![]() |
|
Xtrend 7000 - pomocZdravím, už jednou jsem o tom psal, ale stále jsem bezmocný. Mám přijímač Linux Xtrend 7000 a nedaří se mi tam zadat družice. Měl jsem tady už dva chlapy, kteří tomu rozumí, ale nepomohli mi, tak se obracím na vás. Mám parabolu E 85 se šesti konvertory, ale na přijímači mi funguje jen Astra. U zbytku družic mám nulový signál. Když dám Nastavení - Hledání programů - Konfigurace tuneru, tuner nastavený na rozšířený, zbytek družic podle čísel LBN, ale nejde to. Když dám ladění ostatních družic, píše mi to, že ladění selhalo. Mám ještě jeden přijímač Amico a na něm to funguje bez problémů. Konfigurační mód jsem zkoušel dávat jak rozšířený, tak jednoduchým, ale pořád nic. Děkuji za odpověď. |
venca263
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 513 |
![]() |
|
RE: Xtrend 7000 - pomocTyp přepínače diseqC, jaký image? Tak vyzkoušej dát aspon diseqC na jednoduchý mod-4družice a lad manuálně po satelitu. Neříkali jsme Ti to už jednou?Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Xtrend 7000 - pomocto jsem skousel taky nic |
venca263
![]() |
|
RE: Xtrend 7000 - pomocRozšířený mod - satelit XY- LNB 1 - správný DISEqC , za druhé sa telit XY - LNB 2 - opět ten správný DISEqC , za třetí satelit XY - LNB 3 - opět ten správný DISEqC atd.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 1 264 |
![]() |
|
RE: Xtrend 7000 - pomocto mam taky nastaveny |
venca263
![]() |
|
RE: Xtrend 7000 - pomocNejde u těch LNB v menu nastavoval náhodou separátně frekvence směšování?Haná/Nový Jičín
|
RadekK
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 15 |
![]() |
|
RE: Xtrend 7000 - pomocJak glosovali kolegové,bylo by vhodné uvést typ diseqc přepínače,nevíme,jak to má AMICO.Včil to mám na motor,ale voľakedy som to mal na drýmu:DISEQC Dreambox - relé EMP 8/1 ,mód DISEQC 1.1 (switch 1.ON,switch 2.OFF), image MERLIN 3: Konfigurační mód: rozšířené Satelit: 38=28,2°E ASTRA2 LNB: LNB 5 Priority: AUTO LOF: Univerzální LNB Mód napětí: Polarizace Mód tónu: Pásmo Zvýšit napětí: ne DiseQc mod: 1.1 Toneburst: Žádný Potvrzený DISEQC příkaz: Žádný Rychlý DISEQC: ne Opakovat sekvenci: ne Pořadí příkazů: uncommited,commited,toneburst Nepotvrzený DISEQC příkaz: INPUT 5 DISEQC opakování: Jeden .................................................................................................. Ne ............................................................................................ Ne |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
@venca263No takto, nepoznám Linux, ale podobný problém sa stáva aj u klasického STB neviem či si kukal, ale prekukni všecke družice, teda celí zoznam družíc v STB a kukni či niekde nieje pridelený DiseqC, ak ano všade daj NONE potvrd a ponastavuj znova iba u tych ktorých potrebuješ. |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
Někde se psalo že Xtrend ukončil výrobuněkde to psali že XTREND ukončil výrobu .Tak možná ukončil i podporu ? Tak pak nějaké pluginy ke stažení a pod nemusí fungovat ? Nebo chyba v imidže ? Jestli není problém v tom . Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.
|
lubos3nec
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 942 |
![]() |
|
disegCem to nebudeMěl jsem to taky tak, ale u motoru, naladil sem akorát Astru23.5 a ostatní družice nešli. Podle konfigurace tuneru předpokládám že to ladíš v nějaké Enigmě 2. Taky jsem s tím zápasil až jsem se ani nevím jak dostal do nastavení všech družic a tam zadal družice které jsem chtěl skenovat povolit.Nemam rád Enigmu už 6 let s ní zápasím.Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.
|
digidik
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 284 |
![]() |
|
RE: Xtrend 7000 - pomocSkús v týchto dvoch riadkoch:Potvrzený DISEQC příkaz: Žádný Rychlý DISEQC: ne dať do prvého, poradové číslo danej sat pozicie - v tvojom predloženom príklade je to číslo 5. Samozrejme pri ďalších sat pozíciách dáš také číslo, na akom vstupe v poradí je fyzicky zapojený koax do toho tvojho DiSEqC prepínača! Napr. ja mám 7 LNB napojených do 8/1 DiSEqC a keďže mám fyzicky v prvom vstupe pripojenú Astru 23 5E tak všade tam mám v menu stb nastavenie takto: LNB 1, resp. 1! Napr. na 7. vstupe z paraboly je u mňa pripojený Thor 0,8W, tak v tých nastaveních mám LNB 7, resp. 7.! A rychlý DiSEqC nastav na "ano". VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 144 |
![]() |
|
podporu neukončiliPoslední openpli je vydaný 20.2. tedy dnes. Zkusil bych jinej diseqc. |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
RE: Xtrend 7000 - pomoctak jak radili kolegové,no a ti dva co tam byli a rozumí tomu,no asi moc ne...ještě vyzkoušej,jestli má Amiko loop,tak tam připoj Xtrend a pokud bude daná družice,co je zaplá na Amiku,funkční i na Xtrendu,tak máš na 100procen špatě nastavený disec...![]() |
jansmrz
Registrace: 3/2015 Příspěvků: 546 |
![]() |
|
@venca263Už pár rokov mám cez dva DiSEqC EMP S81PCP-W2 a jeden DiSEqC S21PCNopt-W1 prepojené dve E-85...Pozri na obrázok a u jednotlivých konvertorov nastav ako ti tu už poradil @hdp ... Jediné čo zmeníš, že Potvrdený príkaz DiSEqC dáš nie/žiadny a poradie príkazov dáš ako prvé uncommited potom commited...http://img24.cz/images/39578019036070288844.png Treba len trochu trpezlivosti a žiadnych umelcov nepotrebuješ... ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Xtrend 7000 - pomocMal som podobny problem na mojej 8000...Vyriesil som to takto...http://www.forum.satdigitalne.cz/viewtopic.php?f=531&t=14867 |
MacikTO
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 37 |
![]() |
|
![]() |