Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Pár rad pro lepší příjem sat TV

Dotaz na znalejší v otázkách kolem příjmu TV ze satelitu (jsem opravdu jen "střídmý konzument" TV programů, nevyznám se v tom):

Doma přijímám televizi skrz satelit (základní nabídka skylink, Astra 23.5E) s parabolou 80cm a dvojitou hruškou před ní. Parabola je stará asi 25 let, lakovaná komaxitem a ten je po těch letech už pěkně matný/hrbolatý/drsný, že se na něj dobře chytá sních. Polohu paraboly (nasměřování na Astru) sem si našel sám podle síly a kvality signálu jak zobrazováno v TV (ale ani zdaleka si nejsem jist, že je to ta "nejsprávnější" poloha). Proto nám často, když nasněží, vypadne signál a musím lézt na střechu parabolu očistit od sněhu. Ditto, když přijde opravdu hustý dešťový mrak, to na střechu nelezu, ale než přejde, jsme bez signálu. Dvojhruška je taky stará už asi 15, neli 20 let.

Na jaře to chci řešit, a to nastavením polohy paraboly do správné polohy (objednám si na to SAT firmu s měřákem signálu).

Otázky: Má/bude mít smysl při tom vyměnit i parabolu za větší (cca 100cm) a "novým" (hladkým) lakem na ploše? A mám uvažovat i o výměně dvojhrušky za novou (pro Astru 23.5E by mi klidně stačila i "jednohruška", dvouhrušku vlastně nepotřebuju.

A ještě jedna otázka k laku na parabole: bude (příjmu sat. signálu) vadit, když tu parabolu nastříkám na černo, aby se na ní líp "koncentrovalo " teplo ze slunka (Astra 23.5E = parabola je otočená směrem k odpolednímu slunku) a rozpouštělo sníh?

Satelitní přijímač mám Topfield 7700 (umí full HD), televize Sony Bravia (taky full HD), obojí má sice asi taky už 10 let, ale ani satelit ani TV prozatím měnit za novější nehodlám.

Celá ta akce má dva účely:
a) abych nemusel lozit na střechu
b) aby TV hrála i když prší nebo sněží (čti: aby běžely seriály v tv nova a byl klid v rodině)
Dodatek: jako laik žiju v přesvědčení, že větší parabola + nová hruška (se správnou orientací) = lepší, silnější a stabilnější signál... ale můžu se mýlit... proto se ptám.

Už předem díky moc za rady a komentáře.

pavproch
Registrace: 1/2019
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

@pavproch

Vše je to o seřízení.Mám no-name parabolu 85 cm ,konvertor Irdeto za 200,-,10m koaxu prům.ceny,HD-BOX 9105+.Protože mám motor tak bych se při špatném seřízeni nechytal.Hlavně od 28°E dál na východ a od 0°na západ.Není to jen o ose x,y ale i o mírné natočení paraboly a pohrát si i s natočením konvertoru a doladit co na nejlepší signál síla/kvalita.Výpadek zaznamenám tak 0,5 hod ročně a to při extrémní průtrži mračen jinak nikdy.

ddwarf
Registrace: 12/2011

@pierrepetr

Ale veď presne o tom píšem...Áno skupina v sieti má rovnakú neverejnú IP a všetci sú pripojený cez smerovač s verejnou IP, tak sa ani polícia nedostane ďalej ako k tomu smerovaču... Jedine prehladávať byt po byte... ;) No PC ktorý má verejnú IP je presne identifikovateľný, lebo tú adresu má len on a nikto iný... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Maneto

no právě,když bloknou jednoho,bloknou celej barák

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Tv nabidka

Dobry den, nevite prosim nekdo zda je mozne v CR nejak ziskat prijem tv programu channel4 a more4? Dekuji za odpoved.

Martin90
Registrace: 1/2019
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra