Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Naprosto prumerny sat. prijimac

Zdravim. Ja vim, ze se tu uz ptali asi vsichni stokrat, ale chtel bych se vas zeptat. Dostal jsem za ukol koupit novy prijimac (pro predstavu puvodni byl Topfield TF7700HSCI) a zda se, ze umrel tak hledam nahradu. Asi jedina podminka je, aby mel CI slot a pokud mozno, aby byl stabilni. Moc satelity nenakupuju a kdyz uz, tak vetsinou pro sebe, ale tento by byl pro znameho a moc nemam predstavu, ktery satelit by byl takovy "normalni".

Premyslel jsem o nejakem AB CryptoBoxu. Nehledam nic extra. Jen musi mit CI slot a byt v ramci moznosti stabilni. Pokud mozno uvitam nejake recenze na ten CryptoBox.

Dekuji dekuji mnohokrat !!! R^

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Naprosto prumerny sat. prijimac

Optibox S3 CI HD

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

A je tu aj recenzia:
https://www.parabola.cz/clanky/5962/openbox-s3-ci-hd-vyborny-full-hd-satelitni-prijimac-za-atraktivni-cenu/

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

bobo2

klidně mu vem ten Cryptobox a vůbec se toho neboj,čau měj se. R^

marksony
Registrace: 3/2006

Nedavno jsem jeden Topfield 7700 HDCI delal. Byla to myslim ta evropska verze. Vadne kondiky ve zdroji a na desce, stabilizator 24V a DC prepinac LNB. Vse vymeneno a splape zase dal. bobo2 ten openbox co ti zde radi je dobry prijimac ve sve cenove kategoriji. AB Cryptobox 650 HD taky ujde za ty prachy. Je to na tobe. :)))

HYPER
Registrace: 11/2010

to all

OK Dekuji za odpovedi. Ono ten Topfield jeste neni tak uplne mrtvy... jenom proste nejde vse s vertikalni polarizaci. Snimacem to neni, firmware jsem taky prehral a jelikoz jsem se uz jednou setkal s TF6000CR, tak se jeste podivam dovnitr a pokud bude neco nafoukleho a troufnu si to vymenit, tak ho zkusim jeste ozivit. Uvidime co bude nejlepsi reseni.
Jeste jednou dekuji za typy !!! Vazim si toho !!! R^

Zdravím Vás!

bobo2

Openbox s3 ci hd R^

ksatelit
Registrace: 4/2015

To: HYPER

Mám rovněž Topfield TF7700HDCI u kterého se bohužel začalo projevovat po určitém čase zadrhnutí v obraze a a televize zareaguje tak, že na 1-2s vypadne obraz, v rozmezí někdy několika minut, někdy po cca půl hodině. Zejména u HD programů. Zkoušel jsem několik CAM modulů ale vše je stejné. Opticky na elytech neni vidět jakékoliv vypouknutí. Aktuální software nenabídne aktualizaci. Tak jsem jej musel odstavit. Je to ještě nějak opravitelné? děkuji za případnou odpověď.

pepa12
Registrace: 6/2007

@pepa12

Před časem jsem opravoval TF7700HDCI- výměna myslím všech elytů, i těch nenafouklých. Po jejich vypájení a změření bylo ESR v řádu jednotek až desítek Ohm. Od té doby opět jede k plné spokojenosti majitelky.

decmen
Registrace: 2/2008

@bobo2

ono otazka co je to prumerny ?
radeji bych si vzal HDBox jelikoz cryptobox AB652 me tedy zklamal.

kristian1
Registrace: 7/2016

@bobo2

A co sleduješ? Jakou máš kartu ? ... to je důležité ... až pak bych řešil CI slot. To že jsi něco měl neznamená, že si nemůžeš dle svých požadavků pořídit ve stejné cenové relaci třeba nějaký linux ... pokud ti ho někdo nastavý ...

Dej sem požadavky typu:

1/2 tuner
HDD (ano/ne)
mám předplatné Skylink/UPC/ nebo něco jiného

a pak se dá přijímač vybrat ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

@bobo2

keďže kolega ivo2001 si nevšimol že kupuješ pre známeho. to sú najhoršie prípady.
Takže sa drž toho CI-slotu. Známy si vymyslí na budúci rok trebárs DIGI a ty budeš za totálneho vola že si mu kúpil parádny linux ktorý mu bude kompletne k ničomu. Známym a kamarátom by som nič nekupoval - vysvetlil by som mu možnosti a prípadné komplikácie typu karta M7 a nech si kúpi čo uzná za vhodné pekne sám.
Pomohol by som mu s nastavením a montážou.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dagy2 a ivo

Ma Freesat ICE. K tomu ma stary Technisat modul. Zadne extra funkce nechce. Jenom aby mohl prepinat programy. Nahravani, HbbTV atd atd vubec nepotrebuje. Chtel jsem mu vybrat proste neco s CI slotem, at si tam strci ten svuj Technisat a zbytek funkci uz mu jsou ukradeny.
Takze pro iva.. Jedna se o Freesat ICE, ma stary Technisat modul a i kdyz karta funguje v UNI ctecce tak jsem mu chtel pro jistotu koupit neco s tym CI slotem. Staci mu jeden DVB-S2 tuner, nahravat nic nepotrebuje.

Zdravím Vás!

bobo2

Pokial tvoj znamy nechce nevedome zdarma poskytovat ECM zo svojej Freesat karty cinanom, tak Cryptobox nebrat!!!

kobram
Registrace: 4/2014

Pokud bude mít kartu v modulu tak žádné poskytování číňanům nehrozí.

sirda
Registrace: 11/2006

2sirda: Jasne, ze pokial ju bude mat v CI module, tak taman nebude mat nic. Ale uz len z principu by som to nekupoval... Ked chce obdobny lowcost prijimac, tak to radsej nejake AMIKO. Ma aspon fastscan pre FreeSat a Skylink (maju to sice aj Cryptoboxy), ale ked si nevie dovozca urobit poriadok s vyrobcom, tak ho netreba podporovat. A problemov s firmware Cryptoboxov je este stale neurekom. Staci citat rozne fora.

kobram
Registrace: 4/2014

Nejde vše s vertikální polarizací

V mém případě to kdysi u jiného přístroje dělal vadný konvertor - stačila jeho výměna. Třeba to pomůže i zde.

nikname
Registrace: 6/2008

Nepomuze. Uz jsem se taky setkal s tim, ze v LNB odesla shodou okolnosti taky jenom vertikal, takze vymena LNB probehla jako prvni.
Uz jsem se s nim domluvil. Zasahovat do Topfieldu nebudu, on moc stejne TV nesleduje a predstavil jsem mu navrhovane prijimace a jelikoz nespecha, tak jsem mu naladil vsechny horizontalni kanaly a jelikoz v horizontalu jsou ct1 ct2 nova a prima tak prej moc spechat s vymenou prijimace nebude. Ovsem plati si Freesat, ale to uz je jeho vec...

Zdravím Vás!

bobo2

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra