Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Nastaveni Humax icord HD - Skylink

Zdravím a prosím o pomoc. Rozesral jsem rodičům nastavení výše uvedeného receivru, který využívají na příjem Skylinku. Mají do něj připojeny 2 kabely, tak předpokládám, že jeden bude na Astru 23,5 a ten druhý na 19,2. Uměli byste mi prosím poradit, jak mam nastavit toto?
Satelite (Satelit) - vyberte požadovaný satelit, potvrďte tlačítkem OK.
LNB Frequency (Kmitočet LNB) - vyberte požadovaný kmitočet LNB,
potvrďte tlačítkem OK.
22 kHz Tone (Tón 22 kHz) - podle potřeby funkci zapněte (Enable) nebo
vypněte (Disable), potvrďte tlačítkem OK.
DiSEqC Input (Vstup DiSEqC) - vyberte požadovaný vstup DiSEqC.

Dále předpokládám, že anténa má být nastavená jako pevná a zvoleno 2 odlišné kabely.

Moc děkuju.

kokotus
Registrace: 8/2016
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nastaveni Humax icord HD - Skylink

Když jsi to "rozesral" TAK JEDINÁ A ÚČINNÁ RADA JE svěřit to odborníkům! Odborník ty očividně nejsi a začni tím že je zde sekce ABC a pokud mermomocí chceš něco dělat sám tak se uč!!Doufám že nejsi takový kolenovrt a raději obětuj peníz na instalaci na kterou očividně nestačíš.A bez urážky-takový jsou nejlepší-rozštelovat-rozhasit a pak HURÁ sem a lovit rady.
:lookaround: :O

slávista
Registrace: 11/2010

No myslel jsem, že to forum je od toho, aby zkušenější pomohli nezkušeným. Kdybys nic nenapsal, ušetřil by sis čas a vyšlo by to na stejno. Nejsem kolenovrt, potřeboval bych to dát do pátku dohromady. Jinak si samozřejmě odborníka pozvu. A bez urážky - takový jsou nejlepší - honit si ego.

kokotus

(nevhodné slovo)us

promiň ale musím. Ty jsi určitě předpokládal že se toto stane, když jsi registroval svůj nick před rokem...

Tak teď vážně. Ani najlepší odborník ti neporadí bez toho aby tvoju anténu videl. Ja si myslím, že to čo píšeš - jeden kabel 19.2E a druhý kábel 23.5E je blbosť, tak to na 99% nefunguje.
Zvedni (nevhodné slovo) a choď sa pozrieť k anténe čo je na nej namontované, prípadne urob fotku a daj to niekam aby sme to videli.
Na 99% je tam monoblock - t.j. "dvojokulár" a z neho dva káble.
Potom ti niekto kto má tento zázrak dokáže poradiť.

Dagy2

kdo si tady honí ego?
Pouze a pouze je napsaná pravda tak se hned nepoto.
Dostal jsi radu tak buď rád-ty očividně nemáš o tom šajn a eště si budeš hrát na uraženýho, doufám že ti poradí někdo, já to nebudu a doufám že další taky ne jenom proto jak se chováš,nejlepší obrana je útok, hurá sem a čekat a nic kloudnýho nenapsat a čekat až to přiletí zadara.Takoví to jsou nejlepší-doufám že se při platbě prohneš aby si příště věděl do čeho se máš pouštět!! :-/ Takoví jsou nejlepší :laughing: HOFK!!

slávista

Re:Nastaveni Humax icord HD

Humax iCord je dvou tunerový - TWIN - přijímač, tudíž druhý kabel bude zřejmě totožný z twin konvertoru pro možnost nahrávání. takže je zapotřebí se podívat, zda konvertor na parabole je jednoduchý se dvěma vývody nebo monoblock se dvěma vývody. Podle toho nastavíš DiSEqC vypnuto nebo zapnuto pro družici ASTRA 19,2 a ASTRA 23,5. U pevné antény nastav zda je připojen jeden nebo dva stejné kabely.

pepa12
Registrace: 6/2007

@(nevhodné slovo)us

Tyto přijímače byly ve své době jedny z nejlepších. Nevím už přesně, ale nahrávaly hodně programů naráz při dvoutunerovém zapojení a v seznamu bylo vidět, které je možno nahrávat. Dej továrko a jeď od začátku. Nevím přesně, ale hned v začátku nastavení bylo schema zapojení jednokabelové nebo dvoukabelové.
Mám za to, že se nastavovalo jednokabelové, ale jakoby pro oba tunery. 2 kabely budou určitě z Twinu.
Jinak něco je i zde:
https://www.parabola.cz/clanky/2999/humax-icord-hd-pvr-hd-prijimac-se-2-tunery/

radek1
Registrace: 1/2006

Tak zprovozněno... Mockrát děkuji za info, které mě navedly, jak na to. Slávistu zdravím a přeji mu, aby se měl moc fajn.

kokotus

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra