Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Naladění hotbird

Dobrej stále se mi nedaří naladit většina polských programu akorát naladim Tbn Poland ale chtěl bych třeba Fun tv,Esku tv což mi bohužel nejde co s tím diky

parabolek
Registrace: 3/2018
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

=dobrej=

Chce to pořádně naladit parabolu :bigeyes:

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

RE: Naladění hotbird

A mas vůbec satelitni prijimac podporujici i normu DVB-S2/QPSK,8PSK MPEG-4 H.264? Jakou znacku prijimace používáš.

HYPER
Registrace: 11/2010

Aby cryptobox 650 hd

parabolek

Parabola naladěná na jihozápad zde chytám Thor,a Astrid 19,2

parabolek

Ahoj, máš tam motor nebo šilháš? Supertenis na 13E ti jede ten u mě je hodně náchylný na signál, když ten byl jsem mělo by jít pak vše. Jinak Eska je kódovaná, jen ty tématický stanice jsou FTA.

FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink

killors
Registrace: 3/2007

Mám na brejlích bez motoru vlevo Thor a napravo astru 19,2,hotbird chytam blízko astry

parabolek

@parabolek

Z teba to ide ako z chlpatej deky, to si mal napísať hneď - kolko chytáš na tu parabolu družíc. A stále si ešte nenapísal dôležitý parameter aký priemer paraboly máš.

Rasto1978
Registrace: 6/2010

parabolek

Dnes jsem zkoušel na parabolu 60 připojit přes DiseqC HotBird a taky mám slabý signal,chce to zřejmě pořádně doladit,nejlépe měřákem...

hoss
Registrace: 8/2015

samozrejme že merák . bez meráku to ide iba na 99%. a to som včera dával novú parabolu gibertini 100 cm a inverto red. kto mi merákom vytiahne viac dám mu 100 € .

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Parabola 80cm

parabolek

hotbird je mikrovlnka, ten chodí i na 40tku

1+13+19+23+28

keff

@parabolek

tak si to nastav,nebo zajdi do místní pivnice,pepík to umí za pívo v ruce

pierrepetr
Registrace: 5/2006

hoss@parabolek

No vidím, to sa tu zase stretli "amatéri"!!! :))
60ka parabola je prd, keď na nej dáš LNB, ktoré "škúli" - výsledný signál bude o ničom, na hrane a taktiež ba má zaujímalo, že akou parabolou chytá "parabolek" signál z pozícií Thor 0,8W a Astra 19,2E?

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

A taktiež aj podľa údajov tu na parabola.cz je odporúčané použiť na pozíciu 13E - Hotbird parabolu z priemerom min. 70cm!!!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

Pepík z pivnice tu žádnej není,a ano jsem amatér a nestydím se za to, každopádně signál tam je jen jak píšou ostatní je potreba si s tím vyhrat

parabolek

dalši provokater čo si nezna doštelovat parabolu

jony44
Registrace: 1/2017

Nevím čím tady provokují jen jsem se slušně zeptal co s tím tak se hoď do klidu

parabolek

@parabolek

Nič v zlom,"hádžeš tu ramenami", ale neodpovedal si nám na základnú otázku, vieš o tom?
Na akom type paraboly skúšaš nastaviť ten Hotbird, hmm?

mmiriboy

Chlapci mám 80 ctku parabolu už jsem to psal

parabolek

@parabolek

Ok! Ale 80-ka p. na príjem sat.signálu z 0,8W Thor + 19,2E Astra + 13E Hotbird - no nehnevaj sa, ale to nie je nič moc!!!
A na akú sat pozíciu máš nasmwrovaný stred paraboly?
;)

mmiriboy

1. Šilhání rozdílu 20 stupňů je na hraně paraboly 80 cm pro družice 1W a 19E ve střední Evropě. Ale pokud hrají, neměl by být zásadní problém s Hotbirdem.
2. Anténa asi míří někam na 9-10E, Hotbirdové LNB musí být ve zhruba ve středu, blíže k Astře. Ale to asi máš. Najdi nejlepší polohu paraboly pro obě krajní družice. Pak hledej polohu pro prostřední LNB, doma nejlépe tak, že budeš pomaličku posouvat na jednu i druhou stranu, až to vypadne a pak dáš LNB do středu těchto krajů. Totéž udělej s předo/zadním posunutím, a se skew (pootočením), a když to "vyměření" krajů udělá na dvou kanálech s různou polarizací (vertiklální/horizontální) a různým pásmem bude to dokočoko.
3. Pro jemné naladění Hotbirdu je skutečně dobrý SupertennisHD, je to volná stanice, není zaměnitelná, a je dost slabá, pokud tato hraje, tak bude hrát všechno ostatní.
4. Tvým probléme je zřejmě buď nepřesné nastavení místa LNB, nebo ne moc kvalitní LNB (případně nevhodné LNB pro šilhání.) Zkus nejprve jiný kus. Je to pár korun a možná si ušetříš štrapáce.

Antonín
Registrace: 8/2005

Antonín je hlava líp popsat to ani nejde i bez piva v ruce viz víše,no parabola se neladí s pivem v ruce😁, super tenis by měl jít jinak je to fakt špatně

Vu+Uno 4 K Se

Laik
Registrace: 5/2007

Tondo díky mrknu na to

parabolek

na 80cm parabolu musi aj hispasat 30w šlapat možne tie slapšie transpondery nie či

jony44
Registrace: 1/2017

@jony44

áno keď bude samostatne, nie s multifeedom.

Rasto1978
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra