![]() |
|
Sony KD-55XF7596Chci se zeptat,jestli ma někdo zkušenost a hlavne postup u této tv Sony,i jiné, jak nastavit satelitni programy.Mam 4 druzice.Jsem to spustil a něco mi to naslo,ale hlavne nechapu,kdyz budu chtit pridat nejaky tr.rucne,tak jsem to tam dal a nic nenajelo.Ja zkratka nechapu.jak to tam zadat.Prijde mi to zde slozity nebo se mi to zda.Prosim o navod. |
Sanca
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 646 |
![]() |
|
RE: Sony KD-55XF7596A ještě hlavne,kdyz bych tam nekdy něco pridaval,aby se to udrželo v pameti,aby se to nemuselo ladit znova.Mel jsem vždycky sat. prijimac,tv se sat.tunerem mam prvne |
Sanca
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 646 |
![]() |
|
RE: Sony KD-55XF75961. Pokud to nenaladí všechny družice, asi bude problém ve správném nastavení parametrů DiseqC pro přepínač.2. Pro televizi bych hledal nějaký software pro editaci programů, je to daleko pohodlnější, a půjde tím i přidat nový transpondér (nejsem si úplně jist, jestli chceš opravdu přidávat transpondéry, nebo máš na myslí něco jiného). Každopádně i seřazení a výběr programů je pohodlnější v PC. Jestli a jaký soft je pro tuhle televizi, to nevím, anžto jsem Sony před časem zcela zavrhnul. Na webu jsem viděl, že někdy v létě vydalo Sony Channel Editor. Google ti najde další info. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Sony KD-55XF7596Na stránkách podpory SONY.cz máš zdarma editor kanálů a elektronický návod na podrobný postup při ladění. Pokud by si tomu nerozuměl, kontaktuj jejich techniky.DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta
|
Kibicak
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: Sony KD-55XF7596Jestli se něco v letošních modelech nezměnilo, ta samostatný kanál nenaladíš. SONY Editor je výborný, bez něj se v přehledu kanálů lehce neorientuješ. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: Sony KD-55XF7596Jen pro pořádek: vysílá se na transpondérech (vysílačích), kterou jsou určeny frekvencí, polarizací, přenosovou rychlostí a typem opravného kódu. Na jednom transpondéru je možné přijímat několik kanálů, data se vysílají sériově za sebou a vybere si z nich přijímač. Když dáte ručně proladit jeden traspondér, najde si přijímač sám kanály, které na něm běží.Jiná otázka je, jestliže přijímač nemá v seznamu daný transpondér a ten je nutné tedy přidat. To u některých je problém (závisí pochopitelně na softu přijímače). Většinou to ale jde. Když se zvolí automatické ladění, tak přijímač prohledá jenon nastavené transpondéry. Některé přijímače (ale myslím žádný v TV?) mají blind scan, což pak ladí všechny frenkvence, ne jen ze seznamu transpondérů. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@AntonínNěkde ještě existuje síťové ladění, takže když pro Skylink zadáš 12070H, měl by se komplet Skylink naladit. |
konas
![]() |
|
RE: Sony KD-55XF7596A právě proto nikdy X v jednom![]() ![]() Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 785 Galerie: jackino |
![]() |
|
@konassíťové ladění mi Sony nenaladila všechny kanály, je třeba spíš nastavit "úplné". Nicméně souhlasím, ladění kanálů na Sony je opravdu hodně složité. Ladil jsem třeba DVB-T i satelit a napoprvé mi ta televize neuložila žádný kanál. A přitom ani žádné tlačítko (povel) k uložení tam nebyl. Po ladění přejde do editace naladěných programů a nabízí jen povel Zpět a když se dá zpět, tak televize napíše, žádný kanál nenalezen i přesto, že ještě jak tam bylo menu s editací programů, tak na pozadí běžel naladěný kanál. Sony v tomto úplně selhalo.Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 881 |
![]() |
|
@konasještě jen dodám, co se týče Skylinku, tak tam je fast scan.Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
![]() |
|
@jonnyqJá bych měl jen obavy, při případném doladění jedné frekvence, jestli Sony tedy nenaladí zvolenou frekvenci, a všechny ostatní smaže. Tohle jsem neměl odvahu zkoušet. Volím raději automatiku a SONY Editor. To se mi zdá nejrychlejší cesta. Jenom poznámku SONY Editor funguje jen s Androidem. Na starší typy neééé. |
konas
![]() |
|
RE: Sony KD-55XF7596Na sony nejde naladit samotny tp?v menu nastavenia je digitalne nastavenie a tam automaticke ladenie satelitu.dalej tam je na vyber preferovany sateli alebo vseobecny.pri pref.je sky link pri vseobecnom typ prehladavania-sietove,plne prehladavanie,manualne.pri manualnom na vyber 4 sat.vyberies jeden a zobrazi ti konf.lnb,transponder.a mozes zadat. |
RATT
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 306 |
![]() |
|
@konasto jsem nezkoušel..Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
![]() |
|
RE: Sony KD-55XF7596nevím jak u této TV, ale u starší TV SONY se dal přidat transpondér v položce automatické ladění a volba "ladit nové služby" potom zadat parametry, dát ladit a nové programy se seřadily nějak chaoticky mezi ty stávající. |
V74
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 152 |
![]() |
|
RE: Sony KD-55XF7596Mám dvě Sony TV. Starší má již 8 roků, novější má 3 roky. Pokud chci přeladit celou TV, nikdy nepoužívám automatické ladění, aby se mi na 23,5 a 19,2 nenaladilo přes 500 nepotřebných programů, což je pro setřídění nepřehledné. Ladím vždy po jednotlivých transpondérech Skylinku, a pak si zde na parabole najdu několik dalších samostatných transpondérů na 19,2 se zprávami v angličtině, německé MDR apod.Problém ale nastane, když Skylink přidá na některý již naladěný transpondér další nové programy. Pak manuální ladění toho transpondéru končí "Žádné programy nenaladěny" (již naladěné programy toho transpondéru ale zůstanou). Zkoušel jsem ručně vymazat všechny programy naladěné na daném transpondéru, ale ani to nepomohlo, jen jsem ztratil ty ručně vymazané programy. Zkrátka se to "soudruhům v SONY" nepovedlo. Zdá se, že ručně lze ladit jednotlivé transpondéry jen jednou po továrním nastavení. Pak to jde také, ale nic se už nedoladí (nepřidá). V TV jsou ještě volitené funkce "Auto aktualizace programů satelitní" a "Nahrazení služby". Při Auto aktualizaci ZAP se někdy nová stanice doladí, ale naladí se desítky dalších zbytečností. Funkci Nahrazení služby ZAP jsem dosud nepochopil. Pokud je přidaná stanice do Transpondéru potřebná, je nutno provést úplné naladění a znovu třídit. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
@Standa3V manuálu k TV SONY: Nahrazení služby. Automaticky mění kanál, když vysílač změní vysílání prohlíženého programu na jiný kanál |
konas
![]() |
|
![]() |