Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Jiné placené TV

Zpoždění O2 TV

Zdravím, kolega mi říkal, že sledoval na O2 zápas Sparta - Opava v hospodě a signál prý měl 7 min. zpoždění... Je to vůbec možné??? Moc tomu nevěřím, proto se ptám. O2 mám doma, tak jsem to porovnal s Tipsportem a Fortunou LIVE a zpoždění bylo neznatelné... Děkuji za reakce.

Kante
Registrace: 8/2016
Odpověď v diskusním vlákně

@Kante

Zeptám se.teď jsem to byl zprovoznit kámošovi,nevím jaký má připojení(kolik je třeba na slušný chod?),ale obraz nesledovatelný,trhání,záseky zlatý SL ;P :bigeyes:

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

RE: Zpoždění O2 TV

Zpoždění tam vždycky je,prostě net.Ale srovnávat to lze tak akorát se sat. feedem.A jinak - když někdo použije navíc při pomalejším netu ještě třeba wi-fi,tak je sekání zaručeno.Před dvěma lety jsem O2 Tv testoval(net byl 100 Mb/s!) , přes wi-fi n ve vedlejší místnosti(než kde byl router) byl obraz na notebooku trhaný a skoro nesledovatelný.Dnes při rychlosti 300 Mb/s a pouze propojení LAN kabelem je vše bez záseku nebo trhání.A je to fakt 720p.Jak píšu jinde- to co vysílají je na úhlopříčku max.80cm.

jerzy
Registrace: 7/2008

@jerzy

Díky R^

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

Na takový optimální chod je třeba min. 12Mbit... Ale znovu se ptám na těch 7 min. To snad je na reklamaci služby... Nebo že by to bylo pomalým netem?? Ale prý se to nesekalo...

Kante

Ja mam v HBB pul minuty

Football
Registrace: 7/2018

Nejspíš obsluha posunula přehrávání pořadu zpátky o těch cca 7 minut.Nějaké mírné zpoždění proti pozemnímu vysílání tam je.Nikdy jsem to neměřil,odhaduji to na 5-8 vteřin.Co se týká kvality obrazu,tak ten je absolutně v pohodě.Sleduji na tv v popisu.STB mám na výstupu nastaven na 1080P.Používám LAN.Připojení k internetu mám po tom jejich často kritizovaném zvonkovém drátu a rychlost se pohybuje od 30 do 40 Mb/s.Co mi chybí,tím je prostorový zvuk a možnost trvalého nahrání nějakého pořadu.Já si na O2TV nemůžu stěžovat.

IQON Force 1,karta ICE,O2TV,TV Panasonic TX-P42S10E

daddy
Registrace: 8/2006

Podľa mojich skúseností, to oneskorenie z IPTV môže kľudne dosiahnuť aj 15, či 20 sek.
Tých 7 min. je už podľa mňa veľa, tiež si myslím, že tu bol prehrávaný spätne posunutý záznam.
:)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

A ešte to doplním o osobnú skúsenosť na margo toho oneskorenia - doma mám jednoduchý reťazec, IP kamera na bráne (sníma čo sa deje pri bráne a časť ulice), LAN domáca sieť a "zobrazovacie zariadenie. Po ulici prejde auto, ten prechod auta reálne počujem, keďže je leto a okná mám otvorené - keď vidím cez kameru a Linux stb+tv prechod toho auta, je tam oneskorenie cca do 1sek. Toto je prepojené cez LAN kábel.
Ale! Keď si otvorím IPTV aplikáciu trebárs na smartfóne, prepojenie cez wi-fi, tak tu to oneskorenie je aj 2 sek. A to je iba jednoduché domáce prepojenie kamery a tv (mobilu). Preto nie je sa čo čudovať, že pri takýchto aj športových prenosoch, je to oneskorenie videosignálu oveľa väčšie a to aj vďaka tomu, že signál musí prejsť oveľa dlhšiu trasu, než sa dostane do "cieľa".
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

@mmiriboy

Elektrické impulzy idú rýchlosťou svetla 300 000 km/sek. Asi máš doma veľa skla alebo diamantov, v nich sa hodne spomaľujú.

Karner
Registrace: 3/2010

@Karner

Tak v tomto sa veeeeľmi, ale veeeľmi mýliš!
Kamera spracováva/konvertuje digitálny signál z "videočipu" do štandardného video formátu (v mojom prípade je to mpeg4), ktorý je následne v rttp formáte posielaný po sieti a následne zase dekódovaný a prehrávaný na niektorom zo "zobrazovačov" (tv, mobil, tablet).
A pri takomto procese jednoducho dochádza k oneskoreniu. To nieje o rýchlosti svetla, ale o rýchlosti spracovania signálu na jednotlivých zariadeniach.
;)

mmiriboy

@Karner

Keby to bolo tak, ako vravíš, tak by trebárs aj športový prenos bežal v rovnakom časovom úseku a všade. Ale bohužiaľ tomu tak nie je. O takejto "maličkosti" ťa hravo presvedčí trebárs priamy prenos cyklistiky "Tour de France", poprepínaj si medzi vysielaním DVB-T, vysielaním DVB-S (rozdiel Skylink a FreeSat atď...) A ešte si to porovnajte z niektorým online prenosom z niektorých serverov. Garantujem, že ani jedna s týchto alternatív nebude časovo presne zosynchronizovaná z inou!!!
;)

mmiriboy

@Kante

moje zkušenost je, že je rozdíl, pokud se dívám na IPTV od O2 přes STB a nebo přes OTT v prohlížeči. Tady bývá časový rozestup plus minus 30 - 60 vteřin.
Ale zpoždění 7 minut je úplná kravina. Včera jsem byl v Olomouci na zápasu Sigma - Slavia a jeden můj známý, který je slavista, mně psal radostnou zprávu o krasném golu Slavie snad 30 vteřin poté, co padl...

zdrh
Registrace: 7/2015

@zdrh

Jo, přes OTT v prohlížeči to je cca 20-30 vteřin pozadu, to jsem zkoušel. Přes STB je zpoždění minimální a těch 7 min. bylo určitě skrz časový posun, který tam někdo nastavil. Když se obraz nesekal, tak to nemohlo být ani pomalým netem. Určitě časový posun...

Kante

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra