![]() |
|
Jaký WIFI USB adaptér pro VU+SOLO2 ?Dobrý den.Zjistil jsem, že místo kabelu od VU+ do PC je možnost využít WIFI. Prosil bych o radu, jaký vhodný adaptér WIFI USB pro VU+SOLO2 koupit, abych nemusel mít na propojení s PC kabel. Mám WIN 10 a router ASUS - RT - AC 58U. Počítač mám od VU+SOLO2 přes dvě místnosti v jednom podlaží-bytě. WIFI mi po bytě funguje skvěle. Vedle VU+SOLO2 mám televizi Samsung a v ní mám také adaptér WIFI USB a funguje skvěle. Tento adaptér by nešel náhodou využít pro VU+SOLO2 ? Děkuji za případné rady co výhodného tam do VU+SOLO2 koupit. |
Míša503
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 81 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
RE: Jaký WIFI USB adaptér pro VU+SOLO2 ?Vyhodne wifi od Amiko, alebo original VU+ ktory je aj rychlejsi...nic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
![]() |
|
RE: Jaký WIFI USB adaptér pro VU+SOLO2 ?je úplně fuk co máš za router o tom to není, zkontroluj si drivers v pluginech a podle toho vyber wifi jiný postup je sázka do loterie každá jiná rada je nezodpovědná a může vést k tomu že se ti nahromadí nepoužitelné haraburdí, kupovat 5 x předražený "originál" je zbytečnézgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Jaký WIFI USB adaptér pro VU+SOLO2 ?Pre VU+ Solo2 tento WiFi adapter:https://satelity.ellano.sk/wifi-dongle-5db-s-antenou-pre-ab-cryptobox_35128.html |
Gustoh
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 172 |
![]() |
|
RE: Jaký WIFI USB adaptér pro VU+SOLO2 ?........ zkontroluj si drivers v pluginech a podle toho vyber wifiTo se hezky radí, ale já jsem jen uživatel a nevím jak toto doporučení a kde udělat. Co se má v té kontrole zkontrolovat ? Co by tam mělo být ke kontrole ? Potřeboval bych podrobný postup, jak na to, pak jsem schopný to udělat. |
Míša503
![]() |
|
@Míša503kolego ty začni studovat a trochu se snaž !! Mnozí z nás jsou taky jen uživatelé a to co vědí si nastudovali a odzkoušeli, myslíš že lidi sem mají čas psát podrobný postupy? jestli rozumíš psanýmu slovu otevři si pluginy a stáhni zeleným nabídku potom jdi do složky drivers-tam hledej. To je celá věda, nebo potřebuješ ještě víc povodit za ručičku?? |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
RE: Jaký WIFI USB adaptér pro VU+SOLO2 ?To hogofogo11:Takový arogantní paka jako seš ty udělali z tohohle fóra to co teď je. ![]() VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15
|
miky
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 861 |
![]() |
|
@miky-a co jsi poradil ty?Takový arogantní paka jako seš ty udělali z tohohle fóra to co teď je![]() ![]() ![]() přesně jsi to o sobě vystihl nic neporadíš pouze se navážíš, hogofogo dal konkrétní radu u tebe jsem si toho nevšiml zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
RE: Jaký WIFI USB adaptér pro VU+SOLO2 ?........ zkontroluj si drivers v pluginech a podle toho vyber wifiTo se hezky radí, ale já jsem jen uživatel a nevím jak toto doporučení a kde udělat. Co se má v té kontrole zkontrolovat ? Co by tam mělo být ke kontrole ? Potřeboval bych podrobný postup, jak na to, pak jsem schopný to udělat. |
Míša503
![]() |
|
RE: Jaký WIFI USB adaptér pro VU+SOLO2 ?.... otevři si pluginy a stáhni zeleným nabídku potom jdi do složky drivers-tam hledej...Zde se prostě zapomíná, že když se někdo ptá, tak prostě neví ... Nevím , kde otevřít pluginy... Hledal jsem dlouze na VU+SOLO2, ale žádné pluginy jsem tam nenašel. |
Míša503
![]() |
|
@Míša503Nezlob se, ale připadáš mi jako provokatér, to přece nemyslíš vážně?zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
@mikyHele nehroť to. Vždyť "hogofogo11" mu nakonec poradil. Počáteční výtka je pochopitelná, protože kdyby tazatel začal: " Hledal jsem na netu ale nějak v tom plavu....., byla by vidět snaha a věřím, že negativní reakce by nebyla žádná. Na nejmenovaném PC fóru je tohle na denním pořádku. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@Míša503Jestli nevíš a nechceš studovat, tak to neřeš a kup originál od Vu.Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.
|
kubisek
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 106 |
![]() |
|
@Míša503Vykašli se na nějaký USB stick, kup klasické AP... třeba NETIS WF2419I. Pokud bys v tom přístroji přehrával věci např z CZSK archivu, nebo přehrával IPTV, je nejlepší rovnou kabel z routeru |
HB1423
Registrace: 1/2019 Příspěvků: 79 |
![]() |
|
@gunterJe pravdou, že otázka ve smyslu "cos dělal těch 6,5 roku od registrace zde?" je na místě. Dotazy (totálně triviální) uživatelem zde pokládané má každý polorozumný majitel Linuxového přijímače zodpovězené za dva dny studia. |
HB1423
![]() |
|
@HB1423Keď sa ohánaš stále s tou registráciou, Ty si ktorý exemplár z blacklistu? Prezraď nám už, lebo s týždňovou registráciou si veľmi "múdry"![]() ![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 610 |
![]() |
|
@peterskJsem dlouhodobý čtenář Paraboly, sám si vystačím, rady nepotřebuji, takže jsem neměl potřebu se registrovat dřív než jsem potřeboval odpověď na zmizelou stránku s FW, na základě čehož jsem se regnul. Ale pokud Ti vadí, že zde druhým radím, dělat do nebudu, já se taky vše naučil sám. To je vše, pokud nebudu sám něco potřebovat, opět zde nenapíšu. Beztak zde hrají První housle "Franckové" a jemu podobní |
HB1423
![]() |
|
@HB1423to mozes tarat tym co zeru seno.![]() ![]() ![]() Nosce te ipsum.
|
Warder
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 640 |
![]() |
|
@WarderJedna z posledních věcí, ne-li vůbec to poslední na čem mi záleží je to, co si o mě myslí druzí, to za prvé......za druhé, opravdu jsem se neregistroval poté, co jsem se octl na BL ani nejsem duplicitní registrace. Vše, nerad házím perly sviním |
HB1423
![]() |
|
@HB1423Mne je jedno, či radíš, či nie. Kto chce, si to prečíta a poučí sa z toho, alebo nie. Nemysli si, že zo štýlu Tvojich príspevkov sa nedá vydedukovať pod akým nickom si predtým fungoval.![]() ![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 610 |
![]() |
|
@HB1423daj pozor aby ta tie perly nezozrali.![]() ![]() ![]() Nosce te ipsum.
|
Warder
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 640 |
![]() |
|
@Míša503Na ovladači dej "MENU" přejdi na "PLUGINY" potvrď, stiskni zelené tlačítko "STÁHNOUT PLUGINY" počkej až se stáhnou a pak klikni na "DRIVERS" rozbalí se ti seznam s podporovaných zařízení.Osobně doporučuji "NETWORK-USB-RT3070" pro chipsety Ralink. Běž na internet a do prohlížeče zadej: USB adaptér Ralink 5370 Pokud máš v cestě 2 stěny, tak kup raději s anténkou. Až budeš mít USB adaptér koupený tak nainstaluj v pluginech "NETWORK-USB-RT3070" a restartuj enigmu (MENU - VYPNUTÍ/RESTART - RESTARTOVAT (GUI). Vlož USB adaptér a počkej až ho satelit identifikuje. Pak už jenom nastavíš Wifi : MENU - NASTAVENÍ - SYSTÉM - SÍŤ - NASTAVENÍ ZAŘÍZENÍ - WIFI PŘIPOJENÍ a nastavíš hodnoty. Kdyby byl nějaký problém, tak napiš a já ti to nastavím vzdáleně nebo poradím pokud budu vědět. Ať se daří ![]() |
Kedar30
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 5 |
![]() |
|
RE: Jaký WIFI USB adaptér pro VU+SOLO2 ?@Míša503: zvaž ještě jestli nemůžeš natáhnout kabel. Je to levnější, bezproblémovější, jednoduše se to konfiguruje a pokud se nebavíme o propustnosti 802.11ac tak to bude pomalý.Tvůj router sice ac umí, ale když píšeš, že wifi je v bytě skvělá tak se trochu bojím, že se bavíme o 2,4Gh, 802.11ac je záležitost 5GHz a to se přes dvě stěny dost bojím... a to ještě musí koupit wifi adaptér který umí ac...... Ale třeba jsem přecitlivělej a běžná 2,4GHz v n pojede tak odhaduju 100mbit, což může většině stačit.... |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
RE: Jaký WIFI USB adaptér pro VU+SOLO2 ?"a pokud se nebavíme o propustnosti 802.11ac tak to bude pomalý." - mám na mysli wifi samozřejmě..... |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
@Jantars"Ale třeba jsem přecitlivělej a běžná 2,4GHz v n pojede tak odhaduju 100mbit, což může většině stačit...."V běžném městském zarušeném prostředí budeš ve výsledku rád za 20. Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.
|
kubisek
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 106 |
![]() |
|
@Kedar30Perfektní rada![]() ![]() ![]() |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 128 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
![]() |