Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Citlivost monobloku na Astra 1 a Astra 3

Mohl bych poprosit někoho ochotného o radu, co dělat, když jakmile pohnu s parabolou do strany max o pár mm, tak okamžitě ztrácím signál.
Na štědrý den mi vypadl úplně signál na astru 3. Po hodině všelijakého natáčení jsem pak vyměnil monoblok za jiný a pár stanic na Astře 3 mi fungují. Vše je ale s kvalitou signálu kolem 50 procent. Některé primy(např. MAX,ZOOM)nebo Eurosport 1,2 mi ukazují úplně bez signálu.Jakmile jen napružím parabolu bez pootočení, signál okamžitě mizí. Prostě těch 50 procent je maximum co doženu a víc ani boha. :-(
Nevím už co, jak natočit, abych signál zlepšil. Dřív jsem míval kolem 70 procent.
Podotknu k tomu, že diseqC mám nastavený správně, protože na Astře 1 mi nějaké programy taky fungují. Mohlo by třeba pomoct ještě blok posunout v krčku dopředu nebo dozadu?
Předem děkuji dobré duši, která mi bude ochotná poradit.
Míra.

pivisek1
Registrace: 6/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41
Odpověď v diskusním vlákně

@Kamil_k4

Důvod? :bigeyes:
Chtěl jsem pomoc.Ne si z někoho střílet.
Mám 3 Arivy v provozu a čtvrtou pod stromečkem. :razz:
Tak jí vybalím. :)))

pivisek1

stejně

mu nezbude nic jiného, než si zavolat někoho s měřákem a holt za to zaplatit. Je to krutý,ale je to tak.

decmen
Registrace: 2/2008

RE: Citlivost monobloku na Astra 1 a Astra 3

monoblok není primárně určen pro 100cm paraboly

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

@decmen

Mozna nezbude,ale do te doby se s tim budu prat a treba to zvladnu... :lookaround:

pivisek1

@gunter

Nikdy jsem tohle neresil a vse mi tu fungovalo 4 roky co tu bydlim.
Na jakem kanalu by bylo nejlepsi ten signal honit?

pivisek1

@pivisek1

kup si za 150kč nejlevnější single konvertor a snaž se o co možná nejlepší nastavení, až to budeš mít, vrať na parabolu monoblock a nastav diseqc.

gunter

@konas

no a nevypíchnout voko

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

Vidíš, že jsem na Tvoji metodu nezapomněl a všude Tě doporučuji. :)) Jinak hezký Nový Rok.

konas
Registrace: 12/2014

výsledek

Přátelé, tak je více méně vyřešeno. Vzal jsem si od každého z vás nějakou radu a skylik už funguje!
Závad bylo více...
Nasadil jsem singl a zjistil, že musím s parabolou o pár stupínků nahoru.Dostal jsem se až na nějakých 72%.
Pak jsem ho sundal,nasadil monoblok a nejlepší pozice byla, když jsem vysunul krk co nejvíce k parabole. Signál trochu klesl, ale pořád jsem byl na slušných 65%.
Pak jsem postupně začal připojovat další přijímače a zjistil, že na 2/3 mi po připojení padnul signál o dalších 5-7%. Takže jsem na zmíněných dvou přijímačích předělal koncovky na kabelu a signál opět vyskočil k 65%.
Snad bude teď už klid.
Pokud by zas nastal nějaký problém, tak i díky vám všem už vím, jak postupovat pro odstranění závad.
Děkuji všem za školení a rady.
Přeji vám dnes veselého silvestra. R^ :8)

pivisek1

@pivisek1

Přeju úspěch! Ale až bude lepší počasí být tebou bych to ještě došolíchal.A kdybys sehnal někoho s měřákem, bylo by vystaráno. 100 parabola už je háklivější na precizní nastavení, není u ní problém že utažení jedné matky o půl závitu ti udělá na pravítku z 72% 65%.A až připojíš pořádný měřák, pak teprve uvidíš! ;)

konas
Registrace: 12/2014

@pivisek1

Přesně jak píše konas ještě bych překontroloval tu tyčku do drží lnb, Pochopil jsem, že máš quad a ten je těžký docela dost. Takže po odmontování single a namontování quadu žejmě došlo k poklesu tyčky držící lnb.

gunter

RE: Citlivost monobloku na Astra 1 a Astra 3

proto se to má nastavovat rovnou s monoblokem a nedělat žádné čamrdy s výměnou za solo LNB, jenže on tam taky leze po žebříku v mrazu a procenta mu hlásí asi babička přes okno atd... jak to tak obvykle bývá... to je pak těžký honit procenta :))) pěkného Silvestra přeji všem

lance
Registrace: 10/2008

@pivisek1

Dobrá práce, rád jsem si to zde pročetl a zdá se, že rozumnější postupovat při vyhledávání závad od přijímače k parabole, protože pokud venku nebyl vichr, nebo nějaký dobrák se nesnažil sněhovou koulí sestřelit parabolu (a navíc - sníh o Vánocích nebyl žadný...), tak je velice pravděpodobné, že při předvánočním gruntování se něco stalo s kabeláží (pokud si ji tedy děláš sám a nepoužíváš k tomu profi udělátka). :8)

mkolega
Registrace: 12/2016

@gunter

S tou babičkou jsi to pomalu trefil. :))) :))) :)))
Ale hlásil mi to syn z vedlejšího pokoje. Až právě když se dílo podařilo, tak jsem si vše nachystal k oknu a ladil to přímo sám bez hlášení a bylo to za pár minut naštelovaný. :-)

pivisek1

@gunter

Ano, k poklesu došlo, musel jsem pak zase trošku naklonit parabolu nahoru.
Pár dní už je klid a všechny kanály i přijímače fungují. R^
Jsem rád, že jsem se tu dočkal rad a ne nějakých posměšků typu, že si to mám nasadit na vidle atd... :)))
Takže ještě jednou děkuji všem, co měli se mnou trpělivost. R^

pivisek1

@pivisek1

spíš jsi měl zajistit,aby nedošlo k poklesu držáku,tím,že jsi to vykompenzoval nakloněním celé paraboly jsi přišel o zisk,nyní používáš ten kus plechu,jako odrazovou plochu,ale ne jako parabolu,parabola má jen jedno ohnisko a nyní jsi mimo něj,něco jako vertikální multifocus,šilháš nahoru

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra