Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Samsung nedekóduje Conax

Včera při přepnutí z externího vstupu na TV mě přestala televize zobrazovat obraz ve formátu DVB-T a DVB-C, satelit jel normálně dál. Pomocí továrního nastavení a přeladění jsem obnovil obraz, ale pouze u nekódovaných programů. V menu složka pro CA modul zešedla a je neaktivní. Taky zmizelo EPG u všech programů, je možné, že je to jen SW závada, kterou lze přehráním odstranit nebo tam odešlo něco HW? Je to 3,5 roku starý 4K Samsung.
Díky za radu.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Samsung nedekóduje Conax

Zoušel jsi tam jiný modul , nebo ten který ti nejede v jiné tv nebo combu?

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

Zkus vyndat modul a opětovně vložit

Standa22
Registrace: 3/2009

@Standa22

To je snad první věc která se zkouší....

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr

Vyndání a zandání modulu proběhlo bez pozitivního výsledku. Mám ho teď v combu, kde normálně funguje.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

@omar3

Máš doma jiný modul klidně i starý CW nebo něco podobného , zkus ho tam strčit jestli ho tv uvidí ,

Ještě nepřešla kabelovka na větší zabezpečení nebo verzi CI rozhraní , nebo neprováděla upgrade?

habr

Kabelovky se zeptám v pondělí, ale když v combu modul funguje, tak té variantě se změnou moc nevěřím. Mě je spíš divné, že ta položka CA v menu zešedla a vůbec se tam nedá nic zjistit, ani že je slot prázdný.

omar3

Vypadá to spíše na hw problém s CI slotem. Ale sw nelze z těchto informací také zcela vyloučit.
Co s tím?
1. Měřit - zda na CI slotu je aspoň napájení.
2. Přeinstalovat sw pro celou TV.
3. Vyzkoušet jiný CI modul.
4. Odvézt to do vybavené opravny.

Antonín
Registrace: 8/2005

Pokud v té TV byl opravdu modul zasunutý pořádně natvrdo a nelze jej iniciovat, ve dost případech je poškozená sběrnice na (do) kterou se modul nasouvá. Řešil jsem u v Samsungu u matky, když chytrý soused co jí přišel ladit programy "za jízdy" vytáhl a zasunul modul do televize. V Ostravě si řekli o 2200-2500,-Kč. Opraveno v Katowicích za cca 1400,-Kč.
Netvrdím ale že tu musí být hw závada.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

@Antonín

Aby ta oprava nebyla dražší, než nová televize.
Tím, že současně s CA přestalo fungovat i EPG, bych to viděl na SW problém, zkusím přeinstalovat, jak seženu FW. Je lepší tam dát aktuální verzi nebo o něco starší?

omar3

To já na dálku a navíc u typu televize, kterou nemám, těžko mohu soudit. Logické je použít ověřený sw. To by ti měli v samsungu asi sdělit, který to je.

Antonín

@Antonín

ach o5 konecnikovej v akci.. kopec blabolu a kdyz je zcela mimo tak to zahra do autu..
copak uz ti bylo dlouho na cs sattelite foru

arioner
Registrace: 8/2010

@arioner

vladko,nemusíš být tak negativní. :bigeyes: :bigeyes:

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

2arioner

Já tě urážet nechci a mne hulvátský slovenský bača urazit nemůže. Jen ztráta času.

Antonín

zkusil bych tovární nastavení

dnurg
Registrace: 12/2016

@dnurg - tovární nastavení

četl jsi co napsal??

hogofogo11
Registrace: 9/2014