Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Tv 4k - obraz

Z důvodu přehrávání 4k video nahrávek a řazení programů jsem koupil tv 55FUC8160.Pro příjem programů mám Skylink.Kvalita obrazu o proti původní FullHD tv se mě zdá o něco horší ale tak nějak jsem s tím před koupí počítal.
Otázka zní: pokud bych tv použil jako zobrazovač a pořídil si sat. VU+ONE4k bude ten obraz lepší?

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 83
Odpověď v diskusním vlákně

posteroid

my vieme ze ty mas vsetko najlepsie tebe hra vsetko v spickovom rozliseni aj arabske TV s bitrate 900 kbit a ktomu krystalovy cisty zvuk z mobilu.
uz sa tolko nechval.

... a potom sa opyta ze ako ma prijmat 7West :laughing:

BDfKNM
Registrace: 6/2018

@Jarous

Koupit dražší TV jsem osobně já nenavrhoval i když tím nic nepokazíš hlavně 100HZ.Vyhnout se kombinaci IPS panelu s EDGE podsvícením.Koupit třeba takovou lepší střední třídu Sony KD 49-55 XF-9005.Třeba.Ale nic to nezmění na faktu,že do UHD TV je třeba pouštět pokud možno minimálně i to naše poloHD,BD disky atd.Ale specielně naše SD to je špatné.Ono třeba i to Německé SD je o něco lepší,ale stejně to není nic moc.Prostě ty UHD TV vyžadují aspon nějakou kvalitu zdrojového signálu a tu mu nedá ani sebelepší 4K sat.přijímač v případě mazanice SD. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

jarous

Obraz budeš mať na 100 percent lepší.

Dreambox DM 900 UHD 4K Triple tuner 1x DUAL DVB-S2X- 1x DVB-C/T2 - Dreambox DM 7020 HD - od legendárnej nemeckej firmy - Image OpenPLi & OpenATV - 6 x LNB Inverto Black Ultra - TV OLED LG 55B7V

Naaalim
Registrace: 3/2016

@Jarous

Nejlepší bude asi tohle.Kup si třeba hodně vychvalované VU+ Zero 4K.Není vubec moc drahé a potom nám napiš,jak se ti 100% zlepšil obraz.Já tvrdím,že se nic moc nezlepší,ale zase ta vynaložená suma tě nebude moc mrzet. ;)

hobo

jarous

Nazdar,jak už bylo napsáno výše,z hovna bič neupleteš.Já mám obyč
full hd oled Lg + octagon sf 8008 4k +lajnu z dalekého Sibiře a fotbal co teď běží na Canal +4k ultra hd vypadá pořád líp,než příjem z Skylinku s 4k televizi a 4k přijímačem.

agamon

RE: Tv 4k - obraz

Jiný tuner na kvalitu obrazu nebude mit vubec zadny vliv. Chyba je v tom, ze je to proste levna zakladni tv od ktere nelze cekat zadne zazraky. TV s perfektnim obrazem jsou tak 4x drazsi.

Mikek
Registrace: 7/2011

Nevím z jakých důvodů tady pomlouváte 4K zobrazovače. Už jsem to tady několikrát prezentoval, že jsem při koupi 4K televize měl 14 dní zapnuté vedle sebe FHD a 4K televizi a ve všech režimech vycházela 4K televize kvalitněji.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

podla mna treba kupit tv, ktory ma HLG HDR, to je standard pre vysielanie UHD

Zgemma H9S, Octagon SF8008, uClan Ustym 4K Pro

kratos
Registrace: 4/2008

@omar3

Třeba i při např. SD Filmboxech?Obdivuhodné. ;)

hobo

@oneeeee

Nejde o koleno ale to o to že mám plasmu kterou zatím nehodlám měnit (poněvadž se zatím současné Tv plasmě sotva blíží) a chtěl jsem si naladit 4K..tak dobře zůstanu u YouTube.. :)))

radbarto
Registrace: 11/2017

Ano. Velikost pixelu je na 4K mnohem menší, než na FHD. Obraz je takový měkčí. Každý si musí vyzkoušet, co jeho oku lahodí. Já jsem zkoušel 14 dní a vyhodnotil. V březnu to bude 4 roky, co mám 4K televizi a neměnil bych, ale to si musí každý vybojovat sám.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

@bohus31

to zeleny cosi jez prevazuje na snimku,co vypada jako hlen, ma byt trava ? :)) pro zajisteni maximalni objektivnosti kvalit tvoji 4k jiste kvalitni zdroj :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@omar3

Takže pokud je vysílán na CT4 HD fotbal z Moravy evidentně dopočítaný z SD tak vlastně na 4K TV nepoznáš tu bídu? ;)

hobo

@hobo

Ta bída je tam pořád, ale o něco málo lepší.
Je potřeba se oprostit od českých luhů a hájů. Má to význam třeba u fotbalu, který vysílá TRT4K na 42°E, OH na STV4K byly skvělý nebo pořady na RAI4K. Je potřeba na orbitu hledat.

omar3

@omar3

Jako nic proti.Ale drtivá většina lidí si koupí 4K TV moc se neoprostí, at už z jakéhokoliv duvodu, a následuje poněkud zklamání v případě našich provideru. :-/

hobo

4K pro české stanice nedává příliš význam. Rozdíl tam drobný je, ale ten poznají jen opravdový fajnšmekři při přímém porovnání.

omar3

Tak jako zobrazovač videa 4k které mám nebo něco ze sat.programů které zkušebně UHD vysílají si nemohu na obraz stěžovat.Nevím proč jsou obchody plné těchto 4k tv když ve výsledku je obraz pomalu jako z pozemáku.Lidi kteří si koupí podle reklamy 4k si myslí,že obraz bude lepší.Kamarád si koupil 65ku ač jsem mu říkal,že obraz bude asi horší.Nemá 4k videokameru ani nic jiného co by tam pustil ale dal na reklamu.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

RE:Tv 4k obraz

Zlatá plasma,zatím stačí... :)))

radbarto
Registrace: 11/2017

@Jarous

Asi tak nějak.Do UHD TV patří také UHD zdroj obrazu.Minimum je opravdu aspon to naše HD.Kdo např. dosáhne na UPC Kabel tak tam to HD je znatelně lepší než u všech našich provajdru a obraz je na celkem velmi přijatelné urovni i na UHD TV. .Ale to je už z principu jasné. ;)

hobo

z 5m uz je na 55 videt rozdil HD vs upscale HD na 4k (panel vedle panelu) pokud to nevidis, je na case jit k ocnimu.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Výroba 4K zobrazovačů valí dopředu rychleji, než zdrojové signály TV stanic. S tím si musí každý poradit po svém.

omar3

@bublajs

Ano pod to se podepíšu. ;)

hobo

já se bavím,

tedy dobré čtení

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@bublajs

..vsak na snimku pisem, ze to je vysielanie SDtv stanice na TV prijimaci 4K UHD. Ktoru som subjektivne ohodnotil v prispevkuako dobre, teda skolsky na trojku. Avsak niektore SDtv stanice hodnotim iba dostatocne a najdu sa aj nedostatocne. HD tv stanice su podla mna na UHD TV prijimaci zobrazene velmi dobre, teda skolska dvojka. A tv stanice vysielane v rozliseni 4K, ktore sledujem na UHD tv prijimaci, povazujem svojou kvalitou za vyborne a hodnotim ich jednotkou...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

@Enik

"...Řešit 4k na 55" panelu je slabomyslnost... Na 55" těžko poznáš rozdíl mezi HD a UHD..."
vřelé díky za skvělé pobavení :)))
Zřejmě jsi chyběl ve škole na geometrii a trojúhelník Ti nic neříká, takže Ti prozradím, že platí jednoduchá přímá úměra, tj. že větší úhlopříčka umožňuje větší pozorovací vzdálenost při stejném vnímání detailů. Takže řešit 4k má nebo nemá smysl nikoli podle úhlopříčky, ale vždy podle 2 souběžně platících parametrů - úhlopříčky a pozorovací vzdálenosti. Řešit 4K na 65" panelu pozorovaném ze vzdálenosti 3m má naprosto stejný význam jako řešit 4K na 55" panelu sledovaném ze 2,5m, nebo na 22" monitoru sledovaného z 1m (jemně jsem to zaokrouhlil, to abys mě nechytal za nějaké centimetry) ;)

lance
Registrace: 10/2008
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 83

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra