Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Zostavenie anteny

potrebujem poradit ohladne instalacie a zlucnia rozvetvenia anteny(satu) ma niekto chut poradit?? ked tak do spravy diky

forak
Registrace: 7/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37
Odpověď v diskusním vlákně

@forak

tak povídej,co chceš poradit?

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

nemozem ti poslat spravu ?

forak

@forak

nie,lepší tady,mohl bych ti špatně poradit,tady mě doplní,nebo opraví jiní

pierrepetr

pierrepetr

klobuk dolu!!!
Skromnych ludi je tu malo R^

par32
Registrace: 11/2007

@par32

soukromě je to vždy na kulový,nevíš,kdo ti bude radit kraviny

pierrepetr

RE: Zostavenie anteny

uz to vidim jak sa to tu zmeni za chvilu na boj :) no chcel by som spravit antenu pravdepodobne z dvoch smerov ako to zlucit a potom zase dolu rozlucit na viac teliek co je potrebne resp comu sa vyhnut a satelit je asi lepsie riesit osobitne ze?davat to do hromady to bude asi zbytocne komplikovane a asi aj drahe

forak

Pri tvojich znalostiach sa vyhni samoinstalacii. Budes sa s tym babrat a nakoniec aj tak niekoho zavolas a zaplatis.

Kasr
Registrace: 8/2008

kasr

ja chcem rady co my k tomu treba nie co mam robit ak nemas zaujem radit technicky tak sa radsej na to vy..r

forak

@forak

https://www.parabola.cz/abc/multifocus/

asi vše co potřebuješ,abys mohl kecat do práce firmy

pierrepetr

piere

hlavne zlucenie anteny hore a dolu zase rozdelenie by som chcel

forak

@forak

u skylinku to jde,můžeš zkusit,nahoře sloučíš horní pásmo V a H z quatra a máš to komplet v jednom kabelu

pierrepetr

"ja chcem rady co my k tomu treba nie co mam robit", tohle mě vždycky dostane... :)))

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@forak

Jednoduchá odpověď:
Potřebuješ satelitního technika, peníze, čas a telefon, abys ho mohl objednat.

Složitá odpověď:
Potřebuješ držák paraboly, hmoždinky, vruty, šrouby, matky, podložky, paraboly, držáky LNB, LNB, F konektory, koaxiální kabel, Multipřepínač s počtem vstupů podle počtu družic a počtem výstupů dle počtu TV + napájecí zdroj, měřící přístroj satelitního signálu, úchytky koaxiálu, případně okenní průchodky, STB přijímače nebo TV se sat. tunery.
Dále potřebuješ šikovné ruce a do nich vrtačku, vrtáky, vidiové vrtáky, šroubováky ploché i křížové, kleště ploché, kleště kombinované, štípačky, ořezávač kabelů, klíče ploché nejlépe stranové, případně gola sadu a taky dostatek času a trpělivosti a dobré znalosti o instalaci sat. rozvodů.
Pokud jsem na něco zapomněl, klidně mě může kdokoliv doplnit.

ja987
Registrace: 1/2016

@ja987

ještě karty a platit,nebo 4 z tanku

pierrepetr

@ja987

Moc hezká odpověď, děkuji za ni. (Myslím to vážně, nedělám si legraci). Pravda, já jsem se neptal, ale se zájmem jsem si přečetl odpověď. Koukám, že to tady na parabole žije ve dne v noci a že třeba v tomto vláknu je reakce i půl hodiny po půlnoci... . A taky se rád pobavím když čtu vtipné (a neurážlivé)odpovědi zkušených pardálů... . R^ :8)

mkolega
Registrace: 12/2016

Poradím ti jako amater,pokud máš dost peněz-mužeš zkoušet do nekonečna+studovat,bude tě to možná bavit jako mně,hraju si už minim 15let od satu přes dvb-t-t2,kabel a iptv,nebo si zavoláš machra-zaplatíš a máš pokoj+servis! :lookaround:

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

tak som sa tu toho vela zase dozvedel diky chytralkom typu ja000 a este chytrejsieho tu(nevhodné slovo)ana fakt ma zmysel sem aj daco napisat tymto (nevhodné slovo)ozom a zato vas tu pasujem za kralov ........

forak

@forak

vstup do fóra žádá technické minimum,což ty nemáš,tak se nečíl a studuj,za pár let budeš mít instalace v malíčku

pierrepetr

Z praxe

Není pro montéra nic horšího, než napravovat nezdary zákazníka. K tomu samozřejmě patří předchozí vlastní nákup materiálu. Zákazník si totiž neuvědomí, že materiál přes montážní firmu jej přijde levněji. Zákazník totiž v domnění, jak montážníky doběhne, si koupí nejlevnější materiál (např. kabel, zesilovač, filtr, anténu/parabolu/konvertor) a pokud je to vůbec použitelné, pak to mívá katastrofální kvalitu. Osobně jsem odmítl realizovat anténu se zákazníkovým 5mm kabelem, který bych nedal ani pro vnitřní rozvod. Terestriální anténu/y bych volil až podle lokálního měření i s ohledem na polaritu signálu.
PROTO SE TAZATELI NEURÁŽEJ A OBRAŤ SE NA MÍSTNÍHO PROFÍKA. Úspěch bude zaručen a myslím i levnější cena.
Rád bych navíc připomenul, že slučování/rozbočování, sdružování/separace + konektory navíc je spousta pasivních prvků ve svodu, a tedy spousta útlumu. Pokud to je mechanicky možné, raději volím samostatné svody. Satelitní signál navíc nelze rozbočovat.

Bastlir
Registrace: 1/2008

@Bastlir

jenže je malý problém,co píšeš je pravda,ale tomu věří jen montážník,lajk se musí spálit,jinak neuvěří,i to je dobře pro HDP a spousta krámů v garáži

pierrepetr

@forak

Milý fóráku:
Pokud jsi napsal "ja chcem rady co my k tomu treba" a já Ti věnuji cca 10 minut mého drahého času, abych Ti přesně, slušně a pravdivě odpověděl a na to mne nazveš "chytrákem" tak nevím co si o Tobě mám myslet.
Chceš dělat něco, o čem moc nevíš a místo toho, aby sis vygoogloval odborné stránky a tam se poučil, tak tady hodíš takový dotaz a pak urážíš. Je to asi stejný nesmysl, jako bych se já zeptal "co potřebuji na ušití pánského obleku".
Anebo to byl fór, hoden Tvého nicku?

ja987
Registrace: 1/2016

@pierrepetr

Teď jsi mě opravdu dostal! Skylink jde opravdu tahat jedním drátem jako UniCabel!!! To je bomba. Jen, aby to tak vydrželo. Přidají jeden nevhodný TP a bude po parádě. :-)

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

podla toho

co citam od teba forak, bude lepsie ak si to das montovat niekomu, kto o tom nieco vie...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

Jo, a ten to z.kurví také :laughing:
I mezi odbornými firmami jsou podvodníci jako všude jinde.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

@HiFiOK

To máš bezpochyby pravdu. Vidím to každý den, když předělávám fušeřinu právě po těch "odborných firmách!"

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra