Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Kostickovaní obrazu

Zdravím, v poslednich dnech mi dost casto kostickuje a rozpada se obraz u transporteru 12344/H/29900. U jinych je to naprosto v poradku. Vždycky to napr hodinku v pohode funguje a pak prijde cca 20 min kdy se na program neda divat. Dnes tu byl satelitní technik vsechno proměřil, parabolu trosku upravil a ted uplně stejny problem. jinak sila signalu cca 72, kvalita signalu podle toho co ukazuje take v pohode. Ma někdo podobny problem?Začínam z toho byt mirně nestastny. Jsem na voziku, nemam moznost si tam sam vlezt apod. navic pred olympiadou mi to dost vadí. děkuju za jakoukoliv radu.

sajfa
Registrace: 6/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41
Odpověď v diskusním vlákně

to jiva47

"stejný problém"

To znamená, že Gosat chvilku šel bezvadně a další chvilku nevalně??? Jestli měl vadné kondíky, pak výpadek 12344 musel být trvalý! Není-liž pravda?

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

RE: Kostickovaní obrazu

A už to začíná být guláš a navíc hlavní tazatel bez zájmu o diskusi. Za to bych dával napomenutí od redakce.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

Zdravím, odpovídam na dotaz. modul Technisat Technicrypt IR CI+ a ted dopoledne jsem to zkousel a kostičkovala CT24 i bez modulu, takže v něm problem nebude patrně. co se tyce aktualizací, mam nejnovejsi možnou jak jsem zjistil. jinak jeste ohledně signálu uroven: 72, kvalita od 9,3 do 9,8 dB

sajfa
Registrace: 6/2006

tych 9,3 nic moc, aka je parabola?

satan
Registrace: 1/2006

Modul tedy můžeme vyloučit když kostičkuje i Čt24 HD.
Docela slabá kvalita 9,3/9,8 db na to že byl u ní vylezený technik.
Bohužel pokud máš v pořádku parabolu nepokroucenou a jinak nezdeformovanou asi budeš muset zavolat pořádného technika na seštelování.

Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.

lachtan
Registrace: 7/2007

Já bych vyzkoušel ještě úplně samostatnou antenu se samostatným vedenim(alespoň pro potvrzení příčiny problémů). Nedávno jsem měl podobný problém a pak se z toho vyklubal problém se zemní smyčkou. Občasný charakter problému způsobovalo z spouštění jiných vykonových spotřebičů v domě.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

Trochu odbočím vedle na 13e 10 790 kde je paket SRF mi taky blbneˇ(trhaný obraz) signál dobrý,všechny ostatní tp z hotbirdu jedou OK včetně Supertenisu dělalo to na arivě a teď i na Opticum HD nevím kde je zakopaný pes Rv

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

pomoct

ti jackino neviem, avsak ubezpecit ta ze SRF, RTS, RSI na 13E slape bez zasekov, to mozem...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

jackino

Nepřeklepl jsi se náhodou v té frekvenci?

Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.

lachtan
Registrace: 7/2007

@lachtan

jo překlep to je detail 10 971,ale jak píšu(sekání) až se oteplí vyměním lnb,mám jednu testovací metrovku pořád s ní brázdím orbit :O teď parkuje na 30w,když byla na hotbirdu tak ti švýcaři jeli bez sekání :mad:

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino

@jackino

pri nastaveni ako mas teraz, ti slapu tv stanice RSI La z toho isteho paketu /SRG/, bez zasekov? Jednoduchou analogiou sa da potom zistit, kde moze byt problem...Pretoze ak mas zaseky na SRF /crypt viaccess/, tak by si mal mat zaseky aj na RTS a RSI La.

bohus31

@bohus31

Seká se celý Tp :O

jackino

pre mna

je zaujimave, ze mne cely TP 17 slape ako svajciarske hodinky na relativne malej Maximum E-85 multifokus. Podla mna jackino, vyskusaj doladit nastavenie skew LNB na TP17 orbitalnej pozicie 13E, odhliadnuc od kvality signalu na tv stanici supertennis...

bohus31

@Antonín

měl tam snad technika,navíc je na vozejku,tak tvoje rady nejsou pro něho

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@Antonín

bez zpětné vazby nelze radit ani invalidovi,pro jistotu vyjmenuješ všechno,to je tvůj bl.ábol

pierrepetr
Registrace: 5/2006

kostičkování-špatně nastavená parabola

Ahoj ,s tímhle transpondérem jsem měl problém v létě na TV Philips a pak se to nějak samo srovnalo .Nedávno mi zase kostičkovaly programy na transpondéru Astra 23,5°E 12 090 .Původně jsem si myslel ,že bude problém ve firmwaru,ale jak před dvěma týdny silně foukalo tak to pohlo parabolou a vše je OK. Takže moje rada je ,ať ti někdo pořádně nastaví parabolu.

jardadts
Registrace: 10/2014
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra