![]() |
|
hokej na ČT sport Vítkovice-Zlínobraz stejný šlendrián jak před 3 dny při zápasu v Brně, režisér přenosu nebyl schopnej zařadit časomíru, fiasko. Může mi někdo vysvětlit kolik mají těch HD přenosových vozů a podle jakýho klíče vyjíždějí k přenosům? |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
RE: hokej na ČT sport Vítkovice-ZlínZde je odpověď Česke televize |
Zemak
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 289 |
![]() |
|
RE: hokej na ČT sport Vítkovice-ZlínVážený pane Zemane,Česká televize využívá k výrobě sportovních přenosů přenosové vozy, které jsou vybaveny kamerami v HD kvalitě, ale i SD kvalitě. Regionální TS v Ostravě a v Brně využívají převážně techniku v SD kvalitě. Takže pokud sledujete program ve formátu HD, hranici kvality limitují vlastnosti technologického zařízení formátu SD. U přenosů vyráběných prostřednictvím přenosového vozu s vybavením v SD kvalitě je potom výstupní signál převáděn do HD kvality přepočtem (up-scaling) a i přesto, že počtem interpolovaných obrazových bodů vyhovuje HD normě, kvalita, zejména na zobrazovačích s větší úhlopříčkou, je pochopitelně horší. Používaná zařízení pracují ve formátu se standardním rozlišením - SD -, a převážně v kompresním formátu DV. Tato situace je dána množstvím míst (sportovních stadionů), které touto technologií, která zajišťuje rychlý přenos informací o probíhajících zápasech, pokrýváme. Obecně potom také platí pro všechna sportovní utkání, že případná neostrost, rozmazání, může být způsobena několika faktory. Nižší stupeň osvětlení hrací plochy a tím zhoršené parametry snímání. Ne všechny stadiony jsou vybaveny špičkovým osvětlením. Příjmem signálu - DVB-T/DVB-S/kabelová televize/O2 Zobrazovacím prvkem, přijímačem. Zde velmi záleží jak na zpracování signálu v přijímači, tak i na samotném displeji a jeho časové odezvě. Děkujeme za pochopení i za Váš zájem o vysílání České televize. S pozdravem Martina Pokludová ČESKÁ TELEVIZE Divácké centrum Kavčí hory 140 70 Praha 4 |
Zemak
![]() |
|
@Zemakmoc díky za info takže to znamená, že na Moravě budeme bez HD přenosů nebo jak si to mám přebrat-jak si to na centrále ČT představují??Mimoto Martině Pokludové z Diváckého centra ČESKÉ TELEVIZE patrně uniklo, že hala v Ostravě odpovídá nejvyšším mezinárodním kritériím a opakovaně zde proběhlo např. MS v hokeji, ME v krasobruslení, Davis Cup atd. a tma tam určitě není, takže jediný co je nevyhovující je vybavení a přístup Český televize k divákovi ![]() ![]() |
hogofogo11
![]() |
|
RE: hokej na ČT sport Vítkovice-ZlínNo ta odpověď byla na finále play off co bylo, ono se totiž na odpověď čeká více než měsíc!!! Na mou otázku proč nekoupí na Moravu alespoň jeden HD přenosový vůz samozřejmě neodpovezeno... Sou to amatéři, ještě že už to dává o2, doufám že ČT sport přijde i o ten jeden zápas co vysílají, a bude komplet v HD na o2... |
Zemak
![]() |
|
@ZemakAhoj.Vloni taky začínali finále Brno-Třinec v SD,pak ale do Třince dovezli HD vozy.Potkal jsem Zárubu v Třinci a ptal jsem se ho a prý tlak diváku je donutil,ale na běžné zápasy není šance. |
pichac
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 401 |
![]() |
|
RE: hokej na ČT sport Vítkovice-ZlínNo protože jsem tam po každém zápase psal jestli to jako mysli vážně tohleto ? Evidentně jsem nebyl sám a evidentně to bylo všechno k prdu :) ale je fakt že několik posledních zápasů finále v HD bylo... Jim je to zřejmě úplně fuk což nedokážu pochopit a Záruba je (nevhodné slovo), prý tlak diváků, no to je (nevhodné slovo) teda...Škoda slov, já jsem rád že už ČT sport skoro nic nevysílá, naštěstí mám 300 dalších sportovních kanálů z celého světa, vše samozřejmě ve full hd, takže nějaká ČT sport je mi u zadku, ale vím že spousta lidí tuhle možnost nemá nebo o ní neví... |
Zemak
![]() |
|
RE: hokej na ČT sport Vítkovice-ZlínSe divím. Vždyť HD u sportu je přece samozřejmost. Rai vysílá v HD i utkání serie C a pro opravdu velké akce má připravené přenosové vozy co už umějí 4K. Kde je ta ČT (ČST) co bývala vzorem pro všechny evropské televize.... Vlastní fantastický dabing, skvělé seriály, tv filmy které vyhrávaly ceny po festivalech, zábavné pořady kde se nešteřilo.....![]() Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 3 706 |
![]() |
|
Záruba vysvětlil@SimikMKvalita přenosu na ČT SPORT dnešního zápasu Kometa - Třinec je tragická! To jako není v Brně HD kamera? 👎🏾 @telhcz @robertzaruba @CzechTV Robert Záruba: Přesně tak, není. Tedy HD p.vuz, kamera nestačí. @SimikM A je v plánu pořizovat HD přenosový vůz i pro Moravu/Slezsko ? Robert Záruba Tyto investice jsou v kompetenci ČT Ostrava a ČT Brno, my na to nemáme žádný vliv, snad kromě toho, že už pár let úpěnlivě žádáme, abychom mohli mít přenosy v HD i odtud. Na druhou stranu, HD vůz se neprodává v autosalonu, je třeba ho "postavit", cena v řádech desítek milionů, @SimikM V tom případě chápu. A asi i chápu že krajská pobočka nechce sama tolik investovat. V případě velkých akcí jako MS v hokeji, Tretra apod. se HD vůz do Ostravy pujčuje? Robert Záruba Ale to nikdo jiný udělat nemůže - a není to krajská pobočka, ale zákona samostatné studio s vlastním rozpočtem. Na velké akce se blokuje HDPV z Prahy. To ale samozřejmě má smysl jen výjimečně. |
Dray
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 180 |
![]() |
|
RE:hokej na ČT sport Vítkovice-ZlínA co třeba pronajímat HDPV od externích firem.. Určitě je u nás několik provozovatelů kteří vyrábí přenosy v HD při různých příležitostech.. Třeba Redcord,Live Signál,SAT+.. |
radbarto
Registrace: 11/2017 Příspěvků: 996 |
![]() |
|
franckuJá se taky divím. Jak můžeš, jako oboru znalý, porovnávat RAI a čt, to mi hlava nebere...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
@tukanJá neporovnávám. Je mi jasný, že to, co má ČT na celý rok, tak má Rai na měsíc. Ale tady se bavíme o základním vybavení každé televize. Navíc HD. Kdyby UHD no tak fajn, chápu. Jako Rai taky nemá všechny pořady v HD, protože některá studia se musí překopat od základu, ale přenosové vozy jsou všechny v HD. Prostě je koupím a je to ne? Zase taková pálka to není. ČT hospodaří se 6ti miliardy. Podle mě je v tom neochota něco měnit. Jinak řečeno nechtějí investovat. Si vzpomínám, jak zde na Parabole se psalo, že Skylink nabídl ČT fotbal v UHD (nebo hokej??) a ta to odmítla. A to mohla mít zadarmo!!!Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
@franckMáš samozřejmě pravdu! |
Zemak
![]() |
|
@ZemakUEFA taky nabídla Rai, že pokud chce, za příplatek ji umožní vysílání ligy mistrů v UHD. A ne zadarmo ale za dobrých 26 milionů za zápas. A vzala to. Prostě investovat se musí. Jako zadarmo nic ČT nedostane. Jednou je Česko tržní ekonomika tak se prostě ty prachy točit musí pokud se chce jít s dobou. I televize je o investici. Proto jsem psal minule, že ČT usnula. A to doslova. Ještě že aspoň vysílá v T2 v HD. To je minimum. Já bych zrušil ty 20ti min magazíny který už dneska nejsou vůbec v kurzu a divákovi to ani nic nedá a začal investovat do pořádných pořadů vč nových moderních studií a pak by ČT sama viděla jak to jde když se chce.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: hokej na ČT sport Vítkovice-ZlínČT na lidi a na kvalitu absolutně s.re. Důležité je pro ně abychom platili, drželi hubu a zato se můžeme pětkrát za den dívat na Kalouskovu tlamu v HD kvalitě |
lukáš95
Registrace: 6/2018 Příspěvků: 42 |
![]() |
|
@lukáš95to jsi trefil asi tak nějak, prostě pár km za Prahou jsou jim lidi u zadele |
hogofogo11
![]() |
|
RE: hokej na ČT sport Vítkovice-ZlínTo se tady bude furt zakládat vlákno pokaždé, když bude přenos z Brna nebo Ostravy? |
dusan1976
Registrace: 8/2014 Příspěvků: 199 |
![]() |
|
hokej na ČT sport Vítkovice-ZlínStím osvětlením mají pravdu viz.fočus z Plzně-to až přijede Real to aby si vzali čelovky. Jinak už ani nepatříme na východ, Ukrajina válčí s Ruskem a mají lepší obraz HD než čt, tak ani nevím kam patříme možná někam do Afriky. To ani nevím jak by to dopadlo kdyby tady bylo zemětřesení,cyklony s hurikánem a sem tam nějaká sopka, asi by jsme to potřebovalo ,aby jsme si uvědomili,že jsme tak malí stát, že vůbec nic neznamenáme-třeba západ slunce na moři... |
pedro
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 451 |
![]() |
|
@pedroNa co chseš vidět tu ostudu jak Plzeň dostane bůra![]() |
kolík
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 526 |
![]() |
|
RE: hokej na ČT sport Vítkovice-ZlínJeště že tu je O2![]() |
William cz
Registrace: 10/2016 Příspěvků: 5 050 |
![]() |
|
RE: hokej na ČT sport Vítkovice-ZlínA kam čt nacpala prachy co ušetřila za nekoupená práva na OH, Ligu mistrů , naši kapr ligu a zbytek hokeje ? |
Registrace: 4/2017 Příspěvků: 540 |
![]() |
|
RE: hokej na ČT sport Vítkovice-ZlínUtkání ChL z Třince přenášel v HD kvalitě jeden automobil velikosti dodávky(mám foto) na maďarské registraci.Nemám tušení kolik milionů stal tenhle vozík,ale kvalita obrazu byla v HD.Rád poskytnu foto,ale nevím jak. |
viliam
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 416 |
![]() |
|
RE: hokej na ČT sport Vítkovice-ZlínPodobně na tom byla organizace sazka-sportka,když ještě nedávno losování šťastných deset byla jedna velká mazanice.V sídle organizace byly kliky a pípy ze zlata.Na výplaty větších výher také chyběly prostředky.Srovnání s čt se nabízí,ať si každý udělá úsudek sám. |
viliam
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 416 |
![]() |
|
@dusan1976..a co jako, koncesionář platí stejně v Praze jako v Brně nebo Ostravě a měl by mít za své peníze srovnatelné služby, což se neděje. Dobře placení papaláši v ČT by se spíš měli zamyslet a najít finance na to, aby se pro potřeby Moravy a Slezska koupil aspoň 1 přenosový vůz s vybavením a ne se vymlouvat na to, že studia v Brně a Ostravě jsou samostatnými subjekty.Jak tu někdo podotkl, je to dobře, že na vysílací trh vstoupil o2 sport. ČT by s tímto subjektem měla spolupracovat, tak aby byl divák spokojený a ne živit mraky expertů a redaktorů, kteří svou hloupostí a nadutostí sportu akorát škodí. Viz "televitní hokejový expert" Jan Jílek, který se o2 sportu vysmíval na svém FB při prvním hokejovém utkání Hradec-Sparta, kdy přenos zřejmě také díky distributorům provázely technické problémy. zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
![]() |