![]() |
|
Kvalita HD programovDobrý večer chcem sa poradiť.Končí nám servisné skylink digital teraz 20.4.Pozorujeme že ten obraz na hd programoch na niektorých kanáloch už nie je ako pred piatimi rokmi keď sme si zakúpili skylink kartu.Chceli by sme sa informovať ktorý provider ponúka lepší obraz ako skylink?Potrebujeme len základprogramov ako je na digital skylink.Keď aj drahší balík len nech je to obrazove na úrovni,lebo niektoré hd stanice sú proti na 19.2 astre v sd v lepšej kvalite. |
bukovinka
Registrace: 2/2019 Příspěvků: 15 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
RE: Kvalita HD programovTak na to jsem ted zvědavej.![]() ![]() Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 1 650 |
![]() |
|
RE: Kvalita HD programovJa nemám nič proti skylinku len sa informujem nakoľko sme zakúpili tv 65 tak ten obraz hd na niektorých kanáloch je slabší a to nielen na novej tv ale aj keď sme ho pozerali na 32 obrazovke .Napriklad stv je niekedy na terestriale lepší obraz ako na Skylinku. |
bukovinka
![]() |
|
RE: Kvalita HD programovNenajdeš nic takového. |
BOBSEN
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 2 185 |
![]() |
|
@bukovinkaDaj si Digi SK, alebo MagioSAT a máš po probléme. Ja mám Digi CZ keďže žijem v ČR a som nadmieru spokojný![]() VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 10 724 |
![]() |
|
RE: Kvalita HD programovHlavně nezapomínat,že M7 koupila Digi,tak už vám toho moc nezbývá.......je dobře,že nové registrace nemají PM.![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
@Kamil_k4Čo je to za novinkaaa![]() |
atr2009
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 522 |
![]() |
|
RE: Kvalita HD programovCože M7 koupila snad freeSAT ne DigitvVu+Uno 4 K Se
|
Laik
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 533 |
![]() |
|
@Laiknekoupil, pouze chce realizovat akvizici, ale tu musí nejdříve povolit antimonopolní úřadzgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Kvalita HD programovPokud nevadí kabelovka tak UPC. |
santa1
Registrace: 11/2013 Příspěvků: 116 |
![]() |
|
@bukovinkaTady je asi těžko radit. Jako příklad dám českou ČT, která používá tzv. statistický multiplex, takže může měnit bitrate v jednotlivých svých programech. Čili někde přidat a jinde ubrat, podle programové důležitosti pořadů. Mají na satelitu zaplacený jen určitý objem dat, a do toho se musejí všechny kanály směstnat, takže sami rozhodují jak kde bude kvalitnější obraz. Když by si pořádně připlatili, mohly by být všechny kanály v super kvalitě, ale to je v dnešní době jen pohádka.Skylink ani další poskytovatele bych z toho neobviňoval, ti přenesou jen kvalitu kterou si jednotlivé televize zaplatí. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@konasTak asi to je všade podobné kvalitov,nenavyberám asi nič.Zať má upc obraz sa zdá o trochu lepší aj na Markíze. |
bukovinka
![]() |
|
RE: Kvalita HD programovJenze krome Ct to jde proti tvrzeni o zaplaceni si kapacity.Staci si nyni porovnat presunute programy.Jak sli opet po optimalizaci dolu a to nejen datovym tokem,ale uz i kvalitou obrazu.Eurosporty jiz bezi v prumeru kolem 3200/4000 kbit/s a uz i na obrazu je to znat.Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
![]() |
|
Ano je to takbohužel musím souhlasit![]() ![]() |
minestra
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 608 |
![]() |
|
RE: Kvalita HD programovJak psal Santa1. Nejlepší kvality dosahují kabelovky, které berou signál přímo z headendu TV stanic. Kabelovka není bohužel jako satelit, tady si nemůže zákazník vybrat poskytovatele, buď ji doma má nebo nemá.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
@lachtanTo že by satelitní poskytovatel svévolně snížil kvalitu signálu bez finanční dohody a souhlasu broadcastera je snad ani nepředstavitelné. |
konas
![]() |
|
To je zajimavéTo je ten důvod proč má distribuce 13e eurosport 10mb cbr a na 23e necelých 5mb při vbr (avg)? |
minestra
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 608 |
![]() |
|
RE: Kvalita HD programovJa to tiež riešim a radím digitalbitrate.com Je to pracné zistiťovať, ale tam si človek urobí obraz. Zatiaľ mi to vychádza u čt a stv vedie jednoznačne skylink. u všetkých ostatných programov skôr ostatní provideri a skylink bieda. Dokonca je tam aj dvb-t aj platené(čistá katastrofa v porovnaní so satelitom). |
Juri
Registrace: 3/2017 Příspěvků: 194 |
![]() |
|
RE: Kvalita HD programovTeď jsem zrovna porovnal obrazovou kvalitu jednoho stejného filmu z Prima HD - rok vysílání listopad 2016 a leden 2019. Vytáhnul jsem si několik stejných snímků a porovnal. Obraz ve filmu vysílaný v roce 2019 má podstatně více viditelných kompresních zkreslení (a to nebyly nijak moc pohyblivé scény), než ten vysílaný v roce 2016.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
@SirMaxDobre nás šidia a ešte pán Glisník si dovolí mať divné kecy...VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 10 724 |
![]() |
|
@kostik123Je nutné si uvědomit,za koho pan Glisník hraje.Za Slávii to zrovna není.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
RE: Kvalita HD programovJá osobně mám doma HD programy od UPC. Schválně jsem zkoušel přepínat mezi Skylink/UPC, ale (ne)kvalita je stejná.Byly doby, kdy byl Skylink výrazně lepší než UPC a propastně lepší než Digi. Ale řekl bych, že ty rozdíly už nejsou tak velké. Také bych řekl, že kvalita Skylinku se propadla na úkor kvantity. Pořád zkoušejí vyšší kompresní poměr a menší kompenzaci šumu. To mimo jiné také znamená, že starší přijímače, které nemají tak velký výkon hardware jako ty nové, tak častějši čtverečkují nebo úplně vypadává obraz. Moje odpověď zní, že kvalita obrazu patrně u žádného z těch velkých poskytovatelů nebude výrazně lepší. Takže bych dneska šel možná spíš po ceně. Krátkodobě se teď vyplatí UPC Direct/Freesat. Za 150,- měsíčně máš víc programů než kdokoliv jiný za mnohem víc peněz. Ale tady je to spíš proto, aby uměle zvýšili cenu společnosti. Freesat teď kupuje M7 Group a podle mě zcela zanikne. Zákazníci budou za pár měsíců osloveni s nabídkou přechodu ke Skylinku, ovšem za úplně jinou cenu. To samé čeká UPC (kabel). Ten kupuje Vodafone. Ceny balíčků asi z počátku zůstanou stejné, ale už tam nebudou patrně tak velké věrnostní slevy. Nechají doběhnout smlouvy a nabídnou nové, méně výhodné. Nebo nabídnou, že když si od nich vezmete 4 SIMky s neomezeným paušálem a TV přes mobil, tak vám tu slevu na kabel nechají. ![]() |
OrHoro
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 915 |
![]() |
|
@bukovinkaTaké jsem si poslední dobou říkal, že programy v HD nejsou už v té kvalitě jako před lety (2010), když jsem pořídil HD přijímač. Před několika dny jsem zakoupil nový satelitní přijímač, a hle, obraz jako ze škatulky. Možná i tudy vede cesta.![]() |
kartep
Registrace: 1/2012 Příspěvků: 19 |
![]() |
|
@OrHoroAle u Vodafonu a dalších operátorů už přiznali, že mají i neveřejné tarify. Zatím to přiznali jen u mobilů ale věřím že na všechno. U mobilů to funguje spolehlivě tak, že opravdu vážně se zákazníkem začnou jednat až když mají výpověď na stole, a ještě se snaží švindlovat že nabídnou cenu tarifu bez DPH. Teprve po upozornění, že jednají nezákonně přiznají cenu s DPH. |
konas
![]() |
|
RE: Kvalita HD programovŘíkal jsem si,že bych si porovnal HD programy,protože se mě taky zdá,že kvalita šla dolů.Mám příjem z DVB-T-2,Skylink a Freesat.Pokud nahraji nějaký pořad nebo film současně ze všech tří poskytovatelů ale použité nahrávací zařízení bude každé jiné /2x Ariva a TV UHD Finlux který nahrává i na flešku/ bude to pro nějaké srovnání dostačující?Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 100 |
![]() |
|
RE: Kvalita HD programovNahrávku by jsi měl provést na stejném zařízení,jinak to budeš mít zkreslené.Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
![]() |