![]() |
|
Octagon SF4008 - po zapnuti ze Standby signal 0U "hloupých" přístrojů jsem se zatím s tímto nesetkal,prosím tedy chytřejší o radu co se linuxových přístrojů týče.Pokud přístroj vypnu do pohotovostního stavu a za několik hodin ho zase zapnu,mám na pozici 23,5 signál 0.Musím tedy tuto pozici znovu celou prohledat aby mi najely kanály(naštěstí jich tam moc není)Pokud přístroj vypnu a během chvilky ho zase zapnu,tak kanály normálně najedou.Mám DiSEqC,pozice 13,5-19,2-23,5.Je divné,že mi to dělá pouze u 23,5.Tuner je nastaven stejně,samozřejmě krom pozic DiSEqu.Už jsem laboroval s nastavením tuneru,ale výsledek je stále stejný. Octagon SF4008 je celkem chvíli na trhu,denně jsou nové image,tak zda přístroj ještě není zcela doladěn od výrobce,nebo mám něco blbě v nastavení?Hlava mi to nebere ![]() Octagon SF4008,Maximum E-85(1,0°W-13,0°E-19,2°E-23,5°E),OLED55C8PLA
|
jirc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 181 |
![]() |
|
RE: Octagon SF4008 - po zapnuti ze Standby sig...nazdar, robi to fastscan. finta znie: zmen fastscan na ineho operatora a mas po probleme, cau. |
vlasti
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 19 |
![]() |
|
RE: Octagon SF4008 - po zapnuti ze Standby sig...Řeším stejný problém.Zdá se,že mi pomohlo znovu naladění celé družice.Ale použít před laděním vymazání všech programů.U Astry 23,5 překontrolovat DiSEq.Nejsem odborník, můžu se mýlit. |
sortimkv
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 42 |
![]() |
|
RE: Octagon SF4008 - po zapnuti ze Standby sig...ver tomu, ze sa mylis. |
vlasti
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 19 |
![]() |
|
Octagon SF4008 - vlastiTak na to bych opravdu nepřišel!!Raději se fakt zeptat chytřejších v tomto oboru!![]() Ve fastscanu byl uložen skylink,ten jsem změnil telesat a ještě jsem zakázal automatické rychlé ladění. Už se s tím trápím dva týdny a přestávalo mě to bavit, abych při každém zapnutí přístroje znovu přejížděl poz.23,5. DiSEq bylo první co jsem několikrát kontroloval,ale tudy cesta ne a ne vést. Děkuji "vlasti" za tuto fintu ![]() Octagon SF4008,Maximum E-85(1,0°W-13,0°E-19,2°E-23,5°E),OLED55C8PLA
|
jirc
![]() |
|
Octagon SF4008Ja bych prosil o radu kdo ma tento prijmac je to dobry prijmac funguje dobre s motorem ? ja koupil ferguson ariva 4k combo a nejsem spokojen |
STEAUA
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 279 |
![]() |
|
Octagon SF4008Tento přijímač mám asi měsíc a mohu jen chválit.Trochu déle trvá než si ho člověk upraví k obrazu svému a vychytá různé mouchy.Ze mě tady mohu jen doporučit!Skoro denně od výrobce nové image.Výborný poměr výkon/cena.Jak chodí s motorem nevím,já mám osobně DiSEq.Vice zde: https://www.parabola.cz/clanky/6069/octagon-sf4008-prvni-linuxovy-uhd-prijimac-s-podporou-dvb-s2x-a-multistreamu/ Octagon SF4008,Maximum E-85(1,0°W-13,0°E-19,2°E-23,5°E),OLED55C8PLA
|
jirc
![]() |
|
Octagon a motorNo mě s motorem teda moc nespolupracuje (spíš vůbec), možná je to tím, že je zblblej z toho, že má v paměti pozice z openboxu. Sem to zatim moc neřešil, nechal jsem si jako hlavní openbox (má mcas a daleko lepší ladění a editaci programů) a octagon zapojil přes loop through a používám ho jen na dvb-t2, UHD a multistream na 5W. Takže si nejdřív openboxem natočim kam potřebuju a pak přepnu na octagon.Openbox SX6, Octagon SF 4008, anténa 120 cm, motor 53E-30W
|
hejta
Registrace: 5/2014 Příspěvků: 73 |
![]() |
|
RE: Octagon SF4008 - po zapnuti ze Standby sig...další čo o tom nič nevie,openbox (má mcas a daleko lepší ladění a editaci programů)táto veta je len k smiechu![]() Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
|
pele1
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 5 397 |
![]() |
|
RE: Octagon SF4008 - po zapnuti ze Standby sig...obecne plati pokud je s motorem problem staci udelat jeho tovarni nastaveni (skryte tlacitko, drzet nekolik vterin) po te nastavit na Octagonu USALS a bude to fungovat. Jak jsem psal na zacatku, plati to obecne pro vsechny prijimace, tento problem vznikne prave pri zmene prijimace za jiny, stava se to celkem casto. |
gsmobil
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 496 |
![]() |
|
@gsmobilTím si nejsem až tak jistý, jeden motor HH Stab minimálně 10 různých přijímačů za týden a vše funguje pořád jak má, problém je v motorech - čínských šrotech, HHStab, Moteck nikdy žádný problém. Ještě mne napadlo zdali vůbec některé přijímače mají licenci DiseqC :-). |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
@matchboxxPřesně tak, taky měním přijímače u jednoho motoru STAB HH120 jak ponožky a nikdy jsem neměl problém. Stačilo zadat souřadnice do přijímače a motor jel jak pila. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 942 |
![]() |
|
RE: Octagon SF4008 - po zapnuti ze Standby sig...no sam uzivatel pise ze ma v pameti... tudiz predpokladam, ze to nema delane pres USALS, ale klasicky uklada dane pozice satelitu... |
gsmobil
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 496 |
![]() |
|
@gsmobilMáš pravdu, u diseqc je asi nutné při změně přijímače znovu uložit družice. Já používám pro běžné sledováni tv výhradně USALS, diseqc jenom vyjímečně při pokusech zachytit nějaký slabší signál. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 942 |
![]() |
|
Octagon FS 4800Jsem v linuxu nováček koupil jsem tento stroj Octagon FS 4800 a potřeboval bych poradit s nastavením IP adres konkrétně pro Cccam protocol |
Maiky47
Registrace: 5/2017 Příspěvků: 9 |
![]() |
|
![]() |