![]() |
|
Nejslabší a nejsilnější frekvence na ThoruDobrý den, po dlouhých sedm let se vracím k satelitu a tentokrát jdu do UPC. Zakoupil jsem Amiko Kombo5 a než poštou příjde, instaloval jsem na zahradě 85 parabolu, nastavoval na Thor pomocí stařičkého Humae CRCI 5500. Pro kontrolu, mohl by někdo napsat nejslabší a nejsilnější frekvenci Thoru a pak třeba i ve freesatu to samé.? Děkuji,Věnuji se dálkovému příjmu VKV, přes přijímač xdr. Anténa Kathrein- Horizontálně, Iskra - Vertikálně a rotátor....
Na Třebívlicku /Ústecký kraj/ chytám rádia z Prahy, Jihlavy, Jauerlingu, Kahlenbergu...
Nyní se chci věnovat příjmu rádií v DABu....
|
Marcel,
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 29 |
![]() |
|
@Marcel,až najdeš družici,dáš naladit automaticky,pak si proklikneš,co je nejslabší,ono to může být různé i podle místa příjmu,v otázce nepíšeš,kde to chytáš,jestli v praze,nebo v chorvacku |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
RE: Nejslabší a nejsilnější frekvence na Thoruv Ústeckém kraji, kousek od Lovosic...Věnuji se dálkovému příjmu VKV, přes přijímač xdr. Anténa Kathrein- Horizontálně, Iskra - Vertikálně a rotátor....
Na Třebívlicku /Ústecký kraj/ chytám rádia z Prahy, Jihlavy, Jauerlingu, Kahlenbergu...
|
Marcel,
![]() |
|
@pierrepetrSlabší signály jsou na Intelsat 10-02, který je na stejné pozici. Ještě nějaké kanály Digi TV tam zůstaly |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: Nejslabší a nejsilnější frekvence na ThoruNo právě jsem zjistil, že kolem 12723 a je to transpondér DIGI, mám na svém Humaxu signál nejslabší.....Věnuji se dálkovému příjmu VKV, přes přijímač xdr. Anténa Kathrein- Horizontálně, Iskra - Vertikálně a rotátor....
|
Marcel,
![]() |
|
RE: Nejslabší a nejsilnější frekvence na ThoruJo, to je z Intelsatu 10-02. Můžeš zkusit i 12687V, SR 28800, FEC3/5, kde jsou tři programy Primy v HD, ovšem také zakódované. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@konaspřesně takzgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Nejslabší a nejsilnější frekvence na ThoruTen Humax 5500 je dvb-s, takze nejslabsi tp 12723/H SR 27500 FEC 3/4 DVB-S a 12687/H 27500 3/4 DVB-S a silnejsi 11727/V 28000 7/8. V pripade DVB-S2 slabsi TP 11823/V 30000 5/6 DVB-S2/8PSK, 12687/V 28800 3/5 DVB-S2/QPSK. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 677 |
![]() |
|
RE: Nejslabší a nejsilnější frekvence na Thorublbost hlavne že máš 7 tisic prispevku![]() ať si naladí 10,778/V 25000 3/4 8PSK DVBS2 nord beam pokud zachytí signál zde pojede mu vše humax co to je nejaky čínsky plagiát arivy ? spodni pásmo ladit jak sem doporučil popr bohumil foto počkej si až ti to cvakne je doma na invalidáku až koupí ráno 10 rohlíku a litr mléka snad se ti ozve |
prazak
Registrace: 9/2018 Příspěvků: 104 |
![]() |
|
RE: Nejslabší a nejsilnější frekvence na ThoruHm, hlavne ze ty mas 54 prispevku. Tenhle TP co uvadis me jede normalne. Prijimace Humax nejsou rozhodne plagiáty Ariva prijimacu.![]() |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 677 |
![]() |
|
@prazakje vidět,že nevíš wocugoo.To jeho rádio neumí tvoje QPS8Svého čsu velmi prodávaný Skylink sat.I můj vlčák ví co to je a du se zeptat synovy bordel coliie ![]() ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
Na staruckom Humaxe skusat Thor ???Na staruckom Humaxe skusat Thor ??? A zistovat ktora frekvencia je najslabsia ??? A na parabole pod 100 cm v priemere ??? To ako Ta napadlo ??? Predpokladam ze aj LNB knvertor budes mat 20 rocny ako ten Humax ???Preboha radsej pockaj na ten receiver co si objednal... A potom testuj ale s aktualnymi zariadeniami nie s vecami z praveku !!! Zgemma H9 Combo, Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v6.3,OpenESI 9.0,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + TV JVC LT-65VAQ8235
|
Miko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 527 |
![]() |
|
Přechod Skylink na FreesatMá někdo z vás zkušenost s přechodem ze Skylink na Freesat? Já jsem se rozhodl pro změnu protože sporty, pro které jsem satelit Skylink pořizoval schlamstlo O2 a stálé zvyšování cen Skylink se již vymykalo tomu, co pro můj zájem nabízeli. Druhý den po odborném přetočení paraboly a přeladění přijímače technikem jsem si po ránu pustil tenis na Eurosportu 1 a 2 v HD. Obraz se sekal, musel jsem oželet HD. Odpoledne a večer ale HD šlo normálně. Další den totéž. Všiml jsem si, že u obou programů (a i dalších 5 ti) ukazuje televize dole trvale nižší sílu signálu, ca 75%. Se Skylink jsem podobný problém nikdy neměl a žádná změna na satelitu a přijímači provedena nebyla (kromě přetočení a přeladění). Reklamoval jsem to u technika. „ pane, co vám ukazuje televize není pro mne relevantní" a dále jen sdělil, že asi při přetočení paraboly mohlo dojít k závadě v konvertoru. Že s tím nemůže nic dělat. Jestli chci zkusí dát nový konvertor, což i s opravou zaplatím.Nemám z toho dobrý pocit. Poradíte mi? |
JK45
Registrace: 1/2019 Příspěvků: 3 |
![]() |
|
@MikoNezatracuj staré věci, myslím že ještě kolikrát k něčemu dobře poslouží. |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
![]() |
|
@JK45Mě jede 0,8W jako z praku i na Techsatu 45x45,tam není co honit ani v LovosicíchMám skylink i Freesat kvůli fainn livinku a 4x axn,histori,travel kanálu a sem tam zalovím i dál,když se skylink škube,ale hlavně skylink |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Nejslabší a nejsilnější frekvence na ThoruChyba může být v přesném nastavení paraboly..nemůžu vyloučit konvertor ani další možnosti..pokud není člověk na místě,těžko může od stolu radit..Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž
|
Danny10
Registrace: 11/2012 Příspěvků: 1 270 |
![]() |
|
@Danny10Mám stejný názor. Technik ale tvrdí, že je to konvertorem, který prý může odejít při přesměrování antény. Neumím si vysvětlit, proč nemám vždy ráno a dopoledne na E1 a E2 v HD žádný signál a odpoledne a večer již ukazuje televize ca 70 ti % signál a stejné programy běží bez problémů. |
JK45
![]() |
|
@JK45...a takto se chovají pouze Eurosporty, nebo i ostatní programy? Pokud jen Eurosporty tak zkus LNB vyměnit. 130kč tě nezabije. Pokud máš slabší signál i na ostatním, tak to technik špatně nastavil. Náchylná na nastavení je třeba frekvence, kde je National Geografic HD.0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
@prazakSprávně ... taky do dělám podle nordic beam ...T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 221 |
![]() |
|
RE: Nejslabší a nejsilnější frekvence na ThoruProč by mělo odejít LNB při přetočení antény? to jsem ještě neslyšel..to jen tak plácl..pravda je,že jsem na E-85 měnil už dvě z šesti,vždy odešla jedna polarizace za dobu šest let..Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž
|
Danny10
Registrace: 11/2012 Příspěvků: 1 270 |
![]() |
|
@palermo67Už jsem na to přišel. Bylo to v nastavení paraboly a neschopnosti, nebo lenosti technika. Všiml jsem si, že když technik přetáčel parabolu doprava, narážela parabola na držák přišroubovaný k zábradlí balkónu. Víc nešla natočit. Tedy šla ale to by ji musel zvednout na protilehlém držáku o ca 5 cm a pak by už nenarážela. Na to se on vykašlal. Přístroj mu údajně ukazoval správné nastavení. Vysunul jsem parabolu sám, mírně ji ještě více natočil vpravo a signál je 100%. |
JK45
![]() |
|
Jenomže1. přijímač má svou křivku citlivosti na frekvenci, která je unikátní a neopakovatelná,2. LNB má svou křivku citlivosti na frekvenci, která je unikátní a neopakovatelná. Zdůvodnění: Odchylky jsou v setinám mm během montáže součástek, mění se tím ale indukční a kapacitní odpor obvodů. Změny jsou sice nepatrné, co do mechanické velikosti, ale dostatečné k tomu, aby "ladily" na satelitních frekvecích.Ani jednotlivé součástky, odpory, kondenzátory, integrované obvody nejsou naprosto identické ve všech elektrotechnických vlastnostech. Výkony na TP z tabulek webových stránek jsou sice objektivní údaje, ale v konkrétní kombinaci LNB + přijímač může jít o podstatné odchylky. Nejsou vzácné případy, kdy prostě nějaká frekvence "bezdůvodně" nejede a ostatní jedou. Souběh dvou křivek dělá výsledek. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
@JK45Jo, jo...není technik, jako technik. Dobrý technik se podívá po práci i na TV, a projede pro jistotu všechny frekvence v reálu. Protože při utahování šroubů se parabola většinou hne, a pak to není ono...0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
@samorostTím jsi chtěl obhájit neschopného technika? Takový to stejně dlouho dělat nebude. Palermo67 to píše dobře. |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
![]() |
|
to sateliťákPouze jsem chtěl nenápadně podotknout, že údaje z tabulek jsou pouze orientační a v konkrétním případě mohou nastat podstatné odchylky. 1W je dnes dost silná pozice.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
SamorostZapomněl si na frekvencní charakteristiku svodů. Vliv na mezifrekvencní spektrum 950-2150MHz. A potřebný odstup C/N pro transpondery s 8PSK a QPSK a použitým FEC.Palermo: utahování šroubů antény snad probíhá při zapnutém měřáku, tohle se zapnutou TV nekontroluje.... On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
![]() |