Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Standby režim Vu+Solo4k

Zdravím všechny.Parkrát se mi stalo že u tohoto přístroje v tomto režimu se po vypnutí proudu(bouřka) a jeho následném zapnutí přístroj samovolně zapnul.Lze toto eliminovat jiným režimem přístroje?(nestandby??) :lookaround:

Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al

Badis2
Registrace: 4/2015
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Standby režim Vu+Solo4k

Nevím, co tam máš za image, ale u openATV se tohle nastavuje v nastaveních, co má přístroj přesně udělat /zapnout, hl.spánek, nebo pohot. režim/...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Je tam VTI. Akorád je mi divné že např.video je ve standby a nezapne se po opětovném zapnutí proudu.Tv to samé.Taky ve standby a tohle to samovolné zapnutí neudělá.Rádio take....Vím že je několik režimů.Jde o to že s VUčkem i nahrávám pořady tak jestli změnou z režimu standby na jiný nepřijdu o nahrávání nebo tak něco. :8)

Badis2

@Badis2

Použi záložný zdroj a máš vystaráno... Aký image použiješ už bude jedno a krátkodobé výpadky elektriky ťa potom nebudú trápiť... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Maneto

No to asi až jako poslední možnost. :-/ Ale je mi divné že by na vypnutí/zapnutí proudu byl přístroj tak citlivý a reagoval svým zapnutím když všechny přístroje v domacnosti v režimu standby takhle nereagují.

Badis2

Respektíve obecně(nikdy předtím) jsem se nesetkal s takovou reakcí přístroje(ů). ;P Tak bádám jestli to je vlastnost nebo chyba.A zda se tomu lze vyhnout třeba jiným nastavení při zachování stávajících nastavení(časové nahrávání...)

Badis2

Návod ti dal hned v první odpovědi tukan (pokud VTI funguje stejně jako OATV).

sirda
Registrace: 11/2006

Tak já nevím, jak víc jasně Ti to mám říct, že to máš nastavené na "zapnutí" po výpadku proudu? Můžeš si to změnit, na co chceš, hledej podrobně v nastaveních, hledej ve webifu/nastavení, nevím jak to má VTI, ale určitě podobně...

tukan

Nevím,jak je to u linuxových přijímačů,protože s nimi nemám tolik zkušeností, ale co se týká klasických přijímačů, tak mi jich bytem několik prošlo, a všiml jsem si, že některé se po vypnutí proudu uvedli do standby, a nekteré se zapli.

0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel

palermo67
Registrace: 8/2011

Nemusíte hned štěkat.Od Tukana jsem pochopil že lze měnit nastavení pohotovostní režim/hluboký spánek/..O tom jsem tak nějak měl povědomí.Už mi taky nějaká ta elektronika prošla rukou.ALE netušil jsem že lze měnit i reakci přístroje( v těchto režimech)na nenadálou situaci( v tomlhe případě výpadek proudu) To jsou pane chytré stroje.Jinak i tak děkuju za rady. R^

Badis2

badis2

Když už tohle vlákno má mít nějaký smysl, tak napiš, jak a kde jsi si to ve VTI změnil, někomu to může posloužit. P.S. Chytré jsou, když si je umíš nastavit...

tukan

tukan

Neboj.Až se dostanu domů z práce budu to řešit přez nastavení a samozřejmě poreferuji o výsledku.Od toho jsou přece fóra. :8)

Badis2

Ked som mal nainštalované VTI u tohto prístroja používal som plugin Startuptostanby a ten skvelo fungoval-ako už z názvu vyplýva po výpadku prúdu ide prístroj do standby režimu.

STAN33
Registrace: 6/2006

Mno tak v nastavení jsem nic moc neobjevil.Jen tam je možnost změnit funkci tlačítka na vypnutí přístroje.Ze standby na totální vypnutí(nestandby).Otázka je jak se to bude chovat při časovém nahrávání.Aby se přístroj neprobouzel pomalu a neprošvihnul začátek a na konci nahrávání aby se vypnul.K tomu zřejmě slouží výhodně to standby. A nebo to ve VTI prostě není a nebo jsem slepej ;P

Badis2

@Badis2

Kolikrát denně ti vypínají proud, že se ti tak často nenahrají načasované pořady?

sirda

Jak napsal Stan33. Ten plugin lze stáhnout a u SOLO 4k fuguje 100%.

ritchi
Registrace: 8/2006

sirda

Ale oni se nahrají.V tom problém není.Samozřejmě proud vypnou jednou za čas.Nejde o život.

Badis2

ritchi

A kde prosím tě stáhnu ten plugin? :lookaround:

Badis2

@Badis2

V OATV se pluginy stahují pod modrým tlačítkem a potom pluginy, ve VTI nevím, ale snad je to podobné.

sirda

Ve VTI v menu - pluginy - stáhnout pluginy

ritchi
Registrace: 8/2006

A jako na potvoru už druhý den nejde update pro VUčko. Takže nemůžu zkusit ani ten plugin. ;P

Badis2

Je to už nějaký ten pátek co jsem na tomto stroji měl VTI, ale myslím, že u všech image je možnost volby co má dělat při výpadku proudu - rozhodně bych si toho všiml kdyby to neměl. Nevím proč mají defaultně nastaveno že po výpadku proudu má naběhnout a ne automaticky nenaběhnout nebo standby. Hledej znovu, mapř u openpli je to tuším přizpůsobení - po startu přepnout do standby...

Jantars
Registrace: 2/2008

A jseš si jist, že se tak zachoval po výpadku proudu ? Mně se taky občas sám probouzel, nebo naopak ve spánku zatuhnul. Zkus si zjistit, zda to nesouviselo s nahráváním, a pohrát si s nastavením automatické plné zálohy (máš-li ji), automatického update EPG, atd. Nic z toho by se např. radši nemělo dělat pokud i běží nahrávání.
Stejně to ale občas zazlobí :-(

Mila11
Registrace: 10/2012

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra