![]() |
|
Slabý zvuk tv Philips 43PFS4132Zdravím, koupil jsem rodičům TV Philips 43PFS4132, propojena s Gosat 7056 HDMI kabelem. Problém je se zvukem. Rodiče hůře slyší. TV hlasitost nastavena téměř na max, na sat. přijímači také téměř na max, přesto nic moc. Repráky na TV občas drnčí. Stará televize byla připojena přes SCART, zvuk byl lepší. Kde je chyba? Dík za rady. |
Amater51
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 51 |
![]() |
|
@Amater51chyba je v těch chrastítkách,spíš určených pro sluchátka,kup jim k tomu dvě bedýnky aktivní |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
RE: Slabý zvuk tv Philips 43PFS4132Ano, nejlevnější možnost, vyber spíše klasické stereo 2.0, nejlépe nějaké dřevo, čím větší, tím lepší (většinou), k PC to nebývá nějaká vyšší kvalita, ale stoprocentně lepší než repro/zesilovač v TV.A možná bych pouvazoval o bluetooth sluchátkách, příjemná vecicka, ochrání sousedy.. ![]() Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Slabý zvuk tv Philips 43PFS41322.0 mám na mysli proto, aby byly bez subwoferu (2.1,popř.5.1), který jim je na mluvené slovo stejně nanic, jen si to zaduní a víc ceny bude v těch dvou důležitějších dvou širokopásmových repro.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Slabý zvuk tv Philips 43PFS4132Můžeš vybírat i poklepem..![]() ![]() Stejnou službu ti udělá i kdejaka starší "věž" s aux vstupem.. Prostě cokoliv mimo ten hnůj, znám jen jednu TV, která má poslouchatelné vlastní repro a to Philips 8008, která se už nevyrábí a já blbec ji pustil.. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Slabý zvuk tv Philips 43PFS4132Poslouchatelné myslím i na hudbu. Na žvanění víceméně vyhoví i ty chrastítka s ozvučnicí v těch plastový TV.Osobně bych je ale zakázal zákonem ![]() Teď me napadá, že by mohl vyhovět i některý z těch dneska módních soundbarů. Osobně to nějak nemusím, zvlášť za ty prachy to je nesmysl, ale když se to někomu líbí..proti gustu žádný dišputát. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Slabý zvuk tv Philips 43PFS4132Mám na chalupě taky levného Philipse, repráky směřují do zdi, zvuk nepoužitelný. Takže do sluchátkového výstupu stereo geniusky ve dřevě a pohoda. Za 1000 Kč máš Genius SP-HF 800A 2.0, kterými ozvučíš celý byt až ohluchneš k obrazu rodičů.![]() |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: Slabý zvuk tv Philips 43PFS4132To dřevo je samozřejmě dýhovaná MDF, ale přes 1cm silná. |
konas
![]() |
|
RE: Slabý zvuk tv Philips 43PFS4132Me u nich trochu dostaly ty malé stredobasy (Raději bych jeden větší než toto) a ještě ty 1" satelity..![]() Osobně bych jim par stovek přidal aspoň za tohle: https://www.zbozi.cz/vyrobek/genius-sp-hf1800a/ https://www.zbozi.cz/vyrobek/creative-labs-repro-gigaworks-t20/ (Bez záruky) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
@Tomik535To byl jen příklad rychlého jednoduchého řešení. Mě právě zbyly staré geniusky, kdysi vyhozené v práci kvůli rozkmitávání jednoho kanálu. Všecko je lepší, než ty philipsácké chrchláky otočené dozadu. Aby to vylepšili, jsou tam tři, jeden jakoby středobas. Všechny tři jsou na nic, použitelný zvuk z toho neleze, přestože softwarově se snažili. |
konas
![]() |
|
RE:Slabý zvuk tv Philips 43PFS4Chlapi, dík za rady. Víc chrčí pravý reprák. Jako by tam bylo něco volného, pokud na něj přiložím ruku, je to lepší. Hlasitost jak na satu, tak i na TV je skoro na max, já slyším celkem normálně, ale třeba muziku bych pustil hlasitěji a to je skoro nemožné. Není to na reklamaci nebo u Filipů je to normál? To samé zapojení jsem o víkendu v rámci nouze měl na malý Hnůjdej a byl slyšet víc. |
Amater51
![]() |
|
@Amater51Reklamací určitě nic nezkazíš, externí bedničky můžeš pořídit vždycky. Laciné čínské repráky v TV mohou dělat lecos. Fildové mají jednu dobrou věc, že hlasitost sluchátek se dá softwarově nastavit. Nevím jak teď, ale ta moje laciná mrcha 32FPL3517H to tak má. Jinak bylo u ní nepoužitelné tovární nastavení, na to se nedalo koukat, ale dvě hodiny s nosem na obrazovce to naštěstí spravily. Se zvukem jsem ale nic nepořídil.![]() |
konas
![]() |
|
RE: Slabý zvuk tv Philips 43PFS4132no skusil by som aj iny vstup hdmi, potom ci tam nie je aktivna nejaka funkcia co to zblbne. A reklamacia sa neda tiez vylucit.Aby to nebolo pocut, ked su obidve skoro na plne gule a este tam nieco chrci urcite nie je normalne .....![]() ![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Slabý zvuk tv Philips 43PFS4132Mám také Philipse a zvuk je opravdu slabý.Některé stanice musím hodně zesilovat.Je to ale myslím běžný nedostatek plochých TV,protože ty repráčky nemají holt žádnou ozvučnou desku.Propojit se zesilovačem a do reprobeden nebo koupit aktivní repráky. |
sigur
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 120 |
![]() |
|
@Amater51Nevím, proč to máš zapojeno přes Gosat, když tento Philips by měl mít i sat. tuner.Podívej se do menu, zvuk a vypni tam hlavně automatickou hlasitost a uprav další nastavení zvuku. Pokud je to nová TV a opravdu to není normální, bez obav reklamuj u prodejce, nebo zavolej podporu Philips. *******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
chlapito sou levné dreky a zvuk je otřes kdysi jsem koupil Oravu a je to v bledě modrým![]() ![]() ![]() ![]() Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 781 Galerie: jackino |
![]() |
|
@ja987TV má sat tuner, jenže nemám modul, snad ho pořídím později. Spousta odborníků má za to, že je lepší satelitní signál přijímat přes sat. přijímač. |
Amater51
![]() |
|
RE: Slabý zvuk tv Philips 43PFS4132Možná rada stopatnáct: co oslovit nějaké profíky v místě?Vestavěné reproduktory v každé televizi jsou hnus, ale že by nebyly slyšet? To vypadá na nějakou principiální chybu. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@Amater51Ptal jsem se na to STB, protože Philipsy nemají rády čínské HDMI kabely. Mně čínský HDMI kabel od IPTV rozhazoval naladěné kanály i oblíbené a nebo po zapnutí po naskočení loga stále vypínala znovu zapínala. Vyměnil jsem kabel z Číny a pohoda. Zkus kabel ještě zapnout do HDMI 2 - ten nemá ARC.*******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
@sigurI u ploché TV se dá udělat silnější spodní rantl, a dát tam repráky směřující dolů. Pak je zvuk slušný,v mezích možností, jako u spousty jiných TV než Philips. |
konas
![]() |
|
RE: Slabý zvuk tv Philips 43PFS4132@konasTak možnosti vylepšení zvuku jsou,nicméně nikdy ten zvuk myslím nebude kdovíjaký.Při koupi jsem to moc neřešil a když sleduji hudební pořad a záleží mi na zvuku,pustím si zvuk do receiveru a do reprobeden. |
sigur
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 120 |
![]() |
|
@sigurJasně, ale to by musely repráky být poslouchatelné což u mého laciného, i když 100Hz Philipsu 32FPL3517H, nejsou. To je buď zasykané nebo zahuhňané. Nic lepšího jsem z toho nevyloudil. |
konas
![]() |
|
Slabý zvuk tv Philips 43PFS4132Ještě jeden dotaz. Můžu naladit volně šířené programy ze satelitu bez vloženého dekódovacího modulu? Dík |
Amater51
![]() |
|
@Amater51Určitě ano. Naladíš všecho, jen ti halt kódované, bez modulu a karty nebudou hrát. |
konas
![]() |
|
@ja987Díky, po přepojení do HDMI 2 bez ARC je to lepší. A také vyměním HDMI kabel za lepší, tento byl přibalený u GoSATu jako dárek.Děkuji všem za rady a přeji klidné vánoce. |
Amater51
![]() |
|
RE: Slabý zvuk tv Philips 43PFS4132Naladil bych sat přímo v TV a vyzkoušíš tak jak to z tou hladitostí je na Óčku a dalších volných programech. |
Messner
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 18 |
![]() |
|
![]() |