Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

Vánoční mše z Vatikanu v UHD

Vánoční mše Papeže Františka, budou moci diváci v dosahu satelitu 13E sledovat i v nejvyšší možné kvalitě UHD 4K.
Rai Vaticano ve spolupráci s vatikánskou televizí CTV odvysílají dvou hodinový přímý přenos z baziliky sv. Petra na kanálu Rai 4K.
Přenos se bude vysílat i ve 40 zemích světa prostřednictvím domovských televizních společností.
V UHD bude i přímý přenos papežského požehnaní Urbi Et Orbi.

Vánoční mše - 24.12. FTA Rai 1, Rai 4K* od 21:30h
Urbi Et Orbi - 25.12. FTA Rai 1, Rai 4K* a ČT2 + dalších cca 100 televizí od 11:55h

(zdroj: Rai Vaticano, CTV)
* podle předběžných informací, by přenos na kanálu Rai 4K neměl být kódovaný, nicméně neručím za tuto zprávu.

Všem čtenářům a redakci Paraboly přeji krásné Vánoce, pohodu a klid.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Registrace: 8/2015
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 59
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vánoční mše z Vatikanu v UHD

Tak žiadny live prenos sa ešte nekoná... Je to len niekoľko sekundová smyčka... :((

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Maneto

Mse bude 24.12. pri narozeni Krista. Druhy den bude pozehnani mestu a svetu jako poselstvi jiz narozeneho Krista. Ted probihaji testy vysilani.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Děkuji za informaci, rád se podívám. Akorát mi uniká smysl, proč je to v UHD, když není třeba sledovat žádné titěrné podrobnosti. Při bohoslužbě jde především o slova. Bohatě by stačilo HD, i SD, jak to bylo každý rok doosud.

ja987
Registrace: 1/2016

@ja987

No jak se to vezme. Asi jsi nikdy nebyl v bazilice sv. Petra, rekneme, ze tam je na co se divat. ;) A televizni kamera Ti umozni alespon neco videt.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

To si piš, že jsem tam byl i v Sixtinské kapli.

ja987
Registrace: 1/2016

@ja987

Tak v tom pripade je Ti vse jasne... ;)

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Taky jsem tam byl, i na kopuli, odkud je krásný výhled na antény RTV Vatikán. Rád si to připomenu. Akorát mám pocit, že nějaký dřívější přenos 4K z Vatikánu mne kvalitou zklamal.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

@omar3

A ja si myslel, ze napises krasny vyhled na Rim. :)) Nejsem si jisty, ale neni toto prvni prenos ve 4K? Alespon pro Rai urcite ano. Zda neco zkousela CTV tak to nevim. Tento prenos bude dokonce v 8K, takze kvalitni bude si myslim. Tento format si Rai vyzkousi poprve. Jinak japonska NHK bude v 8K vysilat Olympiadu.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

My jedinci postižení RTV se nejprve díváme po anténách a až potom po památkách. Mám pocit, že ty obrovské antény ve vatikánských zahradách jsou i natáčecí.
Myslím, že jsem už odtud viděl nějaké velikonoce. Obraz byl sice ostrostí 4k, ale byl takový, s odpuštěním, vyblitý v porovnáním s demo smyčkami na jiných UHD kanálech.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 59

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra