Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Niektore frekvencie prestali fungovat - Skylink

Zdravím,

V priebehu posledného mesiaca nám prestali fungovať určité frekvencie na Astra 23,5°E. Prestala nám fungovať napr. 12344 Mhz (ČT1/2/24 ...). Sila signálu je v poriadku, ale kvalita je na 0%. Takmer všetky ostatné frekvencie na tejto Astre nám idú bez problémov s dobrou kvalitou signálu. Volal som do Skylinku a povedali mi, že problém musí byť na mojej strane.

Môže byť toto nejaký softwarovy problem alebo je to pravdepodobnejsie problem s parabolou? Predpokladam, že keby nahodou bola parabola zle otočená (napr. vetrom), tak by mi nešli žiadne kanály na Astre 23,5°E a nielen určité frekvencie.

Prijímač: Mascom mc 2600 hd irci

Ďakujem vopred za pomoc.
uživatel
Furlong
Registrace: 1/2019
Příspěvků: 6
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Niektore frekvencie prestali fungovat - Sk...

Vyskusaj vymenit LNB alebo mozno Ti niekde kabel skratuje...

Zgemma H9 Combo, Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 6.4.2,Pure2 v6.3,OpenESI 9.0,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + 42" LCD 3D TV LG LW 4500
uživatel
Miko
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 336
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Niektore frekvencie prestali fungovat - Sk...

12344/H takže ti nejdou všechny horizontály? hejbni parabolou, na kupování LNB je času dost
uživatel
poky1
Registrace: 7/2007
Příspěvků: 8 407
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Niektore frekvencie prestali fungovat - Sk...

Mascom? Vadne kondenzatory na doske všetky 470uF/10V vymeniť.
uživatel
noces
Registrace: 9/2010
Příspěvků: 722
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Niektore frekvencie prestali fungovat - Sk...

to co ukazuje teploměr na STB (síla a kvalita) ber jako velmi orientační
uživatel
poky1
Registrace: 7/2007
Příspěvků: 8 407
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Niektore frekvencie prestali fungovat - Sk...

LNB nie je taká pálka, aby si rozhasil parabolu
uživatel
Dzordzo
Registrace: 8/2007
Příspěvků: 2 705
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ Dzordzo

přijde mi že zakladatel vlákna připouští možnost větru, pokud mu to ovšem neřekla podpora Skylinku
uživatel
poky1
Registrace: 7/2007
Příspěvků: 8 407
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Niektore frekvencie prestali fungovat - Sk...

řekni sousedovi ať ti půjčí STB a uvidíš zda bude fungovat
uživatel
poky1
Registrace: 7/2007
Příspěvků: 8 407
Odpověď v diskusním vlákně
 

Tak mě celý SL

Tak mě po dnešní sněhové nadílce cca 15 cm mokrého těžkého sněhu signál 0 totálně zapadlá parabola(13+19.2+23.5)je na střeše musím počkat až sleze sníh ty co mám dole pouze ometu
https://www.parabola.cz/album/foto-1339/
Ještě,že mám na CZ zálohu DVB-T,tomu sníh nevadí :bigeyes:
sekce Album: Dnešní kalamita
Popis fotografií:
[1] Dnešní kalamita


Skylink//1.9°+13°+16°+19.2°+23,5°+39°+42°+45°+46°+52°+0,8°w+30°w//Octagon SX88+ SE WL
uživatel
jackino
Registrace: 1/2009
Příspěvků: 4 603
Galerie: jackino
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Niektore frekvencie prestali fungovat - Sk...

Námraza na anténě dokáže příjem taky spolehlivě zlikvidovat, už od nepaměti jsem měl na půdě pod stožárem smeták a čas od času bylo nutné do antény klepnout násadou, aby to opadalo.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
uživatel
PoldaS
Registrace: 1/2010
Příspěvků: 5 822
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Furlong

je tři týdny,tak jsem dostal držkovou,co jsem s tím zase dělal.Četeéčka nešly,samo je to Vertkálně a byl to konvertor,nový za 300,-a hraje to.Horizontál jel,ale na novu se zrovna dívat nechlěla a na Primě taky nic neměla
:laughing:
uživatel
korkoran
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 5 776
Odpověď v diskusním vlákně
 

@poky1

vertikály vertikály
uživatel
korkoran
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 5 776
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Furlong

U mne podobný problém na Gosatu 7056, kostičkování až výpadky pouze na tomto TP. Elyty ve zdroji a pár i na desce. ;)
uživatel
jiriks
Registrace: 12/2018
Příspěvků: 43
Odpověď v diskusním vlákně
 

@PoldaS

Tak už to jede sníh opadl sám protože je +4° :lookaround:

Skylink//1.9°+13°+16°+19.2°+23,5°+39°+42°+45°+46°+52°+0,8°w+30°w//Octagon SX88+ SE WL
uživatel
jackino
Registrace: 1/2009
Příspěvků: 4 603
Galerie: jackino
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Niektore frekvencie prestali fungovat - Sk...

Už aby bylo jaro :8)

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
uživatel
PoldaS
Registrace: 1/2010
Příspěvků: 5 822
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Niektore frekvencie prestali fungovat - Sk...

Ďakujem za tolko odpovedí. Čo sa týka ostatných horizontálov, tak tie fungujú. Napr. 11876/H (Prima, Nova..) ide bez problémov.

Na podpore skylinku mi povedali, že to teoreticky mohol byť vietor, čo otočil trochu parabolu. Ale z minulosti si pamatám, že keď bola vychýlená parabola tak prestali ísť všetky programy, nie len určité frekvencie. Preto som predpokladal, že problém bude asi niekde inde.

Skúsim asi najprv teda požičať STB a skúsiť či to nemôže byť v prijímači.
uživatel
Furlong
Registrace: 1/2019
Příspěvků: 6
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Furlong

Začal by som konvertorom
uživatel
emo53
Registrace: 3/2009
Příspěvků: 433
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Niektore frekvencie prestali fungovat - Sk...

Ešte dodatok. Zistil som, že aj niektoré vertikály nejdu. Takže vyskúšam druhy konvertor, prípadne STB
uživatel
Furlong
Registrace: 1/2019
Příspěvků: 6
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Niektore frekvencie prestali fungovat - Sk...

Musíš na to jít vylučovací metodou...a že něco hraje, a něco nehraje, to se může stát.

0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
uživatel
palermo67
Registrace: 8/2011
Příspěvků: 942
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Furlong

Právě ,že Čtčka jsou vertikál!!! a né horizontál,jak se milně domníváš ;) ;)
uživatel
korkoran
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 5 776
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Furlong

No kdyby ses v tom chtěl dále rýpat, tak zjisti jaké frekvence nejdou jestli do 11700 nebo ty nad 11700, polarizace lhostejná. Jde o přepínání Low band - High band.
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 497
Odpověď v diskusním vlákně
 

@korkoran

Programy České televize jsou v horiznotální polarizaci. Dříve byly ve vertikální na jiném TP.

ČT :D HD, ČT art HD, ČT Sport HD, ČT1 HD, ČT2 HD, ČT24 HD, Prima +1 HD, Skylink Ochutnávka

Astra 23,5°E
12 344 H
FEC 2/3
Symbol 29 900
DVB-S2 / 8PSK
Pilot Off

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
uživatel
SirMax
Registrace: 1/2014
Příspěvků: 1 112
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Furlong

"Takže vyskúšam druhy konvertor, prípadne STB".
Ak to nepomôže, preklepni si aj koaxiálny kábel. Vekom sa to prejavuje aj takto. Odskúšať si to môžeš núdzovo na priamom prepojení cez otvorené okno s novým koaxiálom.
uživatel
Frank11
Registrace: 2/2009
Příspěvků: 1 373
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Niektore frekvencie prestali fungovat - Sk...

https://allegro.pl/oferta/oslona-konwertera-na-wysiegnik-anteny-satelitarnej-7494497462?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=MmQ1MmU0MWUtZWIxZi00ZTlkLTk3MWEtM2U2N2I4MDYxNTc4AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=573c6328-307e-4274-b4bc-4132da5c986d
https://www.ceneo.pl/43725486
https://satkurier.pl/news/177269/poradnik-jaka-antena-satelitarna-na-sniezna-zime.html?news_page_id=2
uživatel
stamar
Registrace: 9/2007
Příspěvků: 786
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ konas

Vyzera to tak, že nejdu žiadne frekvencie nad 11900.
uživatel
Furlong
Registrace: 1/2019
Příspěvků: 6
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Furlong

Tak to vypadá na LNB. Nefunguje 22kHz přepínání pásem, běžná závada v LNB.
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 497
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra