Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Xtrend 7000 - pomoc

Zdravím, už jednou jsem o tom psal, ale stále jsem bezmocný. Mám přijímač Linux Xtrend 7000 a nedaří se mi tam zadat družice. Měl jsem tady už dva chlapy, kteří tomu rozumí, ale nepomohli mi, tak se obracím na vás. Mám parabolu E 85 se šesti konvertory, ale na přijímači mi funguje jen Astra. U zbytku družic mám nulový signál. Když dám Nastavení - Hledání programů - Konfigurace tuneru, tuner nastavený na rozšířený, zbytek družic podle čísel LBN, ale nejde to. Když dám ladění ostatních družic, píše mi to, že ladění selhalo. Mám ještě jeden přijímač Amico a na něm to funguje bez problémů. Konfigurační mód jsem zkoušel dávat jak rozšířený, tak jednoduchým, ale pořád nic. Děkuji za odpověď.

venca263
Registrace: 10/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Xtrend 7000 - pomoc

Typ přepínače diseqC, jaký image? Tak vyzkoušej dát aspon diseqC na jednoduchý mod-4družice a lad manuálně po satelitu. Neříkali jsme Ti to už jednou?

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

to jsem skousel taky nic

venca263

Rozšířený mod - satelit XY- LNB 1 - správný DISEqC , za druhé sa telit XY - LNB 2 - opět ten správný DISEqC , za třetí satelit XY - LNB 3 - opět ten správný DISEqC atd.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

to mam taky nastaveny

venca263

Nejde u těch LNB v menu nastavoval náhodou separátně frekvence směšování?

Haná/Nový Jičín

RadekK

Jak glosovali kolegové,bylo by vhodné uvést typ diseqc přepínače,nevíme,jak to má AMICO.Včil to mám na motor,ale voľakedy som to mal na drýmu:
DISEQC Dreambox - relé EMP 8/1 ,mód DISEQC 1.1 (switch 1.ON,switch 2.OFF), image MERLIN 3:

Konfigurační mód: rozšířené
Satelit: 38=28,2°E ASTRA2
LNB: LNB 5
Priority: AUTO
LOF: Univerzální LNB
Mód napětí: Polarizace
Mód tónu: Pásmo
Zvýšit napětí: ne
DiseQc mod: 1.1
Toneburst: Žádný
Potvrzený DISEQC příkaz: Žádný
Rychlý DISEQC: ne
Opakovat sekvenci: ne
Pořadí příkazů: uncommited,commited,toneburst
Nepotvrzený DISEQC příkaz: INPUT 5
DISEQC opakování: Jeden
.................................................................................................. Ne
............................................................................................ Ne

hdpe
Registrace: 11/2007

@venca263

No takto, nepoznám Linux, ale podobný problém sa stáva aj u klasického STB neviem či si kukal, ale prekukni všecke družice, teda celí zoznam družíc v STB a kukni či niekde nieje pridelený DiseqC, ak ano všade daj NONE potvrd a ponastavuj znova iba u tych ktorých potrebuješ.

PISTOK153
Registrace: 11/2010

Někde se psalo že Xtrend ukončil výrobu

někde to psali že XTREND ukončil výrobu .
Tak možná ukončil i podporu ?
Tak pak nějaké pluginy ke stažení a pod nemusí fungovat ?
Nebo chyba v imidže ? Jestli není problém v tom .

Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.

lubos3nec
Registrace: 10/2007

disegCem to nebude

Měl jsem to taky tak, ale u motoru, naladil sem akorát Astru23.5 a ostatní družice nešli. Podle konfigurace tuneru předpokládám že to ladíš v nějaké Enigmě 2. Taky jsem s tím zápasil až jsem se ani nevím jak dostal do nastavení všech družic a tam zadal družice které jsem chtěl skenovat povolit.Nemam rád Enigmu už 6 let s ní zápasím.

Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.

digidik
Registrace: 10/2008

Skús v týchto dvoch riadkoch:

Potvrzený DISEQC příkaz: Žádný
Rychlý DISEQC: ne

dať do prvého, poradové číslo danej sat pozicie - v tvojom predloženom príklade je to číslo 5. Samozrejme pri ďalších sat pozíciách dáš také číslo, na akom vstupe v poradí je fyzicky zapojený koax do toho tvojho DiSEqC prepínača!
Napr. ja mám 7 LNB napojených do 8/1 DiSEqC a keďže mám fyzicky v prvom vstupe pripojenú Astru 23 5E tak všade tam mám v menu stb nastavenie takto: LNB 1, resp. 1! Napr. na 7. vstupe z paraboly je u mňa pripojený Thor 0,8W, tak v tých nastaveních mám LNB 7, resp. 7.!
A rychlý DiSEqC nastav na "ano".

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

podporu neukončili

Poslední openpli je vydaný 20.2. tedy dnes. Zkusil bych jinej diseqc.

hogofogo11
Registrace: 9/2014

tak jak radili kolegové,no a ti dva co tam byli a rozumí tomu,no asi moc ne...ještě vyzkoušej,jestli má Amiko loop,tak tam připoj Xtrend a pokud bude daná družice,co je zaplá na Amiku,funkční i na Xtrendu,tak máš na 100procen špatě nastavený disec... ;)

jansmrz
Registrace: 3/2015

@venca263

Už pár rokov mám cez dva DiSEqC EMP S81PCP-W2 a jeden DiSEqC S21PCNopt-W1 prepojené dve E-85...Pozri na obrázok a u jednotlivých konvertorov nastav ako ti tu už poradil @hdp ... Jediné čo zmeníš, že Potvrdený príkaz DiSEqC dáš nie/žiadny a poradie príkazov dáš ako prvé uncommited potom commited...

http://img24.cz/images/39578019036070288844.png

Treba len trochu trpezlivosti a žiadnych umelcov nepotrebuješ... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Mal som podobny problem na mojej 8000...Vyriesil som to takto...

http://www.forum.satdigitalne.cz/viewtopic.php?f=531&t=14867

MacikTO
Registrace: 9/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra