Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Sloučení signálu ze dvou parabol

Zdravím a prosím o info, zda je technicky realizovatelné sloučení signálu ze dvou sat. parabol. Mám na střeše dvě paraboly - jedna se třemi konvertory a druhá s duoblokem. Děkuji.

ESPOSITO
Registrace: 9/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Sloučení signálu ze dvou parabol

Signály z konvertorů se neslučují, ale přepínají, obvykle DiseqC přepínačem. Něco by mohlo být od EMP Centauri.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@ESPOSITO

monoblok + 2konvertory lze, ale monoblok + 3 konvertory už je problém - v tomto případě nahradit monoblok 2 samostatnými konvertory, tj. "slučovat" 5 konvertorů není problém

lance
Registrace: 10/2008

@ESPOSITO

Samozřejmě že to jde na monoblok budeš potřebovat diseqC OPTION protože monoblok je sám o sobě přepínač a ještě 1 kousek 4/1 a potom v stb nastavit porty a musí to makat,já jedu 12 pozic přes 2 přepínače sice singl lnb,monoblok jsem zrušil :lookaround:

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

@jackino

Když je to tak samozřejmé, tak tu nemachruj se svými 12 solo LNB (to umí zapojit každý jouda), to mu k ničemu není, napiš mu jak má přesně zapojit monoblok + 3 LNB aby mu to spolehlivě makalo, rád se taky přiučím ;)

lance

Monoblok a 3 LNB sa dá zlúčiť LEN 1.1 prepínačom.

Napr. tento v režime 1.1. ;)

http://www.emp-centauri.cz/index.php?lang=cz&page=prodview&id=213

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450
Registrace: 1/2010

... ovšem s nutnou podmínkou, že přijímač musí umět současné nastavení DiSEqC 1.0+1.1 (nejlépe vč. možnosti určení pořadí vysílaných povelů)

lance

Já to přepínám mechanickým přepínačem od EMP. Chce to ale mít ovládací kabel nahoru.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

@lance

píšeš:
- "...ale monoblok + 3 konvertory už je problém..."
Aký že problém???
Sám som mal v minulosti prepojený monoblock z DiSEqC prepínačom 8/1 - t.j. v praxi som týmto spôsobom prepínal medzi pozíciami 19,2E + 23,5E z monoblocku (protokol 1.0 & 1.1) a dalšími pozíciami (4W, 0,8W, 4,8E, 9E, 13E a 28,2E) v protokole 1.1! DiSEqC prepínač bol od EMP Centauri v režime 1.0+1.1 a všetko fungovalo úplne bez problémov!
Čiže nič nieje nemožné a ani problémové!!!
;)
Inak napr. na tento typ DiSEqC prepínača, ak by si chcel, tak môžeš pripojiť až 32ks LNB, samozrejme za pomoci ďalších 8ks DiSEqC 4/1 prepínačov! Ale to je téma zase o inom...
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Inak k tejto téme dodám ešte jeden fakt, t.j. súčasné používanie protokolov 1.0 a 1.1 pre prepínanie povelov DiSEqC prepínača musí podporovať samotný FW stb! Pri linux stb, tu je toto nastavenie a používanie bezproblémové, taktiež na mnohých nelinux "uni" stb od bežných výrobcov, ale problémové to môže byť na tv zo vstavaným sat tunerom a taktiež tie šunty zo značkou "skylink ready" by mohli mať s takýmto nastavením v praxi problémy.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

tady se pokochej

http://www.liddll.de/thread.php?threadid=7

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@mmiriboy

Problém monoblok + 3LNB je v tom, že přijímač musí umět kombinaci DiSEqC 1.0+1.1. Televize to neumějí a spousta přijímačů taky ne, spousta umí nastavit pouze buď 1.0 nebo 1.1, a také u těch co umí 1.0+1.1 mohou být problémy v konkrétní zapojení s konkrétními přepínači, zejm. pokud přijímač neumožňuje nastavit detailně pořadí příkazů 1.0 a 1.1. případně dobu vysílání příkazů... Vůbec není samozřejmé, že ti bude v pohodě fungovat 32LNB na kaskádě 1x8/1 + 8x4/1 s libovolnými přepínači které to mají v popisku a kdejakým přijímačem. Dalším problémem může být zvýšené rušení (ovlivňování) výstupu z monobloku při přepínání na druhém výstupu, pokud se mu tam dostanou třeba po krátkou dobu po přepnutí diseqC příkazy přes "nevhodné" relé které tam nemají co dělat (než přijímač lockne signál a přestane příkazy posílat, pokud to relé propustí...) atd.. může s tím být víc problémů než je zdrávo. Proto jsem na tazatelův dotaz psal stručnou radu, že monoblok + 2 LNB je v pohodě (to zvládne i každá TV pouze s DiSEqC 1.0) nebo už pak raději 5x LNB, kdy stačí použít pouze DiSEqC 1.1 - to zvládne téměř každý přijímač a taky nebude problém. Je pěkné že tu dáváte konkrétní odkazy na přepínače, ale pořád nevíme jaký má tazatel přijímač..., takže může pohořet s EMP i se Spaunem. Osobně jsem se se svými nelinux přijímači dost nadrb.l aby mi to spolehlivě přepínalo z různých parabol celkem tuším 26 LNB (jestli dobře počítám) :)))

lance

@lance

odkaz dostal,jestli to jeho šrot neumí,musí se přizpůsobit sám

pierrepetr

Tak já mám 8/1 Maximum jedu v protokolu 1.1 druhý je EMP 4/1 tam mám 1.0 a fuguje to,ale zkoušel jsem ten 4kový od Amika a ten se nachytal Rv takže lance máš v nečem pravdu tak jako já i mimiriboy chce se s tím prostě pohrát,tazatel dá dotaz a je fuč :lookaround: :mad:

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

@pierrepetr

Odkaz si mu poslal,ale popis konfigurácie je zlý.
Ako bude prepínať 23,5E a 5E z toho odkazu ?
Mne je to jasné, ale neviem či aj ESPOSITOVI.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

@ESPOSITO

nepises ake mas STB, pretoze akakolvek dobra rada moze byt zbytocna, ak tvoj STB nebude podporovat potrebne protokoly pouziteho DISEQC...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

@Rasto

poslal jsem odkaz jen jako inspiraci,že to jde,nekontroloval jsem funkčnost příkazů,není to můj příspěvek,jen ukázka,že to jde

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra