![]() |
|
Pár rad pro lepší příjem sat TVDotaz na znalejší v otázkách kolem příjmu TV ze satelitu (jsem opravdu jen "střídmý konzument" TV programů, nevyznám se v tom):Doma přijímám televizi skrz satelit (základní nabídka skylink, Astra 23.5E) s parabolou 80cm a dvojitou hruškou před ní. Parabola je stará asi 25 let, lakovaná komaxitem a ten je po těch letech už pěkně matný/hrbolatý/drsný, že se na něj dobře chytá sních. Polohu paraboly (nasměřování na Astru) sem si našel sám podle síly a kvality signálu jak zobrazováno v TV (ale ani zdaleka si nejsem jist, že je to ta "nejsprávnější" poloha). Proto nám často, když nasněží, vypadne signál a musím lézt na střechu parabolu očistit od sněhu. Ditto, když přijde opravdu hustý dešťový mrak, to na střechu nelezu, ale než přejde, jsme bez signálu. Dvojhruška je taky stará už asi 15, neli 20 let. Na jaře to chci řešit, a to nastavením polohy paraboly do správné polohy (objednám si na to SAT firmu s měřákem signálu). Otázky: Má/bude mít smysl při tom vyměnit i parabolu za větší (cca 100cm) a "novým" (hladkým) lakem na ploše? A mám uvažovat i o výměně dvojhrušky za novou (pro Astru 23.5E by mi klidně stačila i "jednohruška", dvouhrušku vlastně nepotřebuju. A ještě jedna otázka k laku na parabole: bude (příjmu sat. signálu) vadit, když tu parabolu nastříkám na černo, aby se na ní líp "koncentrovalo " teplo ze slunka (Astra 23.5E = parabola je otočená směrem k odpolednímu slunku) a rozpouštělo sníh? Satelitní přijímač mám Topfield 7700 (umí full HD), televize Sony Bravia (taky full HD), obojí má sice asi taky už 10 let, ale ani satelit ani TV prozatím měnit za novější nehodlám. Celá ta akce má dva účely: a) abych nemusel lozit na střechu b) aby TV hrála i když prší nebo sněží (čti: aby běžely seriály v tv nova a byl klid v rodině) Dodatek: jako laik žiju v přesvědčení, že větší parabola + nová hruška (se správnou orientací) = lepší, silnější a stabilnější signál... ale můžu se mýlit... proto se ptám. Už předem díky moc za rady a komentáře. |
pavproch
Registrace: 1/2019 Příspěvků: 2 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
RE: Pár rad pro lepší příjem sat TVStrašné. V dnešní době opatrovat takový retro system. Jenom ty zarezle šrouby! Kup si to celé nové a máš klid,nežli se takto trápit...![]() |
Archibald
Registrace: 9/2015 Příspěvků: 197 |
![]() |
|
@pavprochnový talíř Fubu 85, té nevadí ani snih,když v leží je i v grafitové barvě Al. a novou Hrušku![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Pár rad pro lepší příjem sat TVči vymeníš parabolu za ligotavú,hrušky za jablčka,tak vždy ked bude silno pršat,tak ti obraz nepojde,resp.bude štvorčekovat....ked bude padat snech,tak to isté...skor si kúp nový rebrík aby dobre držal pri ometaní,ked polezeš na strechu !!!AB CryptoBox HD 752...4x
|
jsivak
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 525 |
![]() |
|
RE: Pár rad pro lepší příjem sat TVTak par rad ti dam .za prve ta hruska cucek bazmek a podobne se jmenuje lnb low noice block nebo lnc low noice konvertor.za druhe cerna barva naparabole nikdy co budes delat v lete pres hrusku vyhrivat bazen a propalovat plast na konvertoru?za 3 normalni zrucnejsi clovek by to mel zvladnout sam takovou svarecku jako je 23.5e ale pokud ne sam se ozves.a k tem vypadkum aby byly minimalni muzes si dat na skylink vetsi barabolu na profi handendech davali 125 nebo 150cm aby zamezily vypadkum tobe bude stacit nejaka105-125cm aby se to zlepsilo ale pokud padaji trakare nebe same blesky lije jak z vodovodu nepomuze nic.na tvem miste bych volil kvalitni kolmy stozar ci vyloznik v rovine jej mit kvalitni koax lnb dle poctu tv treby i ibu singl ci twin parabolu 110famaval nebo pokud planujes motor tez na ni ci 125gibertiny dle meraku na max zisk a pristroj novejsi zalezi jestli preferujes znacku ci na jake bazy jestli skylink ready ci.linux ci uzavreny a linux.a pokud splnis toto vse bude vse na dlouha leta pokoj.....s mensimi upravy parametru pri preladovani a podobne. |
Dexerwave
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 567 |
![]() |
|
RE: Pár rad pro lepší příjem sat TVjaivan vie , čo kde a ako .horšie je to s vami. požerete všetko.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
Pozemní antény se dávají na střechu, protožeu pozemního signálu hraje výška nad zemí svou roli. Země je kulatá, jak známo, což znamená na 8 km pokles terénu o 5m.U satelitu není nutno dávat parabolu na střechu, přímo na zem také ne, kvůli sněhu, ale jakákoliv jiná výška bohatě stačí, anžto je satelitní vysílač ve vzdálenosti 36 tisíc km, tj. 36 miliónů metrů. Těch pár metrů výšky domu je nepatrný rozdíl. Na střeše jde o výborný jímač blesků. Doporučuji umístit parabolu na přístupné místo, na balkóně, na výstupním žebříku na střechu, na samostatnou konzolu upevněnou ve zdi. Seřízení na sílu a kvalitu mi osobně stačí a to chytám 15 družic na různým pozicích. Vždy se hledá maximum kvality signálu, nikoliv maximum síly, síla je podřadný ukazatel. Výpadky signálu jsou pouze při přívalovém dešti na jakékoliv parabole a prachový sníh nevadí, vadí mokrý sníh. Doporučuji si pořídit Sakmarův satelitní ometač, což je smeták na dlouhé dřevěné nebo kovové tyči. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
Barva paraboly1. Bílá či stříbrná barva odráží světlo, na jaře a na podzim slunce přesně kopíruje satelitní kružnici na obloze a dochází ke koncentraci světla na povrchu konvertoru, tedy hrušky, jablka či slívy. Dojde pak k uvaření tohoto ovoce.2. Černá barva přijímá teplo, parabola se nahřeje, roztáhne vlivem tepla o nějaké tisíciny a vratně se deformuje. Má jiný tvar při +36 stupních a jiný tvar při -20 stupních. 3.Vhodná barva je tedy něco mezi tím, například cihlová. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Pár rad pro lepší příjem sat TVMyslím, že onééé zase trefil "klinec po hlave"...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
@pavprochPočkejte až do podzimu, dozrají nové hrušky a pak to vemte s odbornou firmou z jedné vody načisto.Ale dobré, pro zpestření. Myslel jsem že čuček a hlavička zůstanou osamoceny. |
JanHora
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 619 |
![]() |
|
@pavprochJen takový malý dotaz. Jak může být parabola nastavená na 23.5°E natočena k odpolednímu slunci?VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
@SirMaxA proč by nemohla? Vy znáte místo příjmu pana pavprocha? |
JanHora
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 619 |
![]() |
|
@DexerwaveZapomněl jsi na nedávnou "hlavičku".![]() |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@pavprochZe zkušeností vím že staré paraboly byly většinou kvalitnější než současné. Sousedka paní doktorka vyhodila do sběrného dvora starou hliníkovou parabolu 85cm i s konvertorem (přechází na příjem z O2). Byl jsem překvapený kvalitním dílenským zpracováním. Téměř bez rezu (dobré pokovení). Samozřejmě konvertor byl na dnešní dobu velmi zastaralý.Já jsem koupil před lety parabolu 120 cm, plechy slabé, všechno se ve větru třese jak ratlík. Doufám že nemáš železnou parabolickou anténu. Doporučuji vyměnit LNB konvertor a koaxiální kabel. Konvertory v dnešní době mají lepší citlivost, ale také někdy údaje vylhané. Větší parabola samozřejmě pomůže. Nesmí se ale ve větru pohybovat jako ta moje. Parabolickou anténu umístit někde v závětří (pokud to jde). Výpadkům signálu v silném dešti a sněžení asi nezabráníš. Ale ne často. SAT firmy neznám. Mám ale obavy z kvality jejich služeb. |
TRNi
Registrace: 6/2018 Příspěvků: 140 |
![]() |
|
@SirMaxPOZOR! Nedaj sa znova nachytať. JanHora a ostatní schizofrenici už číhajú.@oneeeee ![]() |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 494 |
![]() |
|
@pavprochJeště jedna poznámka.LNB konvertor je lepší single nebo pro dva přijímače twin. Monoblok pro Astra 19,2 a Astra 23,5 na parabolické anténě se špatně nastavuje. Parabola vlastě šilhá, nastavuje se kompromis mezi Astrou 19,2 a Astrou 23.5 (konvertory nejsou umístěny v ohnisku paraboly). Monoblok pokud se špatně nastaví může způsobovat výpadky signálu. |
TRNi
![]() |
|
RE: Pár rad pro lepší příjem sat TVDodatek: jako laik žiju v přesvědčení, že větší parabola + nová hruška (se správnou orientací) = lepší. ANO větší kulatina + nová soudružka (se správnou orientací) = skorem nejlepší.![]() |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
@TRNiTo si řekl ale vo....inu,23,5 je vždy s monoblokem v ohnisku a na 19,2 šilhá,jen blb šilhá na 23,5(je slabš než 19,5 |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
korkoranMáš pravdu. Blbě jsem to napsal. Jen jsem chtěl upozornit na problémy s monoblokem. |
TRNi
![]() |
|
RE: Pár rad pro lepší příjem sat TVNo pozor, v minulosti se mi 1x a kolegovi 2x stalo že v kombinaci s přijímačem Mascom se muselo na A3 šilhat, jinak to nešlo. A ve velkoobchodě v praze nám bylo řečeno že to tak musí být kvůli kolizi s nějakým transpordérem na sousední družici. To bylo pořád nahoru, dolu, nahoru ... To není možné, co to je ?![]() |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
@jsivakno, s tym dazdom a snehom nemas pravdu! no, nech nezerem, tak na 10%.1365 komentov, naco, ked sa nevyznas, skoda casu... |
f117c
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 22 |
![]() |
|
RE: Pár rad pro lepší příjem sat TVChcelo by to filter na IP a taký srandisti ako @pavproch by tu vždy pod iným @nick viac nemohli zakladať takéto stupidné témy... Že mu na to vždy ešte niekto naletí sa vážne divím...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
@Manetono i celej panelák má jednu ip |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
@všemDíky těm, co poradili a nedíky těm, co pindají a frflají. |
pavproch
Registrace: 1/2019 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
@pierrepetrJedine ak má celý panelák neverejnú IP adresu, vtedy by bolo obtiažne ho zablokovať... Ak má dotyčný verejnú IP, žiadny problém...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
@Manetomy jsme mívali jednu na celým baráku a uvnitř sítě nikoho nešlo odhalit z venčí,dokonce i policie kdysi pátrala po sosáčích vobů,nenašli ho |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |