Quantcast

Diskuse

Uzamknuté diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

VU+ UNO 4K SE vs DM 900 UHD

Zdravím všechny,

už delší dobu se poohlížím po náhradě mého stařičkého DM800. V mé rodině jich bylo více a byly nahrazeny zatím přístrojem VU+ UNO 4K SE, ale dívám se, že existuje také DM 900 UHD.

Když se dívám na parametry, tak jsou si oba dosti podobné. Snad jen, že DM 900 má jen jeden USB, VU+ má 2. A pak teda cena, pokud bychom u obou dali DVB-S2X FBC tuner. DM 900 je pak o nějakých 1500 dražší. Ospravedlní něco tu dražší investici? Je v něčem DM 900 podstatném lepší?

Jaké máte zkušenosti?

OrHoro
Registrace: 4/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+ UNO 4K SE vs DM 900 UHD

Jo a ještě jsem včera přišel na zajímavou věc. VU+ UNO 4K SE nemá nikde v menu (nebo jsem nenašel) položku vyhledávání satelitu. Jde mi o graf kvality signálu. To mrňavé, co jsem ve stavovém pruhu je k ničemu. U DM800 HD PVR jsem měl nějakých 15 - 17 dB, u rodičů měli nějaký lepší konvertor, tam měli dokonce 18,5 dB. Paraboly jsou offset 85cm, konvertory monoblock.

U VU+ mi to ukazuje kvalitu signálu někde na 65%, u DM800 naopak kolem 92%. Je to jen jiná interpretace signálu u novějšího přístroje, jakože s novějším konvertorem může být ještě lepší a nebo ten tuner v tom VU+ stojí za prd?

OrHoro

@OrHoro

Využiješ vôbec tuner DVB-S2X FBC u DM900 ? Nestačil by aj niektorý z lacnejších tunerov ? Pozri pod dvierka na prednom panely a možno uvidíš druhý USB port spolu s SD slotom na nahrávanie... ;) Presviedčať ťa nikto nebude ktorý vybrať, to sa už musíš rozhodnúť sám...

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@OrHoro

Za prd stojí porovnávať prijímače podla kvality signálu v %... Zákonite ti musí vždy ukázať inú hodnotu, dokonca aj u toho samého prijímača s iným Image, parabolou alebo LNB... Á propós, čoho % ? Jabĺk, hrušiek ? ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Abych byl přesnější, tak u mě je SNR 92 - 100% podle programu a satelitu. Skylink na 23,5E je většinou 99 - 100%. A je tam okolo 15 - 17dB. U VU+ UNO 4K SE mám SNR 65%.

OrHoro

@OrHoro

Nestacia ti 3 strany nazorov ? https://www.parabola.cz/forum/topic-97746/1/

Nosce te ipsum.

Warder
Registrace: 10/2008

@Maneto

No, já DM900 nikdy na živo neviděl, VU+ UNO 4K SE jo. A v parametrech se všude píše, že tam je jen jeden USB. O druhém na předním panelu jsem nikde nečetl. Ale tak v tom případě jsou si oba přístroje asi parametricky vyrovnané. Nevím, jak výkon. Někde píšou, že DM 900 má 10000 DMIPS, nekde dokonce 12000, tak nevím, čemu věřit.

Ohledně FBC. No, on ten triple tuner není vůbec špatný. Jenže, pokud bych zapnul třeba DVB-S/DVB-T, tak v podstatě jak začnu nahrávat, tak satelit konec, musím koukat na pozemní.

Manželka nahrává jako o život oblíbené seriály a mě u DM800 rozčiluje, že musím pouštět pozemní přes TV, protože kvůli nahrávání mám smůlu. A manželku zase štve, že nemůže nahrát všechno, co by chtěla :))) . Takže ten FBC tuner by asi nebyl od věci.

Navíc, když už teda chceme porovnávat, tak stejné se stejným, no ne?

Ale mě zajímá, jestli ten DM 900 má něco echt, co prostě ten VU+ nemá, nebo jestli jsou oba naprosto srovnatelné.

OrHoro

tak si kúp oba cez net a môžeš skúšať tuším že 14-dní a ktorý sa ti zapáči tak si necháš a ten druhý vrátiš predajcovi ... :laughing: a máš po probléme .... najlepšia je vlastná skúsenosť .... :)))

maradona
Registrace: 8/2018

@Warder

Děkuji za tip, už to čtu a je to zajímavé. U DM900/920 píše spousta lidí problémy, reklamace a výměny MB. Tak rodiče mají VU+ už víc jak rok, teď mají druhý. Nezamrzá to, je to stabilní. Leda se udělá něco nestandardního (třeba se zkouší nový plugin, který asi není to pravé ořechové).

Kvalita obrazu nevím, neviděl jsem ten DM900. Jen vím, že mezi mým DM800 a tím VU+ je velký, ale zase ne propastný rozdíl. Někdo píše, že u VU+ Solo 4K byl horší obrazu, naopak u Zero 4K vynikající.

U DUO 4K píšeou, že nepodporuje mutlistream, ale to už taky není pravda. Podporuje ho, ale dali si na čas. Akorát mě zklamala nepodpora duálních DVB-C/T2 tunerů. Že si musím vybrat buď a nebo.

No, tak jestli se ty Dreamboxy tak často reklamují, tak to jsem asi za již vyzkoušený UNO 4K SE.

OrHoro

@maradona

No, to je geniální nápad :))) . Akorát já se nejmenuju Onasis, Rotschild nebo sultán brunejský, takže tady by byl trochu problém :)))

OrHoro

@Maneto

Co se týká kvality signálu, to jsem psal, jenže jsi byl rychlejší. Zopakuju:

U DM800 SNR 92 - 100% podle satelitu, pásma a polarizace. Skylink na 23,5E je většinou 99 - 100%. A je tam okolo 15 - 17dB. U VU+ UNO 4K SE mám SNR 65%.

Pokud je to jen jiná interpretace téhož, tak fajn. Pokud to ale znamená, že VU+ prostě stejný signál přijímá nějak hůř, tak je to špatné, protože ze zkušenost vím, že u DM800 pod 65% vypadává už obraz (když mi např. vítr otočí parabolu). Nerad bych byl na hraně, jakože když trošku zaprší, že jsem bez signálu ;)

OrHoro

@OrHoro

a čože je to 700-euro ..... :))) a tiež nie som žiadny šejk s arábie .... :laughing: ved to zarobím za týždeň...... R^ ked jeden vrátim tak mi peniaze pošlú späť .... nie ? :)))

maradona
Registrace: 8/2018

@OrHoro

Kvalita obrazu u VU+solo 4k je vynikajúca a to isté platí aj u DM 900 :)

VU+solo 4k,Octagon 8008mini,DM 520mini

baranček
Registrace: 7/2008

maradona

Chápu že je dnes prvního.
Na to musí mít lidi žaludek co radíš.Bohužel 100 lidí 100 povah. :((
Když se to nezneužívá je to dobrý nástroj jako třeba vrácení nevhodného dárku atd.,ale brát to za tímto účelem to je u mě svinárna. :fuming:

Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.

lachtan
Registrace: 7/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra