Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Diseqc prepinac nefunguje

Zdravim, vedeli by ste mi pls poradit s nastavenim Diseqc prepinaca?
Doteraz som mal len monoblock 19+23, vcera som kupil mutifeed drziak a dalsie LNB, ktore chcem mat na hotbird 13. + kupeny diseqc prepinac emp-centauri 2/1 option.
Vsetko je namontovane, signal chytam aj z monoblocku aj druheho lnb (ked zapojim LNB priamo do STB). Ked to zapojim cez diseqc prepinac, tak nejde vobec nic. Nastavenia v menu (cryptobox 650hd) som skusal snad vsetky, nic nepomohlo.
Moze byt pokazeny diseqc prepinac? alebo co s tym este skusit? dakujem :(

andrejmali
Registrace: 8/2016
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Diseqc prepinac nefunguje

daj 3 samostatné LNB a DISEqC 4/1. Ako má 2/1 vedieť, čo z monobloku pustiť ? A ak máš 2x 2/2, čo ten chudák prepínač má vybrať ?

Dzordzo
Registrace: 8/2007

A umí přijímač option ?

http://www.emp-centauri.cz/index.php?lang=cz&page=prodview&id_kateg=1&id_pkateg=20&id=31

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

isteze je to option:

https://www.sortec.sk/diseqc-1-0-prepinac-2-1-emp-centauri-s2-1pcnopt-w1-p-162-iw-opt_d365.html

tento mi poradil priamo predavac v sortecu, ze zvladne bez problemov monoblok+druhe lnb

andrejmali

@andrejmali

A umí přijímač "Option" (nastavení přijímače A/C)?

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr

@habr

neviem, kde by som to zistil.
v specifikacii na stranke vyrobcu je uvedene len toto:
"DiseqC 1.0/1.1/1.2/1.3 USALS 13V/18V, 0/22K"

je to cryptobox 650hd

andrejmali

@andrejmali

Tak já mám u LNB nastavení v menu:

Mini DisqC (A/B)--------position
DiseqC 1.0 (A,B,C,D)
DiseqC 1.1 (1-16)

habr

@habr

niesom teraz fyzicky pri STB, ale co si pamatam tam v menu je:

Diseqc 1.0 (1,2,3,4,burst1,2,auto)
Diseqc 1.1 (1-16, auto)

andrejmali

@andrejmali

Musí to jit ,když jsem začínal taky jsem měl monoblok+ lnb a s option to jelo,zkus ten diseq odpojit a znovu zapojit od stb

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

@andrejmali

Ak chces pošli mi tel číslo ja ti zavolám a vysvetlím ja to mám podobne aj ab cryptobox mám

tondo6
Registrace: 6/2014

@tondo6

Nemám ti ako poslať číslo, súkromné správy mi tu nefungujú. Môžeš mi to pls nejako v stručnosti napísať sem? Ako to máš nastavené? Dik.

andrejmali

Tak skúsim takto nechcelo sa mi to rozpisovat . :))) Tak 1 mám monoblock 2 je iné lnb. A ab mám nastavené a 23,5 b 19.2 c 0.8 ab y si pochopil a tebe môže písať ako 1 samozrejme je to cez 1.0 na 1.1 mi išiel len monoblock. Bacha ja mám 550 a niekedy mu hrabe že sa nedá prepnut. A samozrejme najnovší soft si hod vtedy mi to na druhej 650 funguje. Dokonca ja mám monoblock a ešte ďalšie 2 družice cez ďalšiu 4/1 . Aby som nezabudol musíš si zistiť na ktorej pozícií ako máš monoblock či máš 23,5 na a u teba teda asi číselné 1 . Preto som tí to chcel vysvetliť cez tel a mám na tom tento diseqc DiSEqC prepínač EMP P.162-IW 2/1 option

tondo6

na 650hd mi robilo to iste pri 23,5 19 0,8 nevedel som to rozchodit a ani som to nerozchodil.DiSEqC prepínač EMP P.162-IW 2/1 option .Sem tam to nabehlo ked som prepol napajanie lnb v menu ale po prepnuti druzice zas signal 0

shagrath
Registrace: 2/2010

Mne toto robí na 550 ale na 650 to ide ok neviem ale keď restartnem box tak to ide niekedy nabehne hneď niekedy to trvá aj minútu a niekedy nejde vôbec ;)

tondo6

Dzordzo, zapojenie je OK s option. Ten chudák DiseqC to vie, len mu treba dať správny signál.
Aj keď ja by som to tiež určite riešil 4xLNB + DiseqC4/1. dnes stoja LNB aj disseq pár drobných..

V tomto zapojení to nezvládá ten super prijímač cramobox. krkolomná kombinácia monobloku a diseq ho zabila.

Dagy2
Registrace: 11/2010

to chce linux primač

peterxxxx
Registrace: 9/2010

mne na dreamsky hd6 duo funguje paradne---DiseqcSW--TONE1--ASTRA3///DiseqcSW--TONE2--ASTRA1///DiseqcSW--3--HOTBIRD

peterxxxx
Registrace: 9/2010

Tak už to je vyriešené, chyba bola asi vo vadnom kuse diseqc prepinaca. Kúpil som druhý kus a po výmene to už funguje. :)))

andrejmali

peterxxxx

ak má na 0.8W digi tak linux je určite ideálna kombinácia :laughing:

Dagy2

Pokažený je celý koncept multifeed a monoblok. Všechno vyházej a použij 3xLNB + DiseqC 4/1. Jednoduchý a čistý řešení. v STB DisqC 1.0 (A,B,C,D nebo 1,2,3,4). Další řešení je unicable systém. Není důvod dělat komplikované a na prvky bohaté řešení. :) Než odzkoušíš navrhovaná řešení a nastavení možnosti s option, tak to všechno vyměníš zprovozníš dřív.:)

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

O bezproblémovém přidání 4 ks LNB pro příjem vysílání z další družice ani nemluvím.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka

Když mermomocí chceš mít henten

monoblok, tak je řešení následující:
Koupíš si Diseqc přepínač 4/1 na čtyři LNB a koupíš si dále satelitní rozbočovač.
Satelitní rozbočovač dole zapojíš na vývody LNB 1 a LNB2 Diseqc přepínače. Vývod rozbočovače na LNB nahoře dáš na monoblok.
Hotbird můžeš zapojit do vývodu LNB 3 Diseqc přepínače. Pochopil???

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

ale ono mu to už funguje.

Dagy2

Monoblok má v sobě Diseqc přepínač 2/1,

proto připojení dalšího přepínače s Diseqc 1.0 nemůže fungovat. Option je připraven na jistý druh povelů. Musí proto používat dva druhy povelů, nikoliv pouze Diseqc 1.0.
Tedy Diseqc 1.0 pro monoblok a současně Diseqc 1.2 pro Option.
Že by to tazatel nastavil, divil bych se i ušima...

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

a přesto to funguje.
viz návod Technisat STC str.65
Máš to tam hezky namalované, pravda místo monoblock je tam multischalter ale to je zřejmě stejné

Dagy2

banalne zapojenie a banalne nastavenie. Nakoniec dopytujucemu to funguje.

Ale aj tak tu musia vypisovat ODBORNICI NA TEPLU VODU podla ktorych to nie je mozne a doporucuju fantas(nevhodné slovo)ie.
Btw. option je 1.0 povel.

BDfKNM
Registrace: 6/2018
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra