Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Pomoc s koaxialom

Zdravím,

chcem sa prosím opýtať, dá sa na jeden koaxiálny kábel chytať dve odlišné paraboly? Na dome máme dve paraboly, jedna je na Amos, druhá na Astra 19.2. U mňa v izbe mám AMOS, no chcel by som aj 19.2. Zateplovali nám dom, takže další kábel už ťahať do izby nemôžem. Existuje nejaká spojka, do ktorej by som spojil oba koaxiálne káble ešte pri parabolách a v izbe si to už len prepínal nejakým prepínačom na tom kábli, ktorý mám v izbe natiahnutý?

PS: Na oboch parabolách mám LNBčka s voľnými slotmi.

Ďakujem.

armin84
Registrace: 1/2017
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Pomoc s koaxialom

Nejjednodušší diseqc přepínač 2/1..přepínáš pak přímo v přijímači..

Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž

Danny10
Registrace: 11/2012

Diseqc vyskúšam, pár krát som sa s tým už bavil pri monoblocku. Takže môžem kľudne spojiť spojkou tie koaxiálne káble do jedného a v prijímači to vyskúšať, áno?

Ďakujem pekne.

armin84

@armin84

Nemůžeš to spojit natvrdo !!! Koupíš ten diseqC přepínač 2/1, dáš ho na střechu a do něho 2 koaxy od 2 parabol a na vástup diseqc přepínače připojíš ten koax který vede do TV (Monoblok je vlastně to samé - 2xlnb + diseqc přepínač 2/1 v jedné krabici) doufám že na některé z parabol nemáš monoblok a máš tam normální LNB... ?

lance
Registrace: 10/2008

Jasné, nemyslel som na tvrdo. Cez ten prepínač to skúsím. Práveže mám na jednej monoblock twin (skylink + 19.2). Na jednej je LNB quad a na druhej monoblock twin. Mení to situáciu?

armin84

a je to tady ano meni to situaci.pokud mas monoblock potrebujes jinej diseque s vybavou option/position napr Spaun sur211wsg 😃

jam fm
Registrace: 10/2016

Pozerám na to v googli, 29 € :) Dosť je to, ale iná cesta nie je, tak ďakujem a objednávam :)

armin84

no jsou i levnejsi EMP
na ten Spaun se ti kouknu myslim ze v rajchu za min.napisu.

jam fm

zalezi kolik tedy potrebujes vstupu a vystupu.?
hm-sat.de 25€
jeste vyckej na info od odborniku 😃

jam fm

Je to len pre môj prijímač :) Chcem sa ešte prosím ťa opýtať, mám doma originál MAGIO prijímač, existuje ale nejaký prijímač, kde by som mohol chytať MAGIO a zároveň aj nemecké programy z 19.2? Či Magio cez satelit sa môže len priamo cez ich prijímače sledovať? Vyriešilo by mi to mať tu dva sat. prijímače a furt ich prepájať :) Ďakujem veľmi pekne.

armin84

@armin84

Tak 29 € sa ti zdá moc a koľko si dal za Quad a na čo ho vlastne potrebuješ, keď ide od neho len jeden koax ? Twin monoblock má tiež dva výstupy a ty máš z dvoch parabol dva koaxiály... Čo ťa zateplovači predbehli a nestihol si ďalšie natiahnuť ? ;)

DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Nie nie :))) Z toho quad idú ďalšie dva káble do iných miestností, tak isto aj jeden kábel z toho monoblocku. Ja tu riešim len moju izbu :) A ja mám u seba natianutý len jeden kábel z toho quadu na Magio, no chcem aj nemecké TV chytať ale už nemám ako další kábel natiahnuť :) A 29 € prežijem, veď na výber ani nemám :)

armin84

Dej k parabole tento DiSEqC přepínač EMP (P.162-IW Option) stojí okolo 130,-CZK pro SK má http://www.satelity.ellano.sk/diseqc-prepinac-emp-p-162-iw-2-1-option_188.html za 4.90€ na vstup A=monoblok LNB, B=single LNB. Mám takto na chalupě pro 23.5+19.2E a 1W.

Warpik
Registrace: 9/2016

Pozriem / vyskúšam, ďakujem :)

armin84

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra