Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Televes H30 FLEX nebo Rover TAB 4

Zdravím,
prosím o radu s výběrem měřáku,rozhoduji se mezi
Televes H30 FLEX, Rover TAB 4 nebo existuje případně ještě nějaká jiná varianta v relaci okolo 30000,-

využití hlavně pro dvb-t2 občas sat,

doposud používám ROVER ATOM LIGHT STC ale neumí T2

Jarda2
Registrace: 3/2019
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

@Jarda2

Bohužel tady je nutné mí nulová očekávání. Funkce, které tyto strojky zastávají mají kvalitu úměrnou ceně.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

@Jarda2

napis mi soukromou zpravu. ju

elektro346
Registrace: 5/2017

RE: Televes H30 FLEX nebo Rover TAB 4

Mám H30 tak hlasujem pre H30.
Ale ak by som to potreboval primárne na dvb-t/T2 určite by som šiel do niečoho drahšieho

noces
Registrace: 9/2010

mam doma oba ale rover je oproti televesu lemra leniva hlavne co sa tyka terestrialu , ale zase v televese neviem pohnut motorom

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat
Registrace: 1/2006

Mel jsem v ruce oba, ale Rovera Tab4 bych nechtěl. Spektrak pomalej, detekce taky, satelitní práce s Roverem obecně katastrofa. Raději bych vzal H30Flex.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@EnoSat

soukromé zprávy mi nejdou, asi je mám zatím zakázány,

nechce se mi kupovat převlečené přijímače za měřáky za cca 10000,-
ale zase není to můj hlavní obor abych do toho stovku,

motory po mě u nás nikdo nechtěl už 10let ,

umí ten televes pouštět 12V do koaxu?

ten starý rover stc mě přišel na ovládání v celku dobrý

jinak všem zúčastněným děkuji za rady

Jarda2

13V
18V
24V

On Air!

Saxon

Řeším ten samý problém, náhrada Rover atom power, H30 umí echoanalýzu, to je pro mě důležitý parametr. Už cca měsíc se rozhoupávám, abych si domluvil přes Břeclav odzkoušení na ostro. Jinak na Rover jsem zvyklý 9-10let a v pohodě.Zdar

brambora
Registrace: 3/2009

Ale pozor, H30Flex má v měření impulsni odezvy jisté omezení díky HW limitům.

On Air!

Saxon

@Jarda2

http://www.mericitechnika.cz/dvb-analyzator-sefram-7817

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Gunter

Tohle je model bez měření SAT.

On Air!

Saxon

H30 echo

Díky za info, jak jsem psal, chci si H30-tku osahat, než se pro ní rozhodnu. Na sefram kouknu, mě stačí T2 i když je to v jednom s S2 samo pohodlnější

brambora

@Saxon

vím, tazatel píše...

nebo existuje případně ještě nějaká jiná varianta v relaci okolo 30000,-

využití hlavně pro dvb-t2 občas sat,

proto jsem to sem dal

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Osobne si myslim, ze mereni echa neni az tak dulezite, resp. to, co umi H30 je dostacujici. Protoze kdyz tam echo je, tak s tim stejne ve vetsine pripadu nic rozume nejde udelat. A echo ze vzdaleneho vysilace jiz bude stejne vyrazne slabsi, nez aby se negativne projevilo. A navic echo bude skoro vzdy vzhledem k rozsahle SFN. A holt nektere aparaty nepojedou, typicky mnoho modelu Samsung TV je totalne v (nevhodné slovo)i, zejmena na CT MUXu

J a
Registrace: 7/2005

Využívám echo hodně, vím, co můžu čekat po puštění TV.
Leckde je tam preecho, signál rozbitej odrazama a většina tv to kouše velice dobře. Občas v domě jedna kostkuje, ta pak dostane svoje logáro otočené dle jejích bargrafů. Za ty roky asi 3-4 případy, většinou Panasonic. Ale je to dávno. Lokalita Cukrák-Votice, údolí řeky Sázavy - naprosto normální záležitost. Dík za pokec

brambora

Echo

Když působíte v nějaké územní oblasti už dlouho, máte to obšláplé a teoreticky se můžete obejít bez echoanalýzy. Dříve jste mohli téměř všechno (ostatní vysílače a místní odrazy) vidět na spektru. Z toho teď můžete vyjít. Úloha spektráku se přesouvá do oblasti pozorování úrovní ostatních neužitečných ,,signálů,, (LTE, Nordic....) vady zesilovačů a zdrojů samozřejmě zůstávají.
Slušný a svižný spektrák je ale stejně nutnost (bez něj je to jen vadaska na oměřování zásuvek), pomůže i slušnější konstelák, kde je vidět třeba zarušení od jiného signálu, nebo šumu. Většina měřáků ukazuje úroveň, preBER, postBER, MER, CN, LKM jaksi posvém, takže se z těchto hodnot stává spíše vodítko. Stačí se naučit, jak se chová v konkrétních situacích v kombinaci s fungováním TV placek. Zobrazovaná úroveň signálu je ovlivněná už působením SFN, hlavně si tedy hlídáme nepřekračování maxima na zásuvkách.
Osobně jsem rád, za techniku, která Echo analýzu má. Mikroecho je zase dobře vidět na MBC.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

Taky si myslím, že impulsní odezva je spíš informativní nástroj - co oči vidí, srdce bolí...
Především informuje technika o nebezpečí používat televizory, co nezvládají echa v jakékoliv podobě - viz Samsung. Natáčet anténu podle impulsní odezvy je většinou cesta mimo, jeden kanál(mux) možná zlepším, ale ostatní co ty ostatní, které echa nemají, to je zkurvím natočením antény mimo ideální směr? Echo je fajn, ale důležitější jsou jiné obrazovky. Například KWS nedávají do svým jinak skvělých přístrojů MBC, zajímavé...důležité je, že jejich spektráky nejsou postaveny na SDR.

On Air!

Saxon

Jak píšete chlapi, je to spíš informativní, točení něčemu pomůže, jiné zkazí, v šumu se to utopit taky nedá, zkušenosti jsou v rajonu půl úspěchu. Jinak jsem v ruce moc měřáků neměl. S roverem jsem si vystačil dlouhá léta, pořizoval jsem ho cca v době, kdy Saxon digicube.

brambora

No vidíš, já po Digicube měl dva Rover HDTab7, teď budu to druhej prodávat kolegovi a domu mi letí nový Varos 106. Digicube byla bída, ale HDTab7 jsou velmi slušně na terestriku. Za ty prachy.

On Air!

Saxon

Ta měřící technika jde strašně dopředu. Ale jak jsem psal, s rovrem jsem si posledních asi 9 let plně vystačil. K optice se nedostanu, saty nechci z principu dělat pro žádnou firmu.Servis jo, montáže nee :8)

brambora

sefram

s tím seframem máte někdo zkušenosti
mají i verzi s S2
http://www.mericitechnika.cz/sefram-7848

Jarda2

Je to precizní konstrukce, ale někomu muže vadit větší hmotnost díky robustní skříni.

Tohle je Sefram, akorát s logem Alcad

https://www.parabola.cz/clanky/5981/profesionalni-merici-pristroj-alcad-fsm-640/

On Air!

Saxon

RE: Televes H30 FLEX nebo Rover TAB 4 + Sefram

Tenhle Sefram i jako FSM se mi docela zamlouvá a to z hlediska spectra. U H30 mě trošku mrzí při spectru, že se zobrazuje jen křivka kanálu. Když stojíš na střeše za ostrého slunce, myslím, že uvidíš prd. Když je kanál pěkně celý žlutý,vybarvená, musí to být lepší. Ty jsi zkoušel oba Saxone. Jaký na to máš názor? To že je uživatelské menu jiné asi určitě nevadí. Zvyk je jen zvyk. To se poddá :) . Díky ahoj

brambora

FSM a H30

Jo a jinak je ta krabice fsm s 10´´ docela velká. Display H30 zase docela malý

brambora

jestli je sefram s logem alcad tak to bude asi jiný sefram než tento:
http://www.mericitechnika.cz/sefram-7848

Jarda2