, freeSAT, RTVS a Volná telka / Plustelka.

Tento Skylink Ready přijímač má jednoznačně nejlepší poměr výkon/cena. Jednoduchá obsluha, perfektní obraz a vynikající stabilita jsou předností tohoto jednoduchého přijímače. Přístroj umožňuje také nahrávat na flash disk nebo na externí USB 2.0 disk. Přijímače GoSAT se těší díky dovozci těchto přístrojů výborné softwarové podpoře.

Závěrem bych rád poděkoval za vynikající spolupráci při testování přístroje dovozci značky GoSAT firmě Tipa spol. s.r.o. a také technikům firmy E4C Group s.r.o., která zajišťuje technické zázemí pro satelitního operátora Skylink.


obrázek

▲ Obr č. 20 - RSS zprávy na přijímači GoSAT GS 7010HDi

Prodejce těchto přijímačů firma Pluton elektroprodejna, která mi přijímač k testům zapůjčila, je autorizovaným prodejcem značky GoSAT a nabízí tyto přijímače svým obchodním partnerům i koncovým zákazníkům buď přímo v jejich kamenné prodejně nebo prostřednictvím e-shopu:

GoSAT GS 7010 HDi



Maloobchodní cena: 1990,- Kč (doprava zdarma !)

Pro náročnější zákazníky značky GoSAT, vyžadující přístup také ke svým multimédiím, k video portálu Youtube, mít možnost nahrávání dvou kódovaných programů Skylinku současně a k řadě dalších funkcí včetně prodloužené záruky na 3 roky, je stále k dispozici výborný certifikovaný Skylink Ready satelitní přijímač GoSAT GS 7060 HDI, který jsem podrobně recenzoval na webu parabola.cz zde.

GoSAT GS 7060 HDi

Maloobchodní cena: 2890,- Kč (doprava zdarma !)

Ing. Martin Švehlík





Reklama




Vybrané články