![]() |
|
Jen tak pro zajimavost ohledne 8Khttps://www.parabola.cz/zpravicky/3555/japonsko-testuje-uhdtv/https://www.parabola.cz/clanky/809/startuje-hdtv-kanal-euro-1080/ Kdyz se rozjizdelo HD, to mi bylo 5 let... ![]() Zdravím Vás!
|
bobo2
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 630 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
RE: Jen tak pro zajimavost ohledne 8Ktak , teraz budeš mať tak 16![]() vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Jen tak pro zajimavost ohledne 8KA ked bude u nas 8k budes v dôchodku. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 651 |
![]() |
|
RE: Jen tak pro zajimavost ohledne 8KSoudruzi z Japonska zmátli imperialisty a aplikovali analogovou HDTV v cca 80.desátých letech minulého storočia. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
@hdpeTak to nejen Japonsko. Itálie měla jako jedna z prvních HD vysílání už v roce 1983. Prvním pořadem v HD byl Arlechino, zábavná show na Rai 1.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 3 706 |
![]() |
|
RE: Jen tak pro zajimavost ohledne 8KA co vy na toto? Zachytitelné v Evropě?https://www.parabola.cz/zpravicky/30214/prvni-kanal-v-8k-zahaji-vysilani-1-prosince/ |
Mirko.
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 461 |
![]() |
|
@franckNelzi a pozadej o smazani sveho bludu. Nedelej se chytrejsim nez jsi a vsem se tu omluv za dezinformace. |
thrasher
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 296 |
![]() |
|
@franckUz jsem se obaval, ze Italie v necem nebyla prukopnikem... Ovsem... Abych citoval britskou televizni klasiku... "Podle kompjutru neeeee".... "HDTV as is known today first started official broadcasting in 1989 in Japan, under the MUSE/Hi-Vision analog system." |
MartinP
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 581 |
![]() |
|
@franckty asi nebudeš zrovna psychicky vyrovnaný člověk.V tvývh příspěvcích,které jsou téměř vždy adminem uzamčeny a hlavně jsou o ničem je vidět,co jsi zač...Promiň ,je mi tě i líto ....Asi máš trauma z Taliánska..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 962 |
![]() |
|
RE: Jen tak pro zajimavost ohledne 8KPrvním pořadem v HD byl skutečně pořad Arlechino na kanálu Rai 1 v roce 1983. Samozřejmě to byl test a ne pravidelné vysílání. V roce 1983 ani nemělo smysl vysílat v HD když nebyla výbava. Pokud se bavíme o pravidelném vysílání tak to bylo Japonsko. A bylo by fajn, kdybyste svý mindráky neukazovali tak agresivním způsobem. Já budu vždycky o krok vpřed, protože tv vysílání rozumím, tak se s tím smiřte.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
@MartinPmyslím, že tvoja správa je nepresná.Súdruh Munčadin Cedembal ako jediný majiteľ televízora v Mongolsku v 80-tych rokoch určite mal tiež HD keď nie UHD. Aj keď v oni mali vtedy ešte plynové televízory, jeden horák zvuk a druhý obraz. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Jen tak pro zajimavost ohledne 8K"640kB by malo stačiť pre každého." - Bill Gates, 1981![]() |
Steiner
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 518 |
![]() |
|
@franckTo nejsou mindraky, ale fakta. Kdyz si ten krok vpred tak nam sdel detaily Tve informace. |
thrasher
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 296 |
![]() |
|
@thrasherA jaké detaily chceš? Info je dostupné i na wikipedii "Rai".Prvním seriálem HD byl seriál Julia&Julia také na Rai 1 v roce 1987. Dalším HD vysíláním v Itálii byly v roce 1990 přímé přenosy Italia 90, MS ve fotbale které se vysílalo v kinech. Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
@thrasherSamozřejmě že HD vysílání jaké známe dnes přišlo až s nástupem DVBT. Ostré HD vysílání odstartovalo v Itálii v DVBT v roce 2009, o rok později na satelitu.12-16 září 2008 v Amsterdamu Rai, NHK a BBC jako první tv představily ostré vysílání v HD. Rai byla vůbec první televize, která odvysílala seriál v HD na satelitu (Julia&Julia). A i teď je první - jako první veřejnopravní televize v Evropě odvysílala svůj seriál v UHD 4K. Ještě něco?? Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: Jen tak pro zajimavost ohledne 8Kchlapci ukludnime sa ,dakujme talianom ze su, bez nich by sme teraz zili v jaskyniach. |
BDfKNM
Registrace: 6/2018 Příspěvků: 254 |
![]() |
|
@BDfKNMNo to je ale pravda. Když v Římě měli už silnice, záchody a chrámy, jinde byly polňačky, čurat se chodilo do křoví a bydlelo se v chýši. Si zopakuj historii. Záměrně říkám jinde, protože Česká země neexistovala. A místo závidění, žij tak, abys byl lepší.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
@franckAno, záměrně píšeš "v Římě", protože Itálie tenkrát také neexistovala.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: Jen tak pro zajimavost ohledne 8KSoučasná Itálie nemá nic společného s antickým Římem. Původní obyvatelstvo vyhubili Germáni, Gótové, Langobardi, Kvádové, Slovani, Avaři a Hunové za vydatné pomoci asijsko-afrických muslimských kmenů, kteří zhubili původní obyvatelstvo na Sicílii a jihu poloostrova.Stejně tak Řekové jsou dnes slovansko-avarská směska, a ne potomci antických velikánů. A Ilyrové nejsou předci Chorvatů. Stejně tak nejsou dnešní Istanbulané potomky bílé mramorové Konstantinopole. Francku: záchody v Itálii byly v době vlády Karla IV. v Praze o kus lepší, než ty italské. Karel IV. ovládal půl Itálie. Naopak to nikdy nebylo. A nejspíše nebude. Italové nejsou moc pracovití a pořádkumilovní a mají jediné štěstí, že je tam celkem teplo. (Možná ty dvě věci spolu souvisí). Na severu by pomrzli jako vrabčáci :-) A to byste viděli, jak vysoko čůráme na záchodě na zeď! |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Jen tak pro zajimavost ohledne 8KK věci:Lidské oko má skutečné rozlišení nějakých 8Mpx (bodů je zhruba řádově více, ale nejde je vyhodnotit). A rozlišovací úhel v nejcitlivějším místě (ve žluté skrvně) je asi 1 úhlová minuta. Z toho se dá usoudit, jak velká musí být zobrazovací plocha a v jaké vzdálenosti, aby měla skutečný smysl. (Například pokud se díváte ze 3metrů na 1980 vodorovných bodů v délce 150 cm, nemůžete je nikdy vidět!) Součet fyziognomických faktů: zvyšování rozlišení má smysl jen a pouze při zvětšování úhlopříček zobrazovačů. Čemž v proncipu u techlogií jako je OLED nic nebrání. Ale to bude asi dlouhá cesta, než se lidské příbytky přizpůsobí zobrazovačům 3x2 metry a více. (I když pamětníci si jistě pamatují jak mne tady Vlado Fogo a spol. prudili, když jsem tvrdil, že bude 16:9 a že je třeba koupit nejbětší úhlopříčku, na co má kdo peníze - a to šlo o 120 cm - 150 cm. Není to ani deset let! A kdo by dneska koupil 4:3 s 80 cm?) |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
m. BonzoJa nepotrebujem nikomu zavidet, a uz vobec nie tebe, zakomplexovanemu cloviecku dakde v pr..li co tu vyzdvihuje vsetko talianske a nic ine neuznava. A iny nazor beries automaticky ako utok na tvoje svate Taliansko.![]() Jeden taky fuzkaty co tu velebil jeden narod uz bol a nedopadol bohvieako. |
BDfKNM
Registrace: 6/2018 Příspěvků: 254 |
![]() |
|
@BDfKNMTak to chápeš jenom ty. Já jsem k tématu napsal něco o HD. Ale protože maš komplex z méněcennsoti, tak to okamžitě otočíš proti Itálii. To stejné pan Antonín, který využije každý můj koment k urážkám. Ale to je jedno. Kdo má oči vidí. Jo a jinak si nemysli, že nevím, pod jakým jiným nickem jsi. Tady jsou lidi co mají i 5 nicků. Buongiorno.![]() Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
FranckuCo blbneš, vždyt Ty jsi nikdy "palečky nahoru" nepoužíval, co najednou ta změna, že bys zapomněl, jak jsi přihlášen? Btw to bych rád věděl, jak Tě Antonín kdy urazil, to není jeho styl. Antonín obyčejně píše pravdu, že Tě to uráží, je jiná věc...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
@tukanZklamu Tě, já mám pouze a jen tento profil. A pokud tvrdíš opak - prosím důkaz. Jak a kdy používám palečky je moje věc a Tvá zbytečná starost. Pan Antonín byl x krát za urážky na blacklistu, takže si obhajobu nech pro nováčky. A pravdu píšu i já - akorát je to taková ta pravda, která zakomplexovaným jedincům shazuje ego. Ale bohužel, za to já nemůžu. Jak rád bych vám okopčil zprávy z PM co si kdo o vás myslí, by vám spadl hřebínek...![]() ![]() ![]() Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
@franckZvláštní.Nejdříve píšeš o tom, jak tady někteří mají i 5 nicků, dokonce jednomu z nich píšeš, cituji "Jo a jinak si nemysli, že nevím, pod jakým jiným nickem jsi.". Bez důkazů. A když jiný i tobě napíše, opět cituji "co najednou ta změna, že bys zapomněl, jak jsi přihlášen?", tak chceš důkaz o tom, že máš profilů více. To jen takové konstatování. Abych nebyl dlouho mimo téma. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: Jen tak pro zajimavost ohledne 8KPlný souhlas s Antonínem a joscerem![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
![]() |