Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Nejlepší satelitní příjmač

Ahoj všichni, prosím o tipy na nejlepší satelity. Odešel mi technisat HD8 a potřebuji koupit něco nového.

Sleduji pořady přes skylink, jde mi o kvalitní satelit, který je připojen k 4k TV. Děkuji ze tipy :) Cena max 15tis.

Používal jsem ještě externí disk pro nahrávání, ale to snad dnes umí už každý. :o)

Destik
Registrace: 7/2009
Stránka: 1 2 3 4 5 [ 6 ] 7
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 164
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nejlepší satelitní příjmač

Ano, uklidni se a hlavně se nauč číst, abys tady pak nepsal přeludy o tom, že chce tazatel nějaký 4K přijímač, když ten se o něčem takovém vůbec nezmínil.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Poldo

Já to všechno chápu..., sice nevím o jakém "mém uni" mluvíš, když všechny ty lepší sat receivry, o kterých se tady bavíme, mají hned 2xci sloty, ale dobrá. Blbé poznámky o východě a o zlodějině si nech taky pro někoho jiného. Technisat je určen hlavně pro německý trh a pro kanály FTA. Jinak nevím, proč bych měl mít tři dvoutunery se specifikací " Se dvěma dekódovacími moduly TechniSat TechniCrypt IR CI+ a dvěma kartami lze jeden program nahrávat a zároveň druhý sledovat (doporučujeme v přijímači vypnout funkci dodatečné dekódování CI)". Je vidět, že jsi asi nikdy linux neměl. Chápu Tvoji "pomatenost", taky jsem byl kdysi dávno takový a obhajoval svoje oblíbené topfieldy...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

coral

Proč ne, jak píše pele. Dm920 má dva sloty na tunery, takže když to obsadíš dvouma twin tunermy, tak můžeš nastavit 4 motory. Sice v tom nevidím nějaký smysl /jedině že bys byl prodejcem motorů/, ale proč ne. Měl bys asi specifikovat jednotlivé družice na jednotlivé motory, aby se to "nehádalo", popř. nastavit priority tuner. Tohle asi nikdo nezkoušel, to už je pěkně ujetý...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Keby som nevedel o co sa jedna , polda by mal pravdu. Ale kedze viem , tak nema. Polda je jak truhlik. Vsade bol, vsetko videl, vsetko komentuje.

VU+ Solo 4K, 2x DVB-S2 tuner, 65" TV 4K UHD LG SIGNATURE OLED65W8PLA

Avernet
Registrace: 9/2017

@georg11

"jde mi o kvalitní satelit, který je připojen k 4k TV", kde je tu aj zmienka o tom, že chce 4K prijímač?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@petersk

OK může si koupit do 15000 co chce, třeba 7ks skylink ready

georg11
Registrace: 2/2006

@georg11

"Cena max 15tis", asi si všimol aj "max" a vieš čo to znamená.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

@petersk

Vím co to znamená, že koupím ke 4k zobrazovači nějaký šunt za 2 tisíce (tedy podle tebe)

georg11

@georg11

Ty si Destik?

petersk

@georg11

Mne je absolútne jedno, čo kto kúpi a za koľko, ale netvrdme niečo, čo nie je. A na ABfóru si sa už pohádal poriadne a prišiel si sem rýpať? :)))

petersk

Tak ještě jednou a končím. Když někdo požaduje nový sat box k 4K televizi a je ochoten za něj dát až 15000 proč by měl kupovat něco jiného než box s možností příjmu 4KUHD ?

georg11

čo nad tým špekulujete ??? ak nie je spokojný so sat. tunerom v TV a chce externý satelit s E2 a má na to tak prečo by mal kupovať nejaké amiko ako tu už odznelo .... kde je kvalita obrazu katastrofa . má na to 15 000 . osobne by som išiel do nového VU+DUO 4K a už by som to neriešil .... aj tak nič lepšie asi momentálne na trhu nie je a má tam aspon istotu podpory do budúcna ..... aj ked určite má ešte nejaké nedostatky ,ale vo VU+ určite na tom popracujú a má po probléme . a dokonca aj ušetrí s tých 15 000-kč.... :))) R^

maradona
Registrace: 8/2018

@georg11

Že by preto, aby zbytočne nevyhodil peniaze za niečo, čo podľa všetkého zatiaľ (Skylink) ani nevyužije? Však tie peniaze si môže odložiť do budúcnosti, keď to bude už skutočne aktuálne.

Frank11
Registrace: 2/2009

@@@@

stale dookola to riešite, suhlasim s georg11, ku 4K Tv treba poriadny primač, nie šunt, inak to nema vyznam, bud dream 900, pripadne 920-ku alebo Vu+Duo 4K, ma to cca do 300€, do buducna nemusí nič riešiť, podpora velmi dobra, samozrejme musi to trochu vedieť obsluhovať...

maros30
Registrace: 1/2006

@maros30

Takže podľa Teba, pokiaľ to nie je 4K prijímač, tak všetko ostatné je šunt??? A čo bude na tom "poriadnom" 4K prijímači v najbližšej dobe na Skylink-u (okrem jednej diskutabilnej výnimky na 19,2°) pozerať? A čo myslíš, za 5 - 6 rokov čo bude s tým "poriadnym" 4K prijímačom? Keď sa začne rozbiehať u nás vysielanie v tomto formáte, bude už potrebovať nový!
Ale samozrejme, ak niekto má tých peňazí toľko, že nevie čo s nimi, prosím. Práve títo prvotní zákazníci vracajú výrobcom náklady za vývoj.

Frank11

Koukám že Destik založil téma a teď se asi baví jen čtením příspěvků.

I já jsem vlastníkem Technisat HD8 a na rozdíl od Destika mi ještě funguje. A dodám, že jsem býval velkým odpůrcem satelitních tunerů v TV (hlavně z důvodu OSD a EPG, řazení programů a pod.). Vloni cca v květnu jsem koupil nový TV Panasonic se SAT tunerem a řekl jsem si, že zkusím provozovat tento SAT TV tuner, než přijdu na nějaký lepší sat. přijímač, než je HD8čka. A co se nestalo? Už je to rok a půl a žádný sat. přijímač jsem si nekoupil. A ani koupi neplánuji. V pohodě jsem si zvyknul na SAT tuner v TV. Ale nejsem žádný experimentátor. Chci se zkrátka jen dívat.
HD8čka je v důchodu a je příležitostně provozována v pokoji, kde spím a tam to ještě stačí (mám tam jen 37" LED LCD Panasonic).

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

@frank11

mal si možnosť porovnať obrazovu kvalitu 4K primača a tých ostatných ako pišeš na 4K TV??? potom by si vravel inač, a k tvojmu dotazu čo bude o 5-6 rokov??? mam aj dream 7020HD, čo ma cca 7 rokov, a stale je to š(nevhodné slovo) medzi tými opstatnými primačmi , takže tak,,, ja nikoho nenutim aby si kupil 4K primač, ale ak tomu trošku rozumie. tak vie ako sa rozhodne

maros30
Registrace: 1/2006

Rozhodnĕ ten nejdražší. Na tom ostatním už tolik nezáleží...

rs505
Registrace: 11/2009

@maros30

"mal si možnosť porovnať obrazovu kvalitu 4K primača a tých ostatných ako pišeš na 4K TV???"
- Mal!!! A garantujem Ti, že zo vzdialenosti 2 metrov pri uhlopriečke do 55" ten rozdiel už nerozoznáš!!!
Samozrejme, pri tých "ostatných" prijímačoch nemám na mysli Amiká, AB-čká a podobné. U nich ten rozdiel je vidno aj navzájom pri "len" fullHD prijímačoch. Ale opäť platí, že väčšia, ako spomenutá sledovacia vzdialenosť od TV, stiera rozdiely.

Frank11

@joscer

"V pohodě jsem si ZVYKNUL na SAT tuner v TV. Ale nejsem žádný experimentátor. Chci se zkrátka jen dívat."

A presne o tomto to je! Niekomu môže nakoniec vyhovovať aj to, nad ktorým by by iný len horko zaplakal. Býva pravidlo, že drahšie výrobky zvyknú užívateľovi ponúknuť viac. Podstatné je, či to "viac" majiteľ aj využije. Je aj taká kategória, ktorá síce vie, že to nevyužije, ale nech všetci vidia, že na to mám!

Frank11

@rs505

R^ Asi tak nejak.

Frank11

tukan@ TechniSat pochopitelně funguje i na jiných, než německých trzích, takže jestli je někam primárně určen nebo ne, nehraje žádnou roli (a mimochodem primárně vůbec není určen na FTA, nevím kdes na tom byl). A moje doporučení na model TechniSat TechniStar S6 bylo výhradně proto, že tazatel již TechniSat měl, takže to pro něho zase nebude takový rozdíl. Navíc tazatele beru jako běžného usera a nikoliv znalce (ten by rady nepotřeboval). FastScan tam je, takže pro Skylink ideální. Kvalita perfektní.
Pokud jde o mě, tak mám Formuler, ty linuxový guru, který žije v představách, že je asi jediný na Zeměkouli, co ten linux má :-)

Avernet@ Jestli tě štve, že je někdo chytřejší než ty, tak se vzdělávej a pak se to třeba otočí. Zatím tady na fóru z tebe nevypadlo lautr nic, akorát bláboly mimo téma.

PoldaS

PoldaS ty si chytrejší a vzdelanejší? Ty odo mňa? To si moc o sebe myslíš, chlape. Na moje školy nemáš. Ale nechcem byť zas ako ty, arogantne namyslený. Apropo z teba čo tu vypadáva ? Internetové anonymné " blbosti". Trepeš krížom , krážom v každej téme.

VU+ Solo 4K, 2x DVB-S2 tuner, 65" TV 4K UHD LG SIGNATURE OLED65W8PLA

Avernet
Registrace: 9/2017

Zakladatel vlákna udělal zjevnou chybu, že nazval téma "nejlepší satelitní přijímač". Spustil tím lavinu doporučení na linuxové přijímače, přičemž jemu jde nejspíše jen o náhradu jeho dosluhujícího Technisatu pro příjem Skylinku, přičemž má dost peněz připlatit si za kvalitu. Netipoval bych, že tazatel bude mít zájem nějak extra pronikat do tajů linuxu a věnovat tomu spoustu času. Proto bych mu doporučil znovu Technisat.

brak232
Registrace: 10/2017

Avernet@ Ve zdejší diskuzi ze mě vypadl konkrétní model SAT přijímače. Co vypadlo z tebe? Plky o ničem a akorát si honíš namaštěný ego.

PoldaS
Stránka: 1 2 3 4 5 [ 6 ] 7
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 164

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra