Quantcast

První kanál v 8K zahájí vysílání 1. prosince

| redakce | tisk

K 1. prosinci 2018 bude zahájeno vysílání dvou nových programů japonské NHK v Ultra HD rozlišení - NHK BS4K a NHK BS8K. Japonský veřejnoprávní vysílatel NHK pracuje na rozvoji obrazového systému v 8K již od roku 1995 a NHK BS8K bude prvním televizním programem na světě v tomto rozlišení.

NHK BS8K přinese divákům mimo jiné přenosy z Letních olympijských her Tokio 2020.

NHK BS8K bude vlajkovým kanálem provozovatele s nejvyšší kvalitou obrazu a 22.2 kanálovým zvukem a nejatraktivnějším obsahem. Programy mají divákům přinést neskutečný zážitek ze sledování programu a vyvolat dojem přítomnosti na stadionu či koncertním sálu. Hudební obsah bude zahrnovat koncerty tří největších orchestrů světa, včetně Wiener Philharmoniker. Mezi dokumentárními filmy budou pořady o mistrovských dílech v Louvru a dílech Katsushika Hokusaia. Stanice odvysílá také televizní seriály a přírodní programy ve spolupráci s NASA, pohledem na Zemi z Mezinárodní kosmické stanice. NHK BS8K bude vysílat od 10:00 do 22:10 hodin, tedy zhruba 12 hodin programu denně.

Sesterský kanál NHK BS4K, který bude vysílat v nižším Ultra HD rozlišení 4K, bude vysílat živě z Antarktidy. Kromě speciálních programů ve 4K poskytne rozmanitou nabídku pořadů ve 4K, které se doposud vysílaly v HD rozlišení na ostatních programech NHK. Hodnotná videa z archívu byly digitálně zremastrované do 4K HDR s vylepšením barev a jasu. NHK BS4K bude vysílat od 6:00 do 24:0 hodin, tedy 18 hodin programu denně.

zdroj: satkurier.pl + NHK





Reklama




Vybrané články